Ajankohtaista

Valoa ja iloa kivistöäisille

1.12.2020

MarjaVerkko on yhteistyössä paikallisten yritysten ja yhteisöjen kanssa järjestänyt Kivistöön jouluvalot. Jouluvalot löydätte Keimolantien varresta työmaa-aidasta, joka löytyy Kivistön juna-aseman ja Syväkiventien välillä. Tervetuloa katselemaan joulun tunnelmaa tuovia valoja tästä päivästä eteenpäin joulukuun aikana. 

Kiitos kaikille mukana oleville toimijoille:

MarjaVerkko

Lions Club Vantaankoski-Vandaforsen

K-market Kivistö

Ravintola il Classico

Sansa Spa

Verhoomo Ulla Lehto

FitnessGym

Kivistön Martat

Keimolan omakotiyhdistys

Kivistön kirkko, Vantaankosken seurakunta

T2H

Luja

Cramo

Kivistön Facebook -joulukalenteri tuo myös iloa päivittäin avautuvilla luukuilla joulun odotukseen. Ota sivu seurantaan: https://www.facebook.com/kivistonjoulukalenteri/

Vapaaehtoistyön tori.jpg

Vapaaehtoistoimintaa lähistöllä?

19.11.2020

MarjaVerkko järjestää maanantaina 30.11. klo 18 asukastila etänä Zoomin kautta Vapaaehtoistyön torin, jonka tarkoituksena on yhdistää Kivistön suuralueen ja sen lähiympäristön vapaaehtoistyötä tarjoavat ja etsivät ihmiset.

Vapaaehtoistyön torilla pääset tutustumaan erilaisiin vapaaehtoistyötä tarjoaviin toimijoihin, kuten MarjaVerkkoon, Kartanopartioon ja seurakuntaan. Lisäksi saat tietoa esimerkiksi Attendon ja SOS-lapsikylän vapaaehtoistehtävistä alueella. Lämpimästi tervetuloa mukaan linjoille!

Tervetuloa toiminnan kehittämispajaan

16.11.2020

MarjaVerkon marraskuun kaikille avoin verkostokokous keskiviikkona 18.11. on todella lyhyt ja ytimekäs (18-18.30), sillä samassa yhteydessä pidämme toiminnan kehittämispajan klo 18.30 alkaen. Koronapandemian vuoksi tilaisuuksiin on ennakkoilmoittautuminen ja suosittelemme vahvasti etäosallistumista Zoomin välityksellä. Lisätietoa ja ilmoittautumiset osoitteeseen elina.olki@marjaverkko.fi.

Palautetta turvallisuusilloista

9.11.2020

Kiitos kaikille Kivistön ja Keimolanmäen turvallisuusiltoihin osallistuneille. Toivoisimme teiltä tapahtumasta palautetta. Kyselyyn vastaaminen vie vain muutaman minuutin. Palautetta voitte käydä antamassa täällä.

Jos teille jäi teemoihin liittyen kysymyksiä, tai kysymyksiä nousee näin arjessa tilaisuuden jälkeenkin, voitte aina olla meihin yhteydessä. Yhteyttä voitte ottaa https://www.marjaverkko.fi/otayhteytta, tai laittamalla viestiä esimerkiksi MarjaVerkolle sosiaalisessa mediassa, tai sähköpostitse osoitteeseen elina.olki@marjaverkko.fi

Tapahtumassa mainitut linkit ja yhteystiedot löydätte https://www.marjaverkko.fi/turvallisuusillat

Keskustellaan yhdessä turvallisuudesta

15.10.2020

 

MarjaVerkko ry ja Vantaan kaupunki järjestävät kaksi keskusteluiltaa Kivistön suuralueella. Tilaisuuksissa keskustellaan voimakkaasti kasvavan alueen hyvinvointiin ja turvallisuuteen liittyvistä asioista. 

 

Kivistön turvallisuusilta: Ma 2.11. klo 19-21 Aurinkokiven koulun ruokalassa (Aurinkokivenkuja 1)

Keimolanmäen turvallisuusilta: Ti 3.11. klo 19-21 Keimolanmäen päiväkodin ruokalassa (Ajolenkki 8)

 

Mukana keskustelemassa ja vastaamassa kasvavan alueen turvallisuuteen liittyviin kysymyksiin ovat poliisin edustaja, Vantaan kaupungin turvallisuusasiantuntijat, nuorisotyön edustaja, koulujen johto sekä päihde- ja mielenterveyspalveluiden edustaja. Tilaisuuksiin on kutsuttu mukaan myös alueella sosiaalipalveluja tarjoavien toimijoiden edustajia. 

 

Tilaisuudet järjestetään ns. hybriditilaisuuksina, eli voit tulla paikalle tai osallistua etänä Microsoft Liven välityksellä. Lisätietoa turvallisuusilloista löydät täältä.

 

Koronapandemian vuoksi tilaisuuksiin otetaan rajallinen määrä osallistujia. Ilmoittaudu mukaan lähettämällä tieto kumpaan tilaisuuteen osallistut osoitteeseen: eena.kero@marjaverkko.fi

 

Voit lähettää asiantuntijoille ennakkoon kysymyksiä täällä: 

Kivistön turvallisuusilta: https://forms.gle/RQaVtsnNXXGWXfgn6

Keimolanmäen turvallisuusilta: https://forms.gle/XnPTbyqmtwds6Lx5A

Saavuthan paikalle vain terveenä? Maskisuositus. Pidetään yhdessä huolta turvaetäisyyksistä ja hyvästä käsihygieniasta.

Lokakuun ohjelmaa

12.10.2020

21.10. MarjaVerkon verkostokokous klo 18-20 teemalla llmastoahdistuksesta eroon. Asiantuntijoina paikalla osallistumassa keskusteluun Sitran kiertotalousasiantuntija Lotta Toivonen sekä Tunne ry:n toiminnanjohtaja Taneli Saari. Keskustelemme ilmastonmuutoksesta, sen aiheuttamasta turhautumisesta ja ahdistuksesta sekä siitä, mitä voi tehdä lievittääkseen ahdistustaan (jos ahdistusta kokee). Monet lapset ja nuoretkin kokevat ahdistusta ilmastonmuutoksesta, joten vanhemmillekin tämä on hyödyllinen keskustelun aihe.

23.10. Kivistön kohtaamispaikassa vaatteiden tuunaus- ja korjauspaja klo 10-12

26.10. Pikkuleipien pursotuskurssi klo 18-20:30

28.10. Marjaverkko ja Monihelin Katto-toiminta järjestävät yhdessä Koti Suomessa -asumisinfotilaisuuden klo 17.30-19. asukastila Rubiinissa. Tilaisuudessa saat tietoa asumisen perusasioista Suomessa. 

30.10. järjestetään Kivistön kohtaamispaikassa CV-paja klo 10-12

Siisti Kivistö on meidän yhteinen juttumme

8.9.2020

MarjaVerkon syyskuun verkostokokouksen teemana on Siisti Kivistö. MarjaVerkon kokouksiin on mahdollista osallistua myös etänä. Lisätietoa  ja ilmoittautumisohjeet löydät täältä. Siivousteemaan liittyen järjestämme jälleen alueelliset siivoustalkoot lauantaina 3.10. klo 13-15. Haastamme kaikki mukaan talkoisiin! Talkoiden jälkeen järjestämme Kaikkien Kivistö -naapurustotreffit asukastila Rubiinissa klo 15-17. Tarjolla on pientä purtavaa ja rentoa yhdessäoloa. Saavuthan paikalle vain terveenä? Pidetään yhdessä huolta turvaetäisyyksistä ja hyvästä käsihygieniasta.

Kivistön kyläjuhla peruttu

17.8.2020

Vallitsevista olosuhteista johtuen olemme päättäneet olla järjestämättä Kivistön kyläjuhlaa tänä vuonna. Suuren tapahtuman järjestäminen ei tunnu vastuulliselta, turvalliselta eikä järkevältä kun tartuntojen ja joukkoaltistumisten määrä on ollut kasvussa erityisesti Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä. Kiitämme lämpimästi kaikkia kyläjuhlaan mukaan ilmoittautuneita ja toivomme, että olette mukana tapahtumassamme jälleen ensi vuonna. Tehdään yhdessä vuoden 2021 kyläjuhlasta entistäkin parempi tapahtuma!   

Musaleffayö valtaa Kenraalinpuiston perjantaina 21.8.!

4.8.2020

Elokuun pimeneviä iltoja piristää Saturday Night Fever -elokuvanäytös. Piknik-henkiseen ulkoilmaesitykseen on vapaa pääsy ja se on avoin kaikille, mutta osallistuthan vain terveenä! Elokuva pyörähtää käyntiin auringon laskettua klo 21.15 jälkeen. Leffasta nautitaan nurmikolla istuen, joten pakkaa piknik-huopa ja eväät sekä käteistä mukaan. Kivistön Martat myyvät kahvia, limua, mehua, irtokarkkipusseja sekä suolaisia ja makeita leivonnaisia. Roskattomuus on osa tunnelmaa.

Tapahtuma järjestetään säävarauksella! Korona-tilanteesta riippuen tilaisuuksiin saatetaan edellyttää ennakkoilmoittautumista. Mikäli tähän päädytään, liput jaetaan elokuussa ilmoittautumisjärjestyksessä. Mahdollisesta ennakkoilmoittautumisesta tiedotetaan Pop Up Kino Helsingin uutiskirjeessä ja Facebook-tapahtumassa elokuun alussa. Uutiskirjeen voit tilata osoitteessa www.popupkino.fi

Pop Up Kino Helsinki järjestää tapahtuman ja Vantaan kaupunki tukee tapahtuman järjestämistä. Järjestelyissä on mukana myös MarjaVerkko.

Elokuva esitetään suomenkielisillä tekstityksillä
Pituus: 1t 58min
Ikäraja: K-12

MarjaVerkon syksy on ohjelmaa täynnä!

3.7.2020

Elokuusta alkaen asukastila Rubiinissa (Rubiinikehä 2B) on keskiviikkoisin jälleen Coworking Kivistö -yhteisöllinen työtila, jonne voi tulla työskentelemään tai opiskelemaan klo 9-15.

Perjantaisin puolestaan Rubiinissa on kaikille avoin Kivistön kohtaamispaikka klo 9-15. Kohtaamispaikassa tulee olemaan työpajoja tai ohjattua toimintaa klo 10-12. Työpajat ja toiminta on suunniteltu kyselyssä eniten kannatusta saaneiden vaihtoehtojen ja ehdotusten perusteella. Luvassa on mm. kädentaitopajoja, hyvinvointiteemoja, yhteiskokkailua ja ruokailua ja CV paja.

Lisäksi kalenterissa on tuttuun tapaan isompia tapahtumia, kaikille avoimia verkostokokouksia ja teemailtoja sekä lyhytkursseja. Seuraa siis tiedotuksia toiminnasta täällä nettisivullamme, Facebookissa ja Instagramissa 🧐

Ilmoittautuminen kyläjuhlaan auki

18.6.2020

Järjestämme Kivistön kyläjuhlan kokonaan ulkona lauantaina 5.9.2020 klo 11-14 Aurinkokiven koulun pihalla, Lipunkantajanraitilla sekä Lipunkantajan kentällä, jos se on sallittua syyskuussa. Perumme tapahtuman tarvittaessa.

Paikallisyritykset, sivutoimiset käsityöläiset, yhdistykset, seurat, esiintyvät taiteilijat ja muut toimijat: ilmoittautuminen kyläjuhlaan on auki! Ilmoittaudu mukaan täällä.

Tapahtuman järjestämiseen tarvitaan paljon käsipareja. Otamme erittäin kiitollisena kaiken avun vastaan! Ilmoittaudu mukaan tapahtumavapaaehtoiseksi iloiseen joukkoon täällä.

Tervetuloa keskustelemaan mm. yhteisöllisyyden kehittämisestä

10.6.2020

Olit sitten asukas, taloyhtiön hallituksen tai asukastoimikunnan jäsen, isännöitsijä, kiinteistöhuollon edustaja, paikallisyrittäjä tai vaikkapa yhdistyksen tai urheiluseuran edustaja, tule mukaan asukastila Rubiiniin (Rubiinikehä 2B) torstaina 11.6. klo 18 keskustelemaan siitä, mitä voimme yhdessä tehdä alueen hyvinvoinnin ja yhteisöllisyyden kehittämisen eteen.

Kivistön kohtaamispaikka auki 12.6. & 26.6.

2.6.2020

Iloksemme ilmoitamme, että Kivistön kohtaamispaikka on auki asukastila Rubiinissa (Rubiinikehä 2B, 01700 Vantaa) perjantaina 12.6. ja 26.6. klo 9-15. Tule käyttämään kirjojen vaihtokaappia, keskustelemaan syksyn kohtaamispaikkatoiminnasta, kyselemään MarjaVerkon toiminnasta tai Kivistön suuralueen asioista. Muistathan, että paikalle voi tulla vain täysin oireettomana.

Tule mukaan etäroskakävelyyn la 23.5. klo 14

20.5.2020

Sääennuste näyttää lupaavalta tulevalle lauantaille 23.5., joten pue päällesi jotain punaista, kuten hattu, huivi tai takki ja lähde etäroskakävelylle klo 14. Turvavälit huomioiden tietysti. Tehdään yhdessä siistimpi Kivistö!

 

Ota mukaan muovipussi ja hansikkaat käteen. Jos sinulla on noukkijat / roskapihdit, niin ne tietysti myös.

Tervetuloa MarjaVerkko ry:n sääntömääräiseen vuosikokoukseen 3.6. klo 18.15

15.5.2020

Kokouksen asialistan löydät täältä. Vuosikokous pidetään poikkeuksellisesti Aurinkokiven koulun ruokalassa (Aurinkokivenkuja 1. 01700 Vantaa), jotta kokouksessa saadaan pidettyä riittävästi etäisyyttä osallistujien välillä.

Alueen kehityksestä ja yhteisöllisyydestä kiinnostunut, ilmoittaudu mukaan

12.5.2020

Olit sitten asukas, taloyhtiön hallituksen tai asukastoimikunnan jäsen, isännöitsijä, kiinteistöhuollon edustaja, paikallisyrittäjä tai vaikkapa yhdistyksen tai urheiluseuran edustaja, tule mukaan keskustelemaan siitä, mitä voimme yhdessä tehdä alueen hyvinvoinnin eteen.

Normaaliolosuhteissa MarjaVerkon kaikille avoimet verkostokokoukset ovat olemassa tätä tarkoitusta varten, mutta nyt kun fyysisiä tapaamisia ei voida vielä järjestää, niin tartutaan toimeen ja tehdään jotain muuta. Jos kiinnostuit, ilmoittaudu mukaan täällä. Kiitos aktiivisuudestasi!

Siisti Kivistö on meidän kaikkien juttu!

6.5.2020

MarjaVerkon alueelliset siivoustalkoot tältä keväältä jouduttiin siirtämään koronaviruksen aiheuttamien rajoitusten vuoksi, mutta mikäänhän ei estä meitä siivoamasta ympäristöämme omatoimisesti 🙂.

Suomessa syntyneen Roska päivässä -liikkeen http://www.roskapaivassa.net/ 20 -vuotisjuhlavuoden kunniaksi MarjaVerkko haastaa sinut keräämään päivittäin vähintään yhden roskan. Zero Waste Finland ry puolestaan on tehnyt hyvät ohjeet turvalliseen ja hygieeniseen roskien keräämiseen poikkeusaikana (katso kuva vasemmalla).

Lähde mukaan tekemään Siistiä Kivistön suuraluetta kanssamme! Voit myös haastaa mukaan ystäväsi, naapurisi tai tuttavasi. Jokainen pienikin teko on tärkeä ♻️

Asukastila Rubiinin ovet pysyvät kiinni

5.5.2020

MarjaVerkon hallinnoima asukastila Rubiini (Rubiinikehä 2b) pysyy kiinni koronaviruksen takia ainakin 31.5.  saakka hallituksen ohjeistuksen mukaisesti. Kiitämme ymmärryksestänne. Toivottavasti tapaamme pian, kunhan se on turvallista!

Tukea tarjolla

7.4.2020

MarjaVerkko tarjoaa apua ja tukea tässä poikkeuksellisessa tilanteessa omien resurssiensa puitteissa. Meidät saa kiinni Facebookin kautta, sähköpostitse osoitteesta elina.olki@marjaverkko.fi tai puhelimitse klo 9-20 numerosta 045 168 9229. Yhdessä selviämme tästä! Voit myös ehdottaa meille erilaisia yhteistyömuotoja auttamistoimintaan Kivistön suuralueella.  

Toimintaa ja tapahtumia peruttu ja siirretty, asukastila suljettu

17.3.2020

MarjaVerkon hallinnoima asukastila Rubiini (Rubiinikehä 2b) on suljettu koronaviruksen takia ainakin 13.5. (päivitetty) saakka hallituksen ohjeistuksen mukaisesti. Tilannetta seurataan tarkasti ja tilan avaamisesta uudestaan päätetään myöhemmin. Valtaosa MarjaVerkon toiminnasta on siirretty (lyhytkurssit, pajat, vuosikokous) tai peruttu (puistokonserttitapahtuma KYTKE-festari, Kivistön kohtaamispaikka). 

Lähiluontoilta.jpg

Lähiluontoilta ja paljon muuta!

26.2.2020

Keskiviikkona 11.3. klo 18 asukastila Rubiinissa keskustellaan lähiluonnosta. Tunnetko sinä lähiympäristösi ulkoilureitit, maastot ja luonnonsuojelualueet? Haluaisitko tietää niistä enemmän? Paikalla on mm. Vantaan kaupungilta liikunta- ja urheilualueiden suunnitteluinsinööri, Kiemolan Kaiusta hiihto- ja suunnistusjaoston edustaja sekä luonnonsuojelualueet tunteva kaupungin ympäristösuunnittelija Jarmo Honkanen. Tilaisuudessa on kahvi- ja teetarjoilu. Vapaa pääsy. Tervetuloa mukaan!

Keväälle on luvassa myös useita lyhytkursseja asukastila Rubiinissa, alueelliset siivoustalkoot sekä tietysti iloinen puistokonserttitapahtuma KYTKE-festari. Lisätietoa löydät mm.  tapahtumakalenterista  sekä MarjaVerkon Facebook -sivulta.

Talvitempaus Lipunkantajankentällä 13.2. klo 18

10.2.2020

Torstaina 13.2. klo 18 ulkoillaan, pelataan ja leikitään Lipunkantajankentällä (Lipputie 9, 01700 Vantaa). Sääolosuhteiden vuoksi Rusettiluistelu jouduttiin perumaan, mutta talvitelmapuksessa ohjelmassa on sählyä, tarkkuusheittoa, temppurata, petanquea, mölkkyä, turbokeihäs sekä perheen pienimmille kolmipyörällä ajoa. Lipunkantajankentän ulkoliikuntapaikkaan voi tulla tutustumaan ja koripallokorikin alueelta löytyy. Tule mukaan ulkoilemaan. Kentän laidalla myynnissä kuumaa mehua, kaakaota, grillimakkaraa ja hernekeittoa. Vapaa pääsy!

Järjestäjinä MarjaVerkko, Keimolan Omakotiyhdistys sekä Seutulan Kyläyhdistys

Tapahtumien Kivistö teemana MarjaVerkon verkostokokouksessa 12.2.

4.2.2020

MarjaVerkon hallinnoimassa asukastila Rubiinissa (Rubiinikehä 2b, 01700 Vantaa) keskustellaan keskiviikkona 12.2. klo 18 alkaen Kivistön suuralueella vuosittain järjestettävistä kaikille avoimista tapahtumista. Tule kertomaan millaisia tapahtumia sinä toivoisit alueelle tulevaisuudessa ja mitä voisit olla mukana toteuttamassa. Maksuton kahvitarjoilu.

Kirjojen vaihtokaappi käyttöön asukastila Rubiinissa

31.1.2020

MarjaVerkon hallinnoimassa asukastila Rubiinissa (Rubiinikehä 2b, 01700 Vantaa) on nyt otettu kirjojen vaihtokaappi käyttöön. Kaappiin voi tuoda itselleen tarpeettomaksi jääneitä kirjoja (maltillisesti, sillä tilaa on rajallisesti) ja sieltä voi ottaa mukaan itseä kiinnostavaa luettavaa. Vaihtokaappia voi käyttää aina silloin, kun tilassa on kaikille avointa toimintaa, kuten perjantaisin Kivistön kohtaamispaikan yhteydessä klo 9-15. Tervetuloa tutustumaan :)

Kirjojen vaihtoilta asukastila Rubiinissa 29.1.

27.1.2020

Asukastila Rubiinissa (Rubiinikehä 2b, 01700 Vantaa) järjestetään kirjojen vaihtoilta keskiviikkona 29.1. klo 17.30-19.00. Idea on hyvin yksinkertainen: tuo mukanasi 3-5 sinulle tarpeettomaksi jäänyttä kirjaa ja voit ottaa enintään 5 jonkun muun tuomaa kirjaa mennessäsi. Voit myös tulla tutustumaan asukastila Rubiiniin tai MarjaVerkon toimintaan. Lämpimästi tervetuloa! 

Kivistön_kohtaamispaikka_tapahtumabanner

Kivistön kohtaamispaikka avautuu 10.1.!

6.1.2020

Perjantaista 10.1.2020 alkaen asukastila Rubiini (Rubiinikehä 2b, 01700 Vantaa) toimii Kivistön kohtaamispaikkana klo 9-15. Rubiiniin voi tulla tapaamaan MarjaVerkon työntekijää, keskustelemaan ja kyselemään Kivistön suuralueen asioista, verkostoitumaan tai vaikkapa työskentelemään tai opiskelemaan. Sinä päätät! Tule tutustumaan. 

Kokoustapahtumakuva.png

Tervetuloa uudistuviin MarjaVerkon verkostokokouksiin!

2.1.2020

Hyvää alkanutta vuotta 2020! Uuden vuoden ja uuden vuosikymmenen aluksi päätimme uudistaa perinteisiä kokouksiamme. Tilaisuudet ovat edelleen kaikille avoimia ja niissä käsitellään edelleen ajankohtaisia asioita, mutta tavoitteena on, että kokouksissa olisi joku kiinnostava ja vaihtuva teema tai aihe. Kokouspaikkana toimii totuttuun tapaan asukastila Rubiini (Rubiinikehä 2b, 01700 Vantaa) ja kokousilta keväällä 2020 on keskiviikko. Ensimmäinen verkostokokous on ke 8.1. klo 18 alkaen ja kokouksessa ideoidaan yhdessä tulevia teemoja ja aiheita loppuvuodeksi. Lämpimästi tervetuloa mukaan kertomaan mikä aihe juuri sinua kiinnostaisi!

Kivistön joulutorin tunnelmia

16.12.2019

Kivistön joulutoria vietettiin vetisissä, mutta iloisissa tunnelmissa sunnuntaina 15.12. Safiiriaukiolla. Oheisohjelmasta vastasivat Vantaan kaverikoirat, seurakunnan kuoro, Lions Club Vantaankoski-Vandaforsenin torille tuoma joulukuusi, Joulupukki sekä leijona. Lisäksi Alsbölen talli järjesti ponisratsastusta hintaan 3€ / talutus. Lämmin kiitos kaikille torikävijöille, myyjille ja vapaaehtoisille, jotka autoitte torin järjestämisessä! 

Toritunnelmasta oli pieni juttu mm. LC Vantaa / Rubiini-Rubinen -klubin nettisivulla. LC Vantaankoski-Vandaforsen vei viime viikolla kaksi joulukuusta myös ilahduttamaan Vantaan sairaalan (ent. Katriinan sairaalan) väkeä. Hyvää joulumieltä tuovan kertomuksen kuvineen löydät täältä.

MarjaVerkon pikkujoulu 2.12. klo 17.30 alkaen asukastila Rubiinissa

25.11.2019

Normaalin kuukausittaisen kokouksen sijaan MarjaVerkko pitää joulukuussa pienimuotoisen pikkujoulun  asukastila Rubiinissa (Rubiinikehä 2b, 01700 Vantaa) maanantaina 2.12. klo 17.30. Nautitaan yhdessä glögiä, piparkakkuja ja joulutorttuja sekä tutustutaan ja vaihdetaan kuulumisia rennossa ilmapiirissä. Samalla keskustellaan ajankohtaisista asioista. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Kivistön joulutorin 2019 myyntipaikkahaku ja vapaaehtoisten rekrytointi avattu

7.10.2019

Kivistön joulutori 2019 on suunnitteilla taas, tällä kertaa Safiiriaukiolle su 15.12. klo 12-15. Myyntipaikkaa voi hakea täyttämällä oheisen hakulomakkeen

Olisiko sinulla hetki aikaa auttaa? Lähde mukaan iloiseen vapaaehtoisten joukkoon! Tarjolla on monenlaisia vapaaehtoistehtäviä. Voit osallistua juuri niin kauan kuin ehdit ja haluat. Saat perehdytyksen tehtävään ja halutessasi myös todistuksen osallistumisestasi. Vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua täällä.

Elävää historiaa -tapahtuma Seutulan VPK:lla ke 25.9. klo 14 - 18

18.09.2019 (lisäys 21.10.2109)​ 

Vantaankosken Lions Clubin Thorleif Johanssonin yhteenveto tilaisuudesta löytyy täältä.

MarjaVerkko, Katrinebergin kartano ja Seutulan VPK järjestävät yhdessä Elävää historiaa -tapahtuman, jossa jaetaan tarinoita eletystä elämästä Kivistön suuralueella ja kerätään kuvia ja muuta rekvisiittaa taltioitavaksi tuleville sukupolville. Alueella toimivat eläkeläisyhdistykset ja kerhot saavat esittäytyä tilaisuuden alussa. Tilaisuudessa on maksuton kahvitarjoilu Yhteisen pöydän tuotteista Seutula-Riipilän Marttayhdistyksen ja Kivistön Marttojen tarjoilemana.

 

Tervetuloa mukaan!

Kivistön kyläjuhla Aurinkokivessä 7.9. klo 1114

31.05.2019

Perinteistä Kivistön kyläjuhlaa vietetään tänä vuonna Aurinkokivessä (Aurinkokivenkuja 1, 01700 Vantaa) lauantaina 7.9. klo 11 - 14. Lisätietoa tapahtumasta löydät täältä.

Kyläjuhla kasvaa vuosi vuodelta ja tapahtuman mahdollistamiseksi tarvitaan myös vapaaehtoisia muun muassa opastamaan esiintyjiä, toimijoita ja kyläjuhlakävijöitä. Aiempaa kokemusta vapaaehtoistyöstä tai tapahtumajärjestämisestä ei tarvitse olla ja osallistua voi vaikka vain yhdenkin tunnin, mukaan voi ilmoittautua täällä. Suuri kiitos jo etukäteen kaikille upeille vapaaehtoisille!

Lämpimästi tervetuloa mukaan tekemään koko kylän yhteistä juhlaa!

Tunnelmia Vantaan päivän lipunnostosta sekä KYTKE-festarilta

20.05.2019

LC Vantaankoski-Vandaforsenin leijonan ja MarjaVerkon hallituksen jäsenen Thorleif Johanssonin kirjoittamat tiedotteet Vantaan päivän lipunnostosta 15.5. Aurinkokivessä sekä KYTKE-festarilta 2019 löytyvät linkkien takaa. 

KYTKE-festari Kenraalinpuistossa 18.5.2019

13.05.2019

Rennon letkeä koko perheen iloinen puistokonserttitapahtuma järjestetään Ravintolapäivänä lauantaina 18.5. klo 14-17 jo viidettä kertaa! Tule mukaan nauttimaan lavaohjelmasta, josta vastaavat pääosin vantaalaiset lapset ja nuoret, tai perusta oma pop-up ravintola festarialueen välittömään läheisyyteen. Tapahtumaan on vapaa pääsy!

Siivoustalkoot

15.04.2019

Tervetuloa mukaan tekemään lähiympäristöstäsi entistäkin siistimpi paikka! MarjaVerkko osallistuu pääkaupunkiseudun yhteisiin siivoustalkoisiin järjestämällä talkoot sunnuntaina 5.5. klo 13 alkaen. Haastamme mukaan niin yksityishenkilöt, yhdistykset, joukkueet, seurat kuin yrityksetkin! Lisätietoa tapahtumasta löydät täältä.

Tervetuloa MarjaVerkko ry:n sääntömääräiseen vuosikokoukseen ma 25.3.2019

01.03.2019

Vuoden 2019 sääntömääräinen vuosikokous pidetään ma 25.3. klo 17 alkaen asukastila Rubiinissa (Rubiinikehä 2b). Asialista löytyy täältä, muita kokousasiakirjoja voi tiedustella Elinalta (elina.olki at marjaverkko.fi).

Tervetuloa MarjaVerkko ry:n sääntömääräiseen vuosikokoukseen ma 25.3.2019

01.03.2019

Vuoden 2019 sääntömääräinen vuosikokous pidetään ma 25.3. klo 17 alkaen asukastila Rubiinissa (Rubiinikehä 2b). Asialista löytyy täältä, muita kokousasiakirjoja voi tiedustella Elinalta (elina.olki at marjaverkko.fi).

Kivistöstä kajahtaa maaliskuussa

11.02.2019

Luvassa upeaa kuoromusiikkia: MarjaVerkon järjestämässä Kivistöstä kajahtaa -kuorokonsertissa torstaina 28.3. klo 18.30 Aurinkokivessä esiintyvät Vantaan Kamarikuoro sekä Aurinkokiven koulun musiikkiluokkien oppilaat erikseen ja yhdessä. Konsertti on maksuton, vapaaehtoinen käsiohjelma 10 euroa. Käsiohjelmien tuotto käytetään lyhentämättömänä esiintyjien toiminnan tukemiseen.

Konsertti järjestetään Vantaan kulttuuripalveluiden tuella.

Hei Kivistön alueen asukas! Vietätkö joulua yksin?

20.11.2018

MarjaVerkko järjestää Kivistön suuralueella yksin joulua viettävien aattoaamiaisen asukastila Rubiiniin (Rubiinikehä 2b) jouluaattona klo 10–12. Osallistujille maksuttomalla aamupalalla olisi tarkoitus tarjota riisipuuroa lisukkeineen, ruokaisaa salaattia, leipää, jälkkäriksi pipareita ja konvehteja sekä kahvia, teetä, tuoremehua ja glögiä. Ilmoittautua voi mielellään etukäteen täällä, paikalle voi kuitenkin tulla myös ilmoittautumatta. Lämpimästi tervetuloa!

Kivistössä aloitetaan muovijätteen putkikeräys torstaina 1.11. ja putkikeräysjärjestelmään kuulumattomien jätteiden erilliskeräys maanantaina 5.11.2018

01.11.2018

Kivistön putkikeräysjärjestelmä laajenee koskemaan myös muovijätteitä torstaina 1.11.2018. Muovinkeräyksen syöttöpisteet on Kivistön alueella merkattu keltaisella värillä. Tarkemmat lajittelu- ja käyttöohjeet löytyvät täältä.

Muiden kuin kierrätyshuoneista kerättävien jätteiden erilliskeräys alkaa Kivistössä
maanantaina 5.11.2018.


Tähän mennessä kierrätyshuoneissa on kerätty suurikokoista sekajätettä, suurikokoista
pahvia, lasia ja metallia. Jatkossa kierrätyshuoneiden edustalla alkaa säännöllinen ja
maksuton erilliskeräys niiden jätteiden osalta, jotka eivät kuulu kierrätyshuoneeseen.
Tällaisia jätteitä ovat esimerkiksi vanhat huonekalut ja kodinelektroniikka.


Erilliskeräys toteutetaan alueella kiertävällä Lassila&Tikanoja Oy:n jäteautolla joka
kuukauden ensimmäinen maanantai seuraavien kierrätyshuoneiden edustalla:

  • Ruusuparkki (Jaspiskuja 9) klo 16.30

  • Apollonparkki (Safiirikuja 17) klo 16.45

  • Timanttiparkki (Timanttikiteenkuja 1) klo 17.00

  • Rubiiniparkki (Rubiinikehä 2 B) klo 17.15


Mikäli kuukauden ensimmäinen päivä on pyhäpäivä, erilliskeräys tapahtuu heti
seuraavana arkipäivänä. Palvelu on tarkoitettu vain putkikeräysjärjestelmän piirissä
oleville asukkaille. Palvelualuetta tarkistetaan Kivistön kasvaessa.

Lisätietoa saa tarvittaessa Kivistön Putkijäte Oy:n asiakaspalvelusta numerosta 020 711 8451 (arkisin klo 8–18).

Kuva: Julius Konttinen

Nuortentapahtuma Meanwhile in Kivistö Aurinkokivessä pe 9.11.

18.10.2018

MarjaVerkko yhdessä Vantaan kulttuuri- ja nuorisopalvelujen kanssa järjestää yli 12-vuotiaille nuorille suunnatun Meanwhile in Kivistö -tapahtuman Aurinkokivessä (Aurinkokivenkuja 1) pe 9.11. klo 18–20. Pääsymaksuttomassa ja päihteettömässä tapahtumassa luvassa on mm. tubettajatähti Miklun Meet&Greet -tilaisuus, Mc Musaope, Fortnite dance -livetutoriaali sekä sumopainia. Tilaa on rajallisesti, eli kannattaa tulla ajoissa paikalle.

Täysi-ikäiset tapahtumavapaaehtoiset ovat edelleen tervetulleita! Osallistua voi vaikka vain tunninkin verran. Vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua täällä.

Kävitkö Kivistön kyläjuhlassa? Anna palautetta 5.10.2018 mennessä

05.09.2018

Mikäli vierailit Kivistön kyläjuhlassa la 1.9., arvostaisimme kovasti palautettasi tapahtumasta. Palautetta hyödynnetään tulevien tapahtumien suunnittelussa. Palautelomake on auki 5.10. saakka täällä. Kiitos jo etukäteen ajastasi ja avustasi!

Kivistön kyläjuhlassa juhlitaan paikallisyhteisöä lauantaina 1.9.2018

31.08.2018

Iloista koko kylän juhlaa vietetään lauantaina 1.9. klo 14–17 Kanniston koululla (Kenraalintie 6). Luvassa on tuttuun tapaan lavaohjelmaa (mm. Vaskivuori Big Band, avauspuheen pitää kaupunginjohtaja Ritva Viljanen), monipuolisia toimintapisteitä, paikallistoimijoiden esittelypisteitä sekä ruokamyyntiä. Kivistön alueella on lisäksi kyläjuhlaa varten valmisteltuja asuntonäyttöjä sekä Kivistön koonta-aseman (Lumikvartsinkatu 7) avoimet ovet, joihin pääsee maksuttomalla hop on/hop off -bussikyydillä (ei matalalattia). Bussi kiertää lenkkiä Kivistön aseman ja Kanniston koulun välillä n. kolme kertaa tunnissa alkaen Kivistön asemalta klo 14. Lisätietoa tapahtumasta löytyy Facebook-tapahtumasivulta sekä kyläjuhlan nettisivulta. Lämpimästi tervetuloa läheltä ja kauempaakin!

Kivaa kurssitoimintaa luvassa syksyllä 2018 asukastila Rubiinissa

06.08.2018

MarjaVerkon suosittu lyhytkurssitoiminta asukastila Rubiinissa (Rubiinikehä 2b) jatkuu jälleen syksyllä. Asukkaiden toiveiden pohjalta luvassa on muun muassa leipäjuurikurssi, rentoutumiskurssi sekä dumplings- eli mykykurssi. Myös muita hauskoja kursseja on tiedossa, kannattaa siis pitää korvat höröllä! Tiedot tulevista kursseista ilmoittautumisohjeineen julkaistaan MarjaVerkon Facebook-sivulla (sivun ja tapahtumien selaaminen tai kursseille ilmoittautuminen ei edellytä Facebook-tunnusta).

 

Lyhytkurssien lisäksi yhdessä Vantaan kulttuuripalveluiden kanssa järjestetään kolmen kerran lapsi&vanhempi -taidekurssi Metsänhengen maja, johon ilmoittautuminen on jo auki. Lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet löytyvät täältä.

Kivistön kyläjuhla Kanniston koululla 1.9. klo 1417

13.06.2018

Perinteistä Kivistön kyläjuhlaa vietetään tänä vuonna Kanniston koululla (Kenraalintie 6, 01700 Vantaa) lauantaina 1.9. klo 14 - 17. Lisätietoa tapahtumasta on tulossa pian.

Kyläjuhla kasvaa vuosi vuodelta ja tapahtuman mahdollistamiseksi tarvitaan myös vapaaehtoisia muun muassa opastamaan esiintyjiä, toimijoita ja kyläjuhlakävijöitä. Aiempaa kokemusta vapaaehtoistyöstä tai tapahtumajärjestämisestä ei tarvitse olla ja osallistua voi vaikka vain yhdenkin tunnin, mukaan voi ilmoittautua täällä. Suuri kiitos jo etukäteen kaikille upeille vapaaehtoisille!

Myös toimijoiden esittely-, toiminta- ja myyntipisteiden ilmoittautumislomake on auki. Paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Lomakkeen löydät täältä.

 

Lämpimästi tervetuloa mukaan tekemään koko kylän yhteistä juhlaa!

Kivistön kyläjuhla Kanniston koululla 1.9. klo 1417

13.06.2018

Perinteistä Kivistön kyläjuhlaa vietetään tänä vuonna Kanniston koululla (Kenraalintie 6, 01700 Vantaa) lauantaina 1.9. klo 14 - 17. Lisätietoa tapahtumasta on tulossa pian.

Kyläjuhla kasvaa vuosi vuodelta ja tapahtuman mahdollistamiseksi tarvitaan myös vapaaehtoisia muun muassa opastamaan esiintyjiä, toimijoita ja kyläjuhlakävijöitä. Aiempaa kokemusta vapaaehtoistyöstä tai tapahtumajärjestämisestä ei tarvitse olla ja osallistua voi vaikka vain yhdenkin tunnin, mukaan voi ilmoittautua täällä. Suuri kiitos jo etukäteen kaikille upeille vapaaehtoisille!

Myös toimijoiden esittely-, toiminta- ja myyntipisteiden ilmoittautumislomake on auki. Paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Lomakkeen löydät täältä.

 

Lämpimästi tervetuloa mukaan tekemään koko kylän yhteistä juhlaa!

Perinteikkäät Kivistön markkinat Kanniston koululla 12.5.2018

03.05.2018

Keimolan omakotiyhdistys järjestää Kivistön markkinat lauantaina 12.5. klo 10–13 Kanniston koululla (Kenraalintie 6). Myyntipaikat ovat tuttuun tapaan maksuttomat (myös yrityksille), omat pöydät mukaan. 


Kanniston nuoriso- ja asukastilan monitoimisalissa (2. krs, sisäänkäynti koulun pääovien vierestä) alkaa klo 10.30 nukketeatteri Pinokkion esitys "Avaruuspostia" ja klo 11.30 alkaen päästään nauttimaan  Laurean opiskelijoiden tarinateatteriryhmän esityksestä "Kerran Kivistössä", jossa tarinateatterin keinoin luodaan pieniä katkelmia Kivistön alueen historiasta. Tarinateatteriesitys pohjautuu MarjaVerkon historiaprojektiin.

Martoilla myynnissä kahvia, leivonnaisia ja muurinpohjalettuja, Keimolan kaiku paistaa makkaraa, Ruokaräätäleillä (entinen Alibaba) lounaskeittiö.

Tervetuloa jälleen muistelemaan entisaikojen Kivistöä!

08.04.2018

Vuonna 2018 MarjaVerkon tavoitteena on kerätä Kivistön suuralueella pitkään asuneiden asukkaiden muistoja ja tarinoita nykyisten ja tulevien sukupolvien iloksi. Osana tätä historiaprojektia on jo avattu kaikille avoin muisteluryhmä Facebookissa.
 

Järjestimme projektiin liittyen helmikuussa asukastila Rubiinissa (Rubiinikehä 2b) kaikille avoimen muisteluillan. Seuraava vastaava ilta järjestetään tiistaina 17.4. klo 17 alkaen samassa paikassa. Facebook-tapahtumasivu löytyy täältä. Kaikki muistojen jakamisesta kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita mukaan tapaamiseen. Onko sinulla hyviä tarinoita alueelta tai tunnetko tarinaniekkoja, jotka eivät ehkä ole sosiaalisessa mediassa mutta voisivat olla kiinnostuneita osallistumaan? Löytyykö kotoa perhealbumeita, joita olisi kiva selata porukalla? Kutsua saa erittäin mielellään jakaa!

Kahvitarjoilun vuoksi toivomme ilmoittautumisia ma 16.4. mennessä osoitteeseen emma.tuomi (at) marjaverkko.fi, mutta paikalle voi hyvin tulla myös ilmoittautumatta. Emmaan voit myös olla yhteydessä, mikäli olet kiinnostunut osallistumaan projektiin mutta et pääse tapaamiseen paikalle.

Koko perheen KYTKE-festari tulee taas!

28.03.2018

Pääsymaksuton koko perheen puistokonserttitapahtuma KYTKE-festari valloittaa jälleen Kanniston Kenraalinpuiston. Tänä vuonna festari järjestetään lauantaina 19.5. klo 14–17. Esiintymässä Emma-ehdokkaanakin ollut, vinkeän vinksahtanut lastenmusiikkiduo Höpinätötterö, toissavuotinen euroviisuedustajamme Sandhja, sekä lahjakkaiden vantaalaisten lasten ja nuorten omia yhtyeitä. Festarialueella myös tuttuun tapaan hauskoja toimintapisteitä sekä ruokamyyntiä. Lauantai 19.5. on Ravintolapäivä, joten pop up -ravintolat ja -kahvilat ovat tervetulleita festarialueen kylkeen.

Vielä ehdit mukaan suunnittelemaan tapahtumaa: torstaina 19.4. klo 18.30 asukastila Rubiinissa (Rubiinikehä 2b, 01700 Vantaa) pidetään kaikille avoin suunnittelutapaaminen. Kaikki festarista kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita. Ei ikärajaa!

KYTKE-festarin kaltaisen ison aluetapahtuman järjestämiseen tarvitaan aina myös vapaaehtoisia. Apukäsille on tarvetta mm. liikenteenohjauksessa ja telttakatosten pystytyksessä. Mikäli voisit osallistua festarin järjestämiseen vapaaehtoisena vaikka tunninkin ajan ennen festaria, sen aikana tai sen jälkeen, ilmoittaudu rohkeasti mukaan täyttämällä ilmoittautumislomake tai lähettämällä sähköpostia MarjaVerkon Elinalle (elina.olki at marjaverkko.fi). Valtavan suuri kiitos jo etukäteen kaikille, jotka ovat mukana mahdollistamassa KYTKE-festarin järjestämisen tänäkin vuonna.

Tyytyväisyys- ja sopeutumiskysely Kivistön suuralueen asukkaille

20.03.2018

MarjaVerkko toteutti keväällä 2016 Kivistön suuralueen asukkaille tyytyväisyys- ja sopeutumiskyselyn, jossa selvitettiin asukkaiden tyytyväisyyttä ja toiveita alueeseen liittyen erityisesti yhteisöllisen toiminnan näkökulmasta.

Nyt toistamme kyselyn seurataksemme tilanteen kehitystä ja kartoittaaksemme asukkaiden toiveita alueella järjestettävän toiminnan suhteen. Auki on jälleen kaksi samansisältöistä kyselyä: 
- 2014 tai sen jälkeen alueelle muuttaneille
- 2013 tai sitä ennen alueelle muuttaneille

Yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 20 euron ruokakaupan lahjakortit.

Kyselyt ovat auki 19.4. saakka. Suuri kiitos jo etukäteen vastauksistanne! 

Tule mukaan muistelemaan entisaikojen Kivistöä!

07.02.2018

Vuonna 2018 MarjaVerkon tavoitteena on kerätä Kivistön suuralueella pitkään asuneiden asukkaiden muistoja ja tarinoita nykyisten ja tulevien sukupolvien iloksi. Osana tätä historiaprojektia on jo avattu kaikille avoin muisteluryhmä Facebookissa.

Projektin tiimoilta on tarkoitus toteuttaa myös asukkaiden haastatteluja, ja tähän liittyen maanantaina 19.2. klo 17 alkaen järjestämme asukastila Rubiinissa (Rubiinikehä 2b) yhteistapaamisen, jossa suunnitellaan haastatteluja tarkemmin. Tapaamisen Facebook-tapahtumasivu löytyy täältä.

Kaikki muistojen jakamisesta kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita mukaan tapaamiseen. Onko sinulla hyviä tarinoita alueelta tai tunnetko tarinaniekkoja, jotka eivät ehkä ole sosiaalisessa mediassa mutta voisivat olla kiinnostuneita osallistumaan? Kutsua saa erittäin mielellään jakaa!

Kahvitarjoilun vuoksi toivomme ilmoittautumisia su 18.2. mennessä osoitteeseen emma.tuomi (at) marjaverkko.fi, mutta paikalle voi tulla myös ilmoittautumatta. Emmaan voit myös olla yhteydessä, mikäli olet kiinnostunut osallistumaan projektiin mutta et pääse tapaamiseen paikalle.

Coworking Kivistö jatkuu helmikuussa

31.01.2018

Kivistön yhteisöllinen työtila on auki asukastila Rubiinissa (Rubiinikehä 2b) 7.2. alkaen keskiviikkoisin klo 9–15 huhtikuun loppuun.

Coworking Kivistö on MarjaVerkon ja vapaaehtoisten ylläpitämä yhteisöllinen työtila asukastila Rubiinissa. Tervetuloa työskentelemään ja verkostoitumaan, olitpa sitten etätyötä tekevä, opiskelija, työnhakija, yrittäjä tai muuten vain vaihtelua arkeen kaipaava! MarjaVerkko tarjoaa aamukahvin ja -teen. Voit tuoda omat eväät mukanasi, asukastilasta löytyy jääkaappi ja mikro. Jokainen siivoaa omat jälkensä.

Huomioithan, että tilassa on ainoastaan Vantaan kaupungin suojaamaton langaton verkkoyhteys, joten työn luonteesta riippuen suosittelemme omaa yhteydensuojausta. Lisäksi paljon puhelintyötä tekevien on hyvä ottaa huomioon, että joidenkin operaattoreiden yhteydet voivat olla heikot asukastilassa sen sijainnista johtuen (pysäköintitalo).

Kivistön tarinat jakoon!

22.01.2018

Yhtenä MarjaVerkon vuoden 2018 tavoitteena on taltioida Kivistön suuralueen asukkaiden muistoja ja tarinoita alueen nykyisille ja tuleville sukupolville. Historiaprojektia on tarkoitus toteuttaa mm. haastatteluin ja mahdollisesti myös tarinateatterin keinoin – tiedotamme tarkemmin projektin edetessä. Osana projektia olemme avanneet Facebook-ryhmän nimeltä Kivistö kertomuksina – elämänmakuista historiaa, joka on avoin kaikille Kivistön suuralueen historiasta kiinnostuneille. Ryhmässä saa jakaa vapaasi isoja ja pieniä muistoja alueelta kuvien kera tai ilman. Ryhmässä on myös mukana useita "alkuasukkaita", joten siellä voi hyvin myös esimerkiksi kysellä alueella pitkään asuneilta mieltäaskarruttavien paikkojen historiasta. Tervetuloa mukaan!

Tervetuloa Kivistön joulutorille sunnuntaina 17.12.!

14.12.2017

Kivistön oma perinteinen joulutoritapahtuma järjestetään Rubiinikehällä sunnuntaina 17.12. klo 12–15. Torin teema on lähiruoka ja käsityöt ja luvassa on myös jouluista oheisohjelmaa koko perheelle ponitalutuksesta kauneimpiin joululauluihin. Asukastila Rubiinissa toria vastapäätä (Rubiinikehä 2b) on jälleen glögitarjoilu joulutorin ajan. Asukastilassa on samalla mahdollista ihailla paikallisen taiteilijan Paula Nordforsin näyttelyä (näyttely avoinna klo 12–18). Käy myös tsekkaamassa joulutorin nettisivu sekä Facebook-tapahtumasivu!

Kivistön joulutori tulee taas!

26.10.2017

Jo perinteeksi muodostunut joulutoritapahtuma järjestetään Rubiinikehällä sunnuntaina 17.12. klo 12–15. Torin teema on lähiruoka ja käsityöt ja luvassa on myös jouluista oheisohjelmaa koko perheelle. Asukastila Rubiinissa toria vastapäätä (Rubiinikehä 2b) on jälleen glögitarjoilu joulutorin ajan. Joulutorin nettisivu sekä Facebook-tapahtumasivu päivittyvät lähiviikkoina, mutta voit toki jo nyt käydä kurkkaamassa ja klikkaamassa itsesi mukaan.

Myyntipaikkahaku joulutorille on auki 10.11. saakka täällä. Huomaathan, että myyntipaikkoja on rajoitetusti. Etusijalla ovat myyjät, joiden tuotevalikoima sopii torin teemaan. Kaikkiin paikkahakemuksen jättäneisiin ollaan erikseen yhteydessä viimeistään hakuajan päätyttyä. Emmalta (emma.tuomi at marjaverkko.fi) saa lisätietoa tarvittaessa.

Tervetuloa Lipunkantajan lähiliikuntapaikan avajaisiin keskiviikkona 25.10.

16.10.2017

Kivistö kehittyy! Upean uuden Lipunkantajan lähiliikuntapaikan avajaisia vietetään keskiviikkona 25.10. kello 14 - 18 (Lipputie 11). Vantaan kaupungin järjestämä tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille. Tule nauttimaan avajaistarjoiluista ja testaamaan uusia liikuntalaitteita! Tapahtumassa pääsee kokeilemaan katukorista ja monipuolisesti muita pallopelejä. Mukana myös MarjaVerkko. 

Lipunkantajan lähiliikuntapaikka täydentää asuinalueen palvelutarjontaa tarjoamalla puitteet monipuolisen liikunnan harrastamiseen. Paikalta on hyvät kevyen liikenteen yhteydet sekä latuyhteys, jotka täydentyvät tulevaisuudessa.

Coworking Kivistö – yhteisöllistä työskentelyä Kivistössä

10.10.2017

Teetkö töitä kotoa käsin? Oletko yksinyrittäjä? Opiskelija? Työtön? Vuorotyöläinen? Kaipaatko toisinaan työyhteisöä tai ihan vain juttuseuraa?

Kiinnostus yhteisöllisiä työtiloja kohtaan kasvaa kohisten sekä Suomessa että kansainvälisesti. MarjaVerkko kokeilee syksyllä 2017 asukastila Rubiinissa (Rubiinikehä 2b) Coworking Kivistö -konseptia. Ajatuksena on, että coworking-päivinä Rubiiniin voi tulla tekemään töitä, juomaan kupin kahvia tai teetä sekä verkostoitumaan ja vaihtamaan ajatuksia muiden läsnäolijoiden kanssa. Coworking-päiviin ei tarvitse erikseen ilmoittautua. Coworking Kivistö järjestetään kokeiluluontoisesti joka toinen tiistai sekä joka toinen torstai klo 9.00 - 15.00 (ti 17.10., to 26.10., ti 31.10, to 9.11., ti 14.11., to 23.11., sekä ti 28.11.).

Asukastilassa on keittiö, joten omat eväät voi laittaa jääkaappiin ja lämmittää mikrossa nälän yllättäessä. Kahvia ja teetä on myös mahdollista keittää. Rubiinissa on käytössä Vantaan avoin ja suojaamaton langaton verkko. Oman työskentelyn luonteesta riippuen on suositeltavaa harkita omaa verkkosuojausta esimerkiksi mokkulan avulla.

Coworking Kivistössä on mahdollista myös järjestää teemapäiviä vaikkapa pienyritysten markkinoinnista, vuorotyöläisen hyvinvointiin vaikuttavista asioista tai jostain ihan muusta. Voit ehdottaa toivomiasi teemapäiviä Elinalle (elina.olki at marjaverkko.fi) tai Emmalle (emma.tuomi at marjaverkko.fi).

Hauskaa lyhytkurssitoimintaa syksyllä asukastila Rubiinissa!

19.09.2017

MarjaVerkon Usva-projektin yhteisöllinen kurssitoiminta jatkuu nyt syksyllä. Kurssitoimintaa on rakennettu asukkailta kerättyjen toiveiden pohjalta. Luvassa syksyllä ainakin seuraavaa: syyskuussa starttaa hyvinvointikurssi (täynnä), lokakuussa luvassa on sekä koolauksen (villalangan värjääminen Kool Aid -mehuilla) että koodauksen perusteita ja marraskuussa pääsee tutustumaan karjalaiseen etupistokirjontaan (lisätietoa tulossa pian).

 

Kurssit ovat pääosin parin tunnin lyhytkursseja, joissa on mahdollista tutustu eri aiheiden alkeisiin. Aiemmin on järjestetty mm. suositut valokuvaus-, vloggaus- ja raakakakkukurssit. Osassa kursseja peritään pieni materiaalimaksu, muuten kussit ovat maksuttomia. MarjaVerkon näkökulmasta kurssitoiminnan pääpointti on, että kurssit tarjoavat mukavan tavan tuoda Kivistön asukkaita yhteen kiinnostavan tekemisen merkeissä. Tulevasta kurssitoiminnasta pysyt parhaiten ajan tasalla seuraamalla MarjaVerkon Facebook-sivua.

Tervetuloa asumistoimijoiden yhteistyötapaamiseen ma 18.9.

09.09.2017

MarjaVerkko järjestää Kivistön suuralueen asumistoimijoille ja asumisasioista kiinnostuneille yhteistyötapaamisen Aurinkokivessä (Aurinkokivenkuja 1) maanantaina 18.9. klo 18–19.30. Tapaamiseen on kutsuttu mm. taloyhtiöiden hallitusten, huoltoyhtiöiden, isännöitsijöiden, Keimolan omakotiyhdistyksen ja kaupungin edustajia. Tapaamisen tarkoituksena on tutustua ja keskustella alueen viihtyisyyttä ja yhteisöllisyyttä koskevista asioista erityisesti asumisnäkökulmasta. Tapaaminen on avoin kaikille, mutta ennakkoilmoittautumisia pyydetään Elina Oljelle, elina.olki(at)marjaverkko.fi.​ Facebook-tapahtumasivu löytyy täältä.

KIITOS!

Kiitos upeasta Kivistön kyläjuhlasta!

03.09.2017

Kivistön kyläjuhlaa vietettiin loistavissa tunnelmissa la 2.9. Aurinkokivessä ja sen ympäristössä. MarjaVerkko kiittää lämpimästi kaikkia vapaaehtoisia, esiintyjiä, esittely- ja toimintapisteiden vetäjiä sekä tietenkin mahtavaa kyläjuhlayleisöä hienosti onnistuneesta tapahtumasta!

Lähtisitkö vapaaehtoiseksi Kivistön kyläjuhlaan?

25.07.2017

 

Perinteistä Kivistön kyläjuhlaa juhlitaan tänä vuonna lauantaina 2.9.2017 klo 11–14 Aurinkokiven monitoimitalossa ja sen ympäristössä (Aurinkokivenkuja 1, 01760 Vantaa). Kyläjuhlassa on tuttuun tapaan luvassa mm. upeita esiintyjiä (pääesiintyjänä muusikkolegenda Pepe Willberg), paikallistoimijoiden esittelypisteitä, hauskaa toimintaa sekä ruokamyyntiä. Tapahtuma kasvaa vuosi vuodelta – mukana on useita kymmeniä toimijoita ja esiintyjiä ja kävijöitä voi olla päivän aikana useampi tuhat. Juhlaan kaivataan siis myös entistä enemmän innokkaita talkoolaisia erityisesti ohjaamaan ja opastamaan toimijoita, esiintyjiä ja kyläjuhlavieraita.

Aiempaa kokemusta vapaaehtoistyöstä tai tapahtumajärjestämisestä ei edellytetä, pääasioita ovat positiivinen asenne ja halu olla mukana. Myöskään täysi-ikäisyys ei ole vaatimus osallistumiselle, alaikäraja on 14 vuotta. Vapaaehtoisille järjestetään perehdytystilaisuus lähempänä juhlaa ja osallistumisesta on mahdollista saada myös kirjallinen todistus. Vapaaehtoisena pääset paitsi mukaan rakentamaan koko kylän yhteistä juhlaa, myös tutustumaan mahtavaan talkoopoppooseen. Tule mukaan kivaan porukkaan ilmoittautumalla täällä

Hyvinvointiryhmä asukastila Rubiinissa syksyllä 2017

06.07.2017

MarjaVerkon Usva-projektin yhteisöllinen kurssitoiminta jatkuu syksyllä asukastila Rubiinissa. Asukkailta kerättyjen toiveiden pohjalta ensimmäisenä pyörähtää käyntiin hyvinvointiryhmä. Kyseessä on viiden tapaamiskerran kurssi, jonka vetää elokuussa hyvinvointivalmentajaksi valmistuva Riitta Hartikka. Kurssin tavoitteena on tarjota osallistujille työvälineitä, joiden avulla he voivat selvitä arjen haasteista entistä paremmin itseään kuunnellen.

 

Ensimmäinen kurssikerta on torstaina 21.9. klo 18.00–19.30 (muut kerrat 5.10., 19.10., 2.11. ja 23.11.). Kurssimaksu on yhteensä 25 euroa eli 5 euroa kerta. Kurssille otetaan enintään 10 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä. Sitovat ilmoittautumiset MarjaVerkon Elinalle, elina.olki(at)marjaverkko.fi. Lisätietoa kurssista ja tapaamiskertojen tarkemmasta sisällöstä löydät kurssin Facebook-tapahtumasivulta.

Kivistön koulun alueen kilpailuehdotukset esillä Rubiinissa 6.6. asti

29.5.2017

Vantaan kaupunki järjesti suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailun Kivistön koulun ympäristön tonteista. Kilpailulla etsitään toteuttajia kahden korttelin asuinrakennuksille. Lisäksi katujen varsilla pohjakerrokseen saa rakentaa asukkaiden yhteiskäyttötiloja sekä liike-, työ- ja palvelutiloja.

Kilpailussa saatiin ehdotuksia kolmeen kilpailukohteeseen yhteensä 10 kappaletta. Kilpailu ratkaistaan syksyn 2017 aikana. Kilpailuehdotuksiin pääsee tutustumaan asukastila Rubiinissa (Rubiinikehä 2 B) tiistaihin 6.6. asti. Näyttelyn tarkemman aikataulun löydät täältä.

Kiitos mahtavasta KYTKE-festarista!

22.5.2017

Vuoden 2017 KYTKE-festaria vietettiin Kanniston Kenraalinpuistossa lauantaina 20.5. mielettömän hienossa säässä. Koko perheen festareilla päästiin nauttimaan upeista lavaesityksistä, hauskasta oheisohjelmasta ja leppoisasta yhdessäolosta lämmittävän kevätauringon alla. MarjaVerkko kiittää kaikkia esiintyjiä, toimipisteiden vetäjiä, vapaaehtoisia ja tietysti festarivieraita iloisen ja hienosti onnistuneen tapahtuman mahdollistamisesta!

Kesäkuun monilajileirien ilmoittautumisaikaa jatkettu

2.5.2017

MarjaVerkko järjestää jälleen yhteistyössä paikallisten seurojen kanssa 7–10-vuotiaiden monilajikesäleirikokonaisuuden Kanniston koululla. Leirit järjestetään viikoilla 23, 24 ja 25 kesäkuussa sekä 31 elokuussa. Lajitarjonnassa on mm. käsipalloa, yleisurheilua ja golfia. Leiriviikon hinta on 125 euroa (nelipäiväinen juhannusviikko 100 euroa) ja hinta sisältää ohjauksen lisäksi lounaan ja välipalan päivittäin sekä muistoksi leiripaidan.

Ilmoittautumisaikaa kesäkuun viikoille on jatkettu ja ilmoittautuminen on auki aina 31.5. asti. Huomaathan kuitenkin, että 1.5. eteenpäin ilmoittautuminen kesäkuun viikoille on sitova ja peruutus onnistuu ainoastaan lääkärintodistuksella. Elokuun viikolle ilmoittautua voi 2.7. asti. 

Lisätietoa leireistä sekä ilmoittautumislomakkeen löydät täältä.

Äänestä kunnallisvaaleissa ennakkoon asukastila Rubiinissa!

23.3.2017

Asukastila Rubiini (Rubiinikehä 2 B, 01700 Vantaa) toimii vuoden 2017 kunnallisvaalien ennakkoäänestyspaikkana. Tiesithän, että ennakkoon äänestämiselle ei tarvitse esittää mitään syytä? Ennakkoäänestys on äänioikeutetun vapaasti valittavissa vaalipäivän äänestyksen sijasta. Kukin äänioikeutettu voi oman valintansa mukaan äänestää ennakkoon missä tahansa yleisessä ennakkoäänestyspaikassa kotimaassa tai ulkomailla.

Asukastila Rubiinin aukioloajat ennakkoäänestysaikana:

29.03. - 31.03.2017 09:00 - 20:00
01.04. - 02.04.2017 10:00 - 16:00
03.04. - 04.04.2017 09:00 - 20:00

Tervetuloa MarjaVerkon vuoden 2017 starttitapahtumaan pe 27.1.!

16.1.2017

Tervetuloa mukaan käynnistämään alkanutta vuotta MarjaVerkon iloisen starttitapahtuman merkeissä! Tapahtuma järjestetään perjantaina 27.1. klo 18-21 Kanniston koulun ruokalassa (Kenraalintie 6, 01700 Vantaa)..

Kivistön suuralueelta löytyy runsaasti tahoillaan hyvää tekeviä sosiaalisia toimijoita: muun muassa yhdistyksiä, seuroja, yrityksiä ja yksittäisiä asukkaita. MarjaVerkossa olemme kuitenkin kokeneet haasteeksi sen, että toimijat eivät välttämättä tiedä toinen toisistaan, jolloin paljon hyviä yhteistyömahdolisuuksia ja ideoita saattaa jäädä käyttämättä. Monille myöskään MarjaVerkko alueen toimijoita yhteen kokoavana foorumina ei ole vielä tuttu. Starttitapahtuman tarkoitus onkin käynnistää vuosi 2017 entistä vahvemman verkoston ja yhteistyön merkeissä. Tavoitteena on, että tapahtuman jälkeen tiedämme kaikki enemmän sekä toisistamme että yhteistyö- ja vaikutusmahdollisuuksistamme.

Tervetuloa siis tutustumaan MarjaVerkkoon ja kertomaan lisää itsestänne, sekä keskustelemaan siitä mitä juuri te toivotte alueen tulevaisuudelta! Ilmoittaudu mukaan ma 23.1. klo 16 mennessä täällä. Starttitapahtuma löytyy myös Facebookista. Kutsua saa jakaa!

Alustavassa ohjelmassa on luvassa:
18.00-18.30 Pientä suolaista kahvin ja teen kera
18.30-18.50 Vaskivuoren lukion Lauluyhtye Concordian lauluesitys
18.50-19.10 MarjaVerkon esittäytyminen
19.10-21.00 Keskustelua, verkostoitumista ja rentoa yhdessäoloa

Tervetuloa Usva-projektin kehitystyöpajaan ke 11.1.!

6.1.2017

Oletko Kivistön suuralueella asuva asukas tai alueella toimivan organisaation edustaja? Haluatko olla mukana kehittämässä Kivistön suuralueen sosiaalista hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä? MarjaVerkon Usva-projektin tavoitteena on Kivistön suuralueen uusien asukkaiden vastaanotto sekä positiivisen vuorovaikuttamisen kehittäminen vanhojen ja uusien asukkaiden välillä. Tavoitteen saavuttamiseksi tarvitsemme juuri sinun apuasi!

Järjestämme Usva-projektin arviointi- ja kehitystyöpajan keskiviikkona 11.1. klo 18-20.30 asukastila Rubiinissa (Rubiinikehä 2 B). Työpaja on avoin kaikille ja se sisältää kevyen illallisen. Osallistujien kesken arvotaan lisäksi kiva yllätyspalkinto. Voit ilmoittautua mukaan työpajaan täällä

MarjaVerkko ehdolla vuoden 2016 vantaalaiseksi!

1.1.2017

Alkavan vuoden kunniaksi meillä on ilo ilmoittaa, että MarjaVerkko on ehdolla Vantaan Sanomien vuoden 2016 vantaalaiseksi. Vuoden vantaalainen valitaan tänä vuonna neljättä kertaa. Ehdokkaat ovat vantaalaisia hyväntekijöitä, jotka ovat kaikki tehneet Vantaata tunnetuksi omalla tavallaan. Olemme mukana hienossa joukossa ja jo ehdokkuus on mahtava tunnustus kaikkien MarjaVerkon ja Kivistön suuralueen puolesta toimiville. Mikäli koet, että MarjaVerkko ansaitsee vuoden 2016 vantaalaisen tittelin, käy antamassa äänesi täällä.

John Simonista vuoden 2016 Kulttuuriseppä!

7.12.2016

MarjaVerkon perustaja ja puheenjohtaja John Simon on saanut vuoden 2016 Kulttuuriseppä-palkinnon. Palkinto on Vantaan kaupungin tunnustus aktiivisesta työstä kansainvälisyyden hyväksi. Perusteluna palkinnolle: "[Johnilla] on ollut ratkaiseva rooli nopeasti kasvavan kaupunginosan Kivistön asukasaktiivisuuden, yhteisöllisen elämäntavan ja monimuotoisen vuoropuhelun edistäjänä. Simon on laittanut oman persoonansa, vaikutusvaltansa, kontaktinsa ja sinnikkyytensä peliin lisätäkseen vuorovaikutusta alueen asukkaiden välillä yhteenkuuluvuuden parantamiseksi." Onnittelut Johnille todella ansaitusta palkinnosta koko MarjaVerkon puolesta!

Kivistön yleisötilaisuus Aurinkokiven koululla 1.12.

23.11.2016

Tervetuloa Vantaan kaupungin järjestämään Kivistön yleisötilaisuuteen torstaina 1.12.! Yleisötilaisuus järjestetään Aurinkokiven koulun ruokalassa to 1.12. klo 18-20, osoitteessa Aurinkokivenkuja 1.

 

Kaikille avoimessa yleisötilaisuudessa erityisenä teemana on liikkuminen Kivistössä. Teemaa avaavat eri näkökulmista muun muassa kaupunkisuunnittelun ja kuntatekniikan asiantuntijat. Puheenvuorojen lisäksi tilaisuudessa työskennellään liikkumiseen liittyvissä teemaryhmissä.

 

Liikkumisteeman lisäksi tilaisuudessa käsitellään kaupunkisuunnittelun ajankohtaisia asioita sekä esitellään maakuntakaavan tilannetta. Yleisötilaisuus löytyy myös Facebookista.

Tervetuloa mukaan suunnittelemaan kesän 2017 monilajikesäleirejä!

28.10.2016

MarjaVerkko on yhteistyössä Kivistön alueen vanhempainyhdistysten ja paikallisten seurojen kanssa järjestänyt jo useana kesänä monilajikesäleirejä 7-10-vuotiaille lapsille. Leirit ovat olleet suosittuja ja niitä suunnitellaankin jälleen kesälle 2017. Myös uudet toimijat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan järjestämään leirejä! Kesäleirit tarjoavat hienon mahdollisuuden esitellä omaa lajia ja seuraa mahdollisille tuleville harrastajille. Kesäleireistä löytyy lisätietoa täältä.

Ensimmäinen vuoden 2017 leirien suunnittelutapaaminen järjestetään tiistaina 1.11. klo 14 asukastila Rubiinissa (Rubiinikehä 2 B, 01700 Vantaa). Tapaaminen on avoin kaikille kesäleiritoiminnasta kiinnostuneille. MarjaVerkon Emmalle (emma.tuomi(at)marjaverkko.fi) voi ilmoittaa tulostaan, mutta paikalle voi saapua myös ilmoittautumatta. Emmalta voi myös tiedustella tapaamisen muistiota ja lisätietoa monilajikesäleiritoiminnasta, mikäli seuranne on kiinnostunut toiminnasta mutta teiltä ei pääse tapaamiseen edustusta paikalle.

MarjaVerkon raakakakkukurssi 30.11. asukastila Rubiinissa

22.10.2016

Kivistön suuralueen terveystietoisille kotileipureille suunnatulla kurssilla harjoitellaan suussasulavien raakakakkujen tekoa kotitalousteknikko Johanna Sademaan opastuksella. Kurssi pidetään asukastila Rubiinissa (Rubiinikehä 2 B) ke 30.11. klo 18 - 20. MarjaVerkko huolehtii kurssin yleiskustannuksista eikä erillistä pääsymaksua ole, mutta osallistujilta peritään 30 euron maksu omien raaka-ainekulujen kattamiseksi. Hinta on verrattain varsin edullinen, sillä vastaavien kurssien hinnat pääkaupunkiseudulla ovat pääsääntöisesti 50 eurosta ylöspäin.

Lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet löytyvät Facebook-tapahtumasivulta. Kurssi järjestetään, jos osallistujia on vähintään 8. Kurssille mahtuu enintään 18 henkilöä.

Raakakakkukurssi on osa MarjaVerkon RAY-avusteista Usva-projektia.

Tervetuloa Vantaan kaupungin järjestämään Kivistön asukastilaisuuteen 6.10.!

03.10.2016

Kaikille avoimessa yleisötilaisuudessa käsitellään Kivistön asemakaavayksikön ajankohtaisia asioita rakentamisen näkökulmasta.

 

Projektijohtaja Gilbert Koskela esittelee Kivistön keskustan ja Keimolanmäen rakentamisaikatauluja. Olli Tuominen kertoo rakennusliike T2H:n asumisen hankkeiden etenemisestä ja taiteilija Kaisa Berry rakennusliike Lujatalon asuinhankkeiden taiteen toteutuksista. Lisäksi Finavian edustaja selostaa lentomeluun liittyviä asioita.

 

Tilaisuudessa kuulet myös Kivistön tulevasta taideseminaarista ja Katugallerian avajaisista, jotka järjestetään 20.10.

 

Yleisötilaisuus järjestetään Kanniston nuoriso- ja asukastila KanNun monitoimisalissa torstaina 6.10. klo 18–20, osoitteessa Kenraalintie 6. Sisäänkäynti Kanniston koulun ruokasalin edustalta, rakennuksen länsipuolelta.

 

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

 

Tervetuloa!

Osallistu Kivistön sosiaali- ja terveyspalveluita koskevaan kyselyyn!

11.08.2016

Kysely löytyy täältä ja se on auki 18.9.2016 saakka. Tarkempi saate kyselyn tekijältä Tiina Kutvoselta:

Sinulla on nyt oiva mahdollisuus vaikuttaa Kivistön kehittyviin sosiaali- ja terveyspalveluihin kertomalla omista kokemuksistasi sekä tulevaisuuden toiveista ja tarpeista koskien näitä palveluita.Teen opinnäytetyötutkimusta kivistöläisten kokemuksista ja tulevaisuuden tarpeista koskien sosiaali- ja terveyspalveluita.

Vastaamalla kyselyyn annat suostumuksen käyttää tietoja tutkimuksessani. Kaikki vastaukset käsitellään luottamuksellisesti eikä henkilöllisyyteesi tule esille tutkimustuloksista raportoidessa.

Opiskelen Diakonia-ammattikorkeakoulussa sosiaalialan ylempää ammattikorkeakoulututkintoa ja opinnäytetyöni on osa opintojani.

Diakonia-ammattikorkeakoulu ja Vantaan kaupungin sosiaali- ja terveydenhuollon toimiala ovat valmistelleet yhdessä tätä tutkimushankekokonaisuutta. Hanke tukee Vantaan kaupungin valtuustokauden strategiaa. Hankkeessa laaditaan vuonna 2015 käynnistyvään Syrjäytymisvaarassa olevien terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen ylempään koulutukseen liittyviä opinnäytetöitä ja oppimistehtäviä. Hankkeen tarkoituksena on edistää erityisesti mielenterveyden edistämistä yhteiskunnan eri tasoilla sekä terveys- ja hyvinvointierojen kaventamista. Hanke tuottaa tietoa nykytilasta ja kehittämistarpeista sekä mahdollistaa uusien asiakaskeskeisten työmenetelmien käyttöönottamisen. Hankkeen tutkimusluvan on myöntänyt Vs. Apulaiskaupunginjohtaja Maritta Pesonen 20.8.2015 (Viranhaltijapäätös §39/2015).

Vastaan mielelläni kysymyksiin ja kerron lisää tutkimuksestani.

Kiitos Sinulle ajankäytöstäsi!

Ystävällisin terveisin

Tiina Kutvonen

tiina.kutvonen@student.diak.fi

Tervetuloa Vantaan kaupungin järjestämään Kivistön asukastilaisuuteen 25.8.!

17.08.2016

Kaikille avoimessa yleisötilaisuudessa käsitellään Kivistön asemakaavayksikön ajankohtaisia asioita. Tilaisuudessa esitellään Kivistön kaavatöiden, kuten Rubiinikehän kaavamuutoksen (nro 002282) ja Murron alueen yleissuunnitelman (nro 021500) etenemistä. Lisäksi tilaisuudessa kuulet myös Kivistön koulun ympäristön suunnittelukilpailusta ja Kivistön kyläjuhlan fillaritapahtumasta.

 

Yleisötilaisuus järjestetään Kanniston nuoriso- ja asukastila KanNun monitoimisalissa torstaina 25.8. klo 18–20 (Kenraalintie 6). Sisäänkäynti Kanniston koulun ruokasalin edustalta.

 

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

 

Tervetuloa!

Kivistön kyläjuhla tulee taas!

15.07.2016

 

Koko kylän yhteistä juhlaa vietetään tänä vuonna uudessa Aurinkokiven palvelukeskuksessa (Aurinkokivenkuja 1, 01700 Vantaa) lauantaina 3.9. klo 12.30-15.30. Pääesiintyjänä juhlassa on huikea The Voice of Finland 2016 -voittaja Suvi Åkerman. Suvin lisäksi esiintymislavan valloittavat myös mm. Vantaan Laulu ja musiikkikoulu MinjArt. Upeiden esiintyjien lisäksi luvassa on tuttuun tapaan paikallistoimijoiden esittely- ja toimintapisteitä sekä ruokapisteitä. MarjaVerkon Usva-projekti (Kivistön suuralueen uusien asukkaiden vastaanotto ja sopeuttaminen, 2016-2018) on mukana menossa. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Käy tsekkaamassa vuoden 2016 kyläjuhlan omat nettisivut sekä Facebook-tapahtumasivu! Lämpimästi tervetuloa Kivistön kyläjuhlaan.

 

Asukastilaisuus Kivistön nuorten turvapaikanhakijoiden tukiasumisyksikköön liittyen ti 10.5. Kanniston koulun ruokalassa

09.05.2016

 

Tervetuloa Vantaan kaupungin koordinoimaan asukasiltaan Kivistön nuorten turvapaikanhakijoiden tukiasumisyksikköön liittyen ti 10.5. klo 17.30-20! Paikkana Kanniston koulun ruokala (Kenraalintie 6).Asukastilaisuus on jatkoa aikaisemmille tilaisuuksille. Tilaisuudessa on mahdollista keskustella tukiasumisyksikön, poliisin, Vantaan kaupungin, seurakunnan ja kivistöläisten järjestöjen edustajien sekä asukkaiden kanssa.

 

Ohjelma:

 

17.30 Kahvit ja kummiperheinfo

18.00 Ajankohtaiset kuulumiset ja keskustelua

19.00 Alustus ja keskustelua aiheesta "Miksi turvapaikanhakijat ovat jättäneet kotinsa?" (Pekka Reinikainen, Suomen Punainen Risti)

20.00 Tilaisuus päättyy

 

MarjaVerkko ry:n sääntömääräinen vuosikokous 14.4.2016

30.03.2016

 

Tervetuloa MarjaVerkko ry:n sääntömääräiseen vuosikokoukseen to 14.4. klo 18.30! Kokouspaikkana Kanniston nuoriso- ja asukastila (Kenraalintie 6, 01700 Vantaa). Vuosikokouksen asialista löytyy täältä.

 

Ennen vuosikokousta klo 17 alkaen pidetään samassa tilassa MarjaVerkon tavallinen kuukausikokous, jonka asialista löytyy täältä.

 

Tule mukaan suunnittelemaan kevään 2016 KYTKE-festaria!

16.02.2016

 

On aika aloittaa vuoden 2016 KYTKE-festarin suunnittelu. Festarityöryhmä kokoontuu ensimmäistä kertaa pe 19.2. klo 16-17 asukastila Rubiinissa (Rubiinikehä 2 B). Kaikki iloisen koko perheen festarin suunnittelusta kiinnostuneet asukkaat ja organisaatiot ovat lämpimästi tervetulleita mukaan, erillistä ilmoittautumista ei tarvita! Muistathan myös tykätä KYTKE-festarista Facebookissa ;)

 

 

Nyt on tarjolla helppo tapa auttaa Kivistössä asuvia nuoria turvapaikanhakijoita ja samalla tehdä vähän kaappien kevätsiivousta!

10.02.2016

 

Noin 15-17 -vuotiaat pojat tarvitsisivat erityisesti seuraavia nuorisovarusteita:

 

- T-paitoja koossa S ja M 
- housuja koossa 29-34
- urheiluvaatteita
- kenkiä ja sisätossuja (varvastossuja) koossa 39-43

 

Lisäksi jos teiltä löytyy kierrätykseen menossa olevia läppäreitä tai älypuhelimia, niin nillekin löytyisi vastaanottajia.

 

Lahjoitukset voi toimittaa:

 

Asukastila Rubiiniin (Rubiinikehä 2b) ti ja to klo 13-15

Kanniston nuoriso- ja asukastilaan (Kenraalintie 6) ma ja ke 13.00-20.30, pe 15-22.30 ja la 18-22.30

Kivistön kirkolle (Laavatie 2) Papin päivystysten aikaan to 11. ja 18.2. klo 11 - 13, diakoniapäivystyksen aikaan ma 15.2. klo 10 - 12 sekä la 13.2. brunssilla klo 11 - 14

 

Kiitos!

 

Tervetuloa Kivistön vastaanottokeskusta koskevaan keskustelutilaisuuteen ke 3.2. klo 18.30-20.00!

21.01.2016

 

Joulukuun asukastilaisuudessa sovittiin, että keskustelua jatketaan alkuvuodesta Kivistön aluetoimikunnan seuraavan kokouksen yhteydessä. Tukiasumisyksikköä koskeva kaikille avoin asukasilta pidetään keskiviikkona 3.2. klo 18.30-20.00 Kanniston koulun ruokalassa (Kenraalintie 6, 01700 Vantaa). Ennen asukastilaisuutta samassa tilassa pidetään aluetoimikunnan kokous klo 17.30-18.30. Myös aluetoimikunnan kokoukset ovat kaikille kuntalaisille avoimia.

 

Asukastilaisuudessa kuullaan lyhyet tilannekatsaukset tukiasumisyksiköltä, poliisilta ja vapaaehtoistyöltä. Loppuilta on omistettu yhteiselle keskustelulle.

 

Tilaisuutta koordinoi Vantaan kaupungin kuntalaispalvelut.

Tervetuloa MarjaVerkon vuoden 2016 ensimmäiseen kokoukseen sekä toiminnansuunnittelutyöpajaan torstaina 14.1. klo 17 alkaen!

11.01.2016

 

Molemmat tilaisuudet pidetään asukastila Rubiinissa (Rubiinikuja 2b) ja ne ovat kaikille avoimia. Huomioittehan, että kokousajankohta on muuttunut joulukuussa ilmoitetusta! MarjaVerkon kokouksen asialista löytyy täältä.

 

Toiminnansuunnittelutyöpajassa klo 18 eteenpäin suunnitellaan yhdessä vuoden 2016 toimintaa varsinkin asukastila Rubiinin osalta. Suunnittelutyöpajaan osallistuminen ei edellytä aikaisempaa osallistumista MarjaVerkon toimintaan ja toivommekin, että mukaan saataisiin myös uusia toimijoita. Uudet Kivistön suuralueen asukkaat ovat erittäin lämpimästi tervetulleita mukaan ideoimaan. Suunnittelutyöpaja on osa vuosien 2016-2018 USVA-projektia (Kivistön suuralueen uusien asukkaiden vastaanotto ja sopeuttaminen). Projektista tiedotetaan kevään kuluessa lisää.

Kiitos vuodesta 2015 ja rauhallista joulua!

23.12.2015

 

Kivistön suuralueen vuosi 2015 on ollut ennennäkemättömän tapahtumarikas. Lämmin kiitos kaikille mukanaoleille toiminnan mahdollistamisesta. Nyt on aika rauhoittua joulunviettoon. Vuodenvaihteen jälkeen palataan suunnittelupöydän ääreen. Tervetuloa mukaan MarjaVerkon toimintaan jälleen ensi vuonna!

 

Kivistö saa oman joulutorin 20.12.2015

30.11.2015

 

MarjaVerkko ry ja Kivistön alueen vanhempainyhdistys järjestävät Kivistön aluetoimikunnan tuella joulutorin sunnuntaina 20.12. klo 13-17. Tori pidetään Rubiinikehällä asukastila Rubiinia (Rubiinikehä 2b, 01700 Vantaa) vastapäätä. Torin teemoina ovat lähiruoka ja käsityöt. Seurakunnan kuoro esittää kauneimpia joululauluja ja myös joulupukkia pääsee tapaamaan. Asukastila Rubiinissa on avoimet ovet ja glögitarjoilu torin aikana. Lämpimästi tervetuloa! Facebook-tapahtumasivu löytyy täältä.

Tervetuloa MarjaVerkon kokoukseen sekä tutustumaan asukastila Rubiiniin to 12.11.2015 klo 17!

06.11.2015

 

MarjaVerkko pääsee vihdoin kokoontumaan uudessa asukastila Rubiinissa (Rubiinikehä 2b, 01700 Vantaa). Verkoston kokoukset ovat aina avoimia kaikille alueen asioista kiinnostuneille. Marraskuun kokouksessa käsitellään mm. joulutorisuunnitelmia sekä vuoden 2016 toimintasuunnitelmaa. Asialista löytyy täältä. Kokouksen yhteydessä voit myös halutessasi ostaa partiolaisten adventtikalenterin. Kalenteria myyvät Timanttipartion pienet partiolaiset, hinta 7 euroa.

Kivistön kyläjuhla keräsi ennätysmäärän yleisöä

01.10.2015

 

Perinteistä Kivistön kyläjuhlaa vietettiin kauniissa säässä sunnuntaina 27.9.2015. Kivistön koululla nautittiin upeista esiintyjistä ja tutustuttiin paikallistoimijoihin eri aloilta. Juhla oli erittäin onnistunut ja kävijöitä oli enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Myös Kivistön kirkolla järjestetty brunssi oli suurmenestys ja brunsseja aiotaan järjestää säännöllisesti vuodenvaihteen jälkeen.

MarjaVerkon uudet nettisivut on avattu!

24.09.2015

 

Nettisivu-uudistuksella pyrimme tekemään sivuista käyttäjäystävällisemmät ja raikkaamman näköiset. Sivuja päivitetään edelleen joten kaikki toiminnot eivät ole vielä käytössä. Otamme mielellämme vastaan palautetta sivuista! Palautetta voit lähettää joko yhteydenottolomakkeen kautta tai suoraan Emmalle (emma.tuomi(at)marjaverkko.fi).

​​Ota yhteyttä:                        
elina.olki(at)marjaverkko.fi

​Mistä löydät meidät: 
Asukastila Rubiini

Rubiinikehä 2b, 01700 Vantaa
(paikalla sopimuksen mukaan)

© 2020 MarjaVerkko ry

 

Y-tunnus 2634659-5

Tietosuojaseloste