top of page

Ajankohtaista

Etana.jpg

Auta torjumaan haitallisen vieraslajin, espanjansiruetanan, leviämistä Kivistön alueella

20.6.2024

Tiesitkö, että asuinalueellasi asustaa haitallinen vieraslaji espanjansiruetana , joka on puutarhan tuholainen ja haitaksi myös lapsille ja koirille?

MarjaVerkko on jo useana vuonna järjestänyt haitallisten vieraslajien torjuntatalkoita Kivistön suuralueella. Olemme järjestäneet mm. WhatsApp -ringin vapaaehtoisille, useita yhteistalkoita sekä etanajäteastioita, joita kaupunki tyhjentää säännöllisesti. Valitettavasti etanoita on näkynyt tänäkin kesänä erityisesti Maitorpan alueella. Lähde mukaan etanajahtiin torjumaan tämän haitallisen lajin leviämistä!

 

ILMOITTAUDU mukaan lähettämällä tekstiviesti ”Ilmoittaudun mukaan + nimesi” numeroon: 045 168 9229.

Saat tarkempaa tietoa talkootavoista, kun olet ilmoittautunut mukaan.

FB _Kyläjuhla_2024_.png

Kivistön kyläjuhla järjestetään lauantaina 14.9. klo 11-15

10.6.2024

Kyläjuhlahumu valtaa Aurinkokiven ja Aurinkokiven ympäristön jälleen lauantaina 14.9. klo 11-15! Tuttuun tapaan Aurinkokiven koululaisilla on lauantaikoulupäivä klo 9-12, joten tapahtuman ensimmäisen tunnin aikana mukana on reilu 1000 koululaista.

Luvassa on tuttuun tapaan maksuttomia toimintapisteitä, esittely- myynti- ja markkinointipisteitä, ruokaa ja herkkuja sekä lavaohjelmaa. Toimintaa on ulkona ja sisällä. Kyläjuhlan yhteydessä Aurinkokiven koululaisilla on lauantaikoulupäivä klo 9-12, joten tapahtuman ensimmäisen tunnin aikana paikalla on n. 1000 koululaista.

Kyläjuhlan paikkahakemuslomake löytyy täältä: https://forms.gle/eKKsW8nqemWHTbEc7

Kiinnostaako sinua osallistua oman kaupunginosan tapahtuman suunnitteluun ja toteutukseen? Vapaaehtoiset ovat olennainen osa MarjaVerkon tapahtumia. Ilmoittaudu mukaan vaikka vain tunniksi iloisen ja yhteisöllisen tapahtuman toteuttamiseen täällä: https://forms.gle/gJSb6Gvx96QGt11b9

Verkostoilta_uusi.png

Tervetuloa kesäkuun verkostoiltaan Mosaiikkiin ke 5.6.!

27.5.2024

MarjaVerkon kaikille avoin verkostoilta järjestetään ensi viikon keskiviikkona 5.6. klo 18 kaupunkikulttuurikeskus Mosaiikissa, kauppakeskus Kiviksen toisessa kerroksessa (Vantaankoskentie 69). Asialistalla on tällä kertaa useita ajankohtaisia aiheita. Tule mukaan keskustelemaan alueen asioista sekä MarjaVerkon suunnitelmista ja toiminnasta. Tarjolla on kahvia ja teetä. 

MarjaVerkon perustaja palkittiin Vantaan päivänä

21.5.2024

MarjaVerkon perustajalle ja hallituksen puheenjohtaja John Simonille myönnettiin Vantaa-mitali Vantaan päivänä 15.5. tunnustuksena hänen ansioistaan Vantaan kaupungin hyväksi ja erityisesti hänen toiminnastaan Kivistön alueen asukastoiminnan edistäjänä.

Vantaalla asuessaan John on mm. perustanut Uomarinteen ala-asteen tietokonekerhon 80-luvulla, tehnyt vapaaehtoistyötä jääkiekkoseura EVUssa, toiminut koripalloseura Pussihukkien puheenjohtajana n. 18 vuoden ajan, järjestänyt Back to the 60's konsertteja Myyrmäki-hallissa, edistänyt tapahtuma-areena Energia Areenan rakentamista Myyrmäkeen sekä perustanut MarjaVerkko ry:n, jonka puheenjohtajana hän on toiminut yhdistyksen alusta saakka.

Vantaa-mitali myönnettiin myös Vantaan hiihtoseura ry:n Seppo Rädylle.

MarjaVerkko onnittelee molempia mitalin saaneita ansiokkaasta työstä Vantaan kaupungin hyväksi

https://www.vantaa.fi/…/vantaa-mitalit-john-simonille-ja…

KYTKE-festari 2024_FB.jpg

KYTKE-festari nyt lauantaina 18.5.!

13.5.2024

Kenraalinpuistossa järjestettävä kaikille avoin ja ilmainen puistokonserttitapahtuma lauantaina 18.5. klo 13-17, jossa on esiintyjinä erityisesti vantaalaisia lapsia ja nuoria. Lisäksi festarilla on luvassa on maksuttomia toimintapisteitä lapsille, ruoka- ja herkkumyyjiä, nappulajuoksukisat klo 13-15, maksuton kirppiskatu (max. 2x2 m / myyjä, oma viltti tai pöytä mukaan), sekä viereisellä Kenraalinkentällä Keimolan Kaiku -urheiluseuran jalkapallojaoston KeiKa-päivä, jossa eri ikäisillä joukkueilla on ottelutapahtumia. Varaa päivä 18.5. kalenteristasi ja osallistu yhteisölliseen tapahtumaamme!

Ota mukaan piknik viltti tai retkituoli ja tule nauttimaan mukavasta ja leppoisasta festaritunnelmasta.

Vapaaehtoiset ovat olennainen osa KYTKE-festaria. Lähde mukaan iloisen paikallistapahtuman toteuttamiseen. Pienikin hetki aikaasi on valtavan iso apu tapahtuman toteutumisen kannalta.
Voit ilmoittautua tapahtuman vapaaehtoiseksi täällä:
https://forms.gle/8oExSqtfUcyd4AWu8

Kirjailta 2 b.png
Kirjailta 1 b (1).png

Tule mukaan toukokuun kirjallisuusteemaiseen verkostoiltaan Mosaiikkiin 

30.4.2024

MarjaVerkon toukokuun verkostoilta järjestetään tällä kertaa kaupunkikulttuurikeskus Mosaiikissa, Mosaiikkisalissa (Vantaankoskentie 69, 2 krs.) keskiviikkona 8.5. klo 18 alkaen. Asialistan löydät täältä. Ilmoittaudu mukaan laittamalla viestiä osoitteeseen elina.olki@marjaverkko.fi tai saavu paikalle.

Verkostoilta on tällä kertaa kirjallisuusteemainen. Luvassa on keskustelua kahden vantaalaisen kirjailijan - John Simonin ja Vaula Norrenan - kanssa maahanmuuttajatarinoista. Molemmilla tarinoilla on myös linkki Kivistöön. Lisäksi verkostoillassa keskustellaan tuttuun tapaan muista ajankohtaisista aiheista sekä MarjaVerkon toiminnasta. Tarjolla on kahvia ja teetä. Lämpimästi tervetuloa mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan! Ota mukaan myös naapurisi tai kaverisi. Kuvat: Vaula Norrena

IG_Siivoustalkoot 14.4.24.png

Siivoustalkoot sunnuntaina 14.4.!

4.4.2024

MarjaVerkon järjestämät Kivistön siivoustalkoot siirtyvät sunnuntaille 14.4. klo 13-15 lumen ja sateisen sään vuoksi. MarjaVerkko tarjoaa ja Lions Club Vantaankoski-Vandaforsen grillaa makkaraa talkoilijoille kiitokseksi. Tervetuloa!

IG_Siivoustalkoot 7.4.24.png

Tule mukaan siivoustalkoisiin!

26.3.2024

MarjaVerkon järjestämät Kivistön siivoustalkoot järjestetään sunnuntaina 7.4. klo 13-15. 

Haastamme alueen asukkaat, seurat, yhdistykset ja yritykset mukaan toimintaan. Topaasiaukiolta saa lainata tarvikkeita siivoamista varten. Huomaathan, että roskapihtejä on rajallinen määrä, eli niitä ei välttämättä riitä kaikille halukkaille? Jos sinulta löytyy omat pihdit, ne kannattaa ottaa mukaan. Suosittelemme käyttämään omia kumi- tai puutarhakäsineitä.


Siivoustalkoisiin voit osallistua missä päin tahansa Kivistön suuraluetta siivoamalla katualueita, omaa pihapiiriä, pientareita ja lähiluontoa. MarjaVerkko tarjoaa ja Lions Club Vantaankoski-Vandaforsen grillaa makkaraa ja paistaa lettuja talkoilijoille kiitokseksi. Tervetuloa!

NAP-harrastus-julisteet.png

Vihdoin: Nuorten aikuisten olkkaritoiminta Kivistöön!

25.3.2024

Tiistaina 2.4.2024 aukeaa Kivistön oma Nuorten aikuisten olohuone Kivistön nuorisotilassa. Olkkaritoiminnan järjestää MarjaVerkko yhteistyössä Vantaan kaupungin nuorten aikuisten palveluiden kanssa. Lisäksi mukana on n. kerran kuussa Vantaan Etsivä nuorisotyö. Olohuone on auki 18 - 29-vuotiaille Kivistön nuorisotilassa, kauppakeskus Kiviksen toisessa kerroksessa, tiistaisin klo 17-20. Tervetuloa! 

MarjaVerkko ry:n sääntömääräinen vuosikokous

15.3.2024

Tervetuloa MarjaVerkko ry:n sääntömääräiseen vuosikokoukseen keskiviikkona 10.4.2024 klo 18 alkaen.

Kokouspaikkana toimii asukastila Rubiini (Rubiinikehä 2b, 01700 Vantaa).

Vuosikokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntömääräiset asiat. Vuosikokouksen asialistan löydät täältä. Lisätietoa ja ilmoittautumiset osoitteeseen: elina.olki@marjaverkko.fi.

Kahvi- ja teetarjoilu, tervetuloa!

Kivistön kohtaamispaikassa muisti-info Aivoviikolla ke 13.3. klo 13-14

8.3.2024

Keskiviikkona 13.3. Kivistön kohtaamispaikassa on Aivoviikon kunniaksi muisti-info klo 13-14. Kohtaamispaikka on tuttuun tapaan auki keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 9-15. Tervetuloa! 

Verkostoilta_uusi.png

Maaliskuun verkostoillassa keskustellaan mm. Kivistön keskustan ja asema-alueen turvallisuudesta ja viihtyisyydestä 

5.3.2024

MarjaVerkon kaikille avoin verkostoilta järjestetään ensi viikon keskiviikkona 13.3. klo 18 asukastila Rubiinissa (Rubiinikehä 2B). Tule mukaan keskustelemaan alueen asioista sekä MarjaVerkon suunnitelmista ja toiminnasta. Tarjolla on kahvia ja teetä. 

Laskiaistiistain Rusettiluistelu 13.2._kansikuva.png

Laskiaistiistain Rusettiluistelutapahtuma

6.2.2024

Kenraalinpuiston kentällä (Kanniston koulun edessä) järjestetään 13.2. laskiaistiistain kaikille avoin ja pääsymaksuton rusettiluistelutapahtuma. Tervetuloa mukaan iloiseen ja yhteisölliseen luistelutapahtumaan.

 

Pienen kävelymatkan päässä on myös Kenraalinpuiston pulkkamäki, jossa voi laskea mäkeä.

Paikallinen pitopalvelu Ruokaräätäli myy tapahtumassa hernekeittoa, laskiaispullia, kaakaota ja kuumaa mehua (myös vegaanivaihtoehdot).

Kypärät päähän pienimmille, ei mailoja. Tapahtuma järjestetään SÄÄVARAUKSELLA, joten seuraathan Facebook -tapahtumasivun tiedotuksia.

Etsimme tuntityöntekijää!.png

Työpaikkailmoitus: Nuorten aikuisten olohuone -toiminnan ohjaaja

25.1.2024

MarjaVerkko etsii tuntityöntekijää nuorten aikuisten olohuone -toiminnan ohjaajaksi. Oletko sinä etsimämme henkilö? Onko sinulla kokemusta nuorten aikuisten parissa työskentelystä sekä kyky kohdata eri taustoista tulevia ihmisiä? Tutustu työpaikkailmoitukseen ja hae paikkaa 14.2.2024 mennessä!

Verkostoilta_uusi.png

Vuoden ensimmäinen verkostoilta keskiviikkona 17.1.

15.1.2024

MarjaVerkon kaikille avoimet verkostoillat käynnistyvät tämän viikon keskiviikkona 17.1. klo 18 asukastila Rubiinissa (Rubiinikehä 2B). Tule mukaan keskustelemaan alueen asioista ja MarjaVerkon suunnitelmista ja toiminnasta vuodelle 2024. Tarjolla on kahvia ja teetä. 

Joulutori 2023_IG_Engl.png

Kivistön oma joulutori Topaasiaukiolla 17.12.

5.12.2023

Topaasiaukio täyttyy jouluisesta tunnelmasta sunnuntaina 17.12. klo 12-16. Joulutorilta löytyy mm. käsitöitä, lahja- ja kodin tuotteita, leivonnaisia sekä ruokaa ja herkkuja paikan päällä nautittavaksi ja kotiin vietäväksi. Oheisohjelmaa löytyy sekä torilta että vieressä sijaitsevasta kaupunkikulttuurikeskus Mosaiikista (kauppakeskus Kivis, 2 krs.). Torilla voit tavata Joulupukin sekä Ali-Ollin Alpakkatilan alpakat ja kanit (paikalla klo 12-15). Jouluisia lauluja torilla laulavat ja laulattavat sekä Aurinkokiven koulun musiikkiluokkien oppilaat että Kivistön seurakunnan kuoro.

Kivistön joulukalenteri 2023_FB kansikuva.png

Kivistön Facebook -joulukalenteri käynnistyy
30.11.2023

MarjaVerkon koordinoima Kivistön Facebook -joulukalenteri on tällä taas.

Vuonna 2016 asukkaalla syntyi ajatus Kivistön omasta Facebook -joulukalenterista, jossa päivittäin avautuvat luukut toisivat jouluista iloa alueen asukkaille pienimuotoisten tapahtumien, vinkkien, tarjousten tai arvontojen merkeissä. Vastaavantyyppistä toimintaa on ollut muissa kaupungeissa ja kaupunginosissa.

 

MarjaVerkko auttoi joulukalenterin perustamisessa, visuaalisen ilmeen toteuttamisessa, toimijoiden mukaan houkuttelussa sekä markkinoinnissa. Lopulta järjestämisvastuu siirtyi MarjaVerkolle vuonna 2018 vapaaehtoisen koordinoijan luovuttua tehtävästä. Tänä vuonna joulukalenterin toteuttaa MarjaVerkon vapaaehtoinen joulutonttu . Ota siis joulutunnelmaa tuova kalenteri seurantaan osoitteessa: https://www.facebook.com/kivistonjoulukalenteri

MarjaVerkon verkostoilta.png

Osallistuvan budjetin ideointityöpaja 15.11. verkostoillassa
2.11.2023

MarjaVerkon marraskuun verkostoillassa keskiviikkona 15.11. klo 18 alkaen asukastila Rubiinissa pidetään Vantaan kaupungin Vastaavan osallisuusasiantuntijan Mari Lehtoruusun vetämänä tunnin kestoinen Osallistuvan budjetoinnin ideatyöpaja.

Osallistuvassa budjetoinnissa asukkaat päättävät kaupungin rahojen käytöstä. Budjetti 1,2 miljoonaa euroa jakaantuu Vantaan seitsemälle suuralueelle asukasluvun mukaan. Kivistön suuralueella on käytössä 90 000 €. Marraskuussa kerätään asukkaiden ideoita osallistuvaan budjetointiin. Tule mukaan ideoimaan!

Työpajan jälkeen verkostoillassa käydään lyhyesti läpi muut ajankohtaiset asiat.

https://www.facebook.com/events/248979047624480/248979050957813/

Jos et pääse MarjaVerkon verkostoillan ideatyöpajaan, voit myös osallistua torstaina 16.11. Katrinebergin kartanolla klo 17.30 alkavaan järjestettävään ideatyöpajaan: https://www.facebook.com/events/690976159761492/

tai:

Kaupunkikulttuurikeskus Mosaiikissa (kauppakeskus Kivis, 2 krs.) tiistaina 21.11 klo 13-15.

- klo 13-14 Kaupunkikulttuurikeskus Mosaiikin monitoimitiloihin tutustuminen ja kahvitarjoilu

- klo 14-15 Ideapaja

Jätä ideasi 1.-30.11.2023 välillä verkossa osoitteessa www.vantaa.fi/osbu

Kivistön kohtaamispaikan ohjelmaan pieniä muutoksia
30.10.2023

Kivistön kohtaamispaikan ohjelmaan tuli pieniä muutoksia. Muutokset näkee kohtaamispaikan Facebook -tapahtumasta löytyvästä ohjelmasta sekä nettisivulta.

27.10. Halloween.jpg

Iltatoiminnassa Halloween disco pe 27.10.!
23.10.2023


 

Kivistön kohtaamispaikka syyslomalla ke 18.10. & pe 20.10.
16.10.2023
 

Kohtaamispaikka on kiinni syysloman vuoksi tällä viikolla. Kohtaamispaikka aukeaa jälleen ensi viikon keskiviikkona 25.10.

vanhempainilta.png

Alueellinen vanhempainilta 11.10.
9.10.2023

Aurinkokiven koulu, Kanniston koulu, Seutulan koulu ja Keimolanmäen koulu järjestävät yhteistyössä Vantaan Nuorisopalveluiden, kaupunkiturvallisuuden tiimin, Vantaankosken seurakunnan / Kivistön kirkon, KiVa ry:n ja MarjaVerkon kanssa yhteisen vanhempainillan 10–17 v. lasten ja nuorten huoltajille ke 11.10.2023 klo 18.00–20.00.

 

Paikkana toimii Aurinkokiven koulun aulatila. Tilaisuus on kaikille avoin. Vanhempainilta on jatkoa viime tammikuussa järjestettyyn alueelliseen vanhempainiltaan, joka sai alkukimmokkeen Kivistön alueella viime vuoden loppukesän ja alkusyksyn aikana sattuneista nuorten väkivallanteoista. Toivomme vanhempainillan osaltaan lisäävän tietoisuutta alueen ilmiöistä sekä siitä, miten niihin yhteistyöllä voidaan vaikuttaa.

Tehdään Kivistöstä yhdessä turvallisempi ja viihtyisämpi paikka kasvaa ja elää!

Yhteistyöterveisin,
Kivistön alueen alueverkosto

Siivoustalkoot 7.10._IG.png

Syksy ja siivoustalkoot ovat täällä

28.9.2023

MarjaVerkon järjestämät alueelliset siivoustalkoot järjestetään jälleen lauantaina 7.10. klo 13-15. 

Haastamme alueen asukkaat, seurat, yhdistykset ja yritykset mukaan toimintaan.

Lipunkantajan kentän parkkipaikalta saa lainata tarvikkeita siivoamista varten. Huomaathan, että roskapihtejä on rajallinen määrä, eli niitä ei välttämättä riitä kaikille halukkaille? Jos sinulta löytyy omat pihdit, ne kannattaa ottaa mukaan. Suosittelemme käyttämään omia kumi- tai puutarhakäsineitä.
Siivoustalkoisiin voit osallistua missä päin tahansa Kivistön suuraluetta siivoamalla katualueita, omaa pihapiiriä, pientareita ja lähiluontoa. MarjaVerkko tarjoaa ja Lions Club Vantaankoski-Vandaforsen grillaa makkaraa ja paistaa lettuja talkoilijoille kiitokseksi. Tervetuloa!

Kivistön kohtaamispaikka aukeaa.png
18.8. Lautapelit IG.jpg

Kivistön kohtaamispaikka ja iltatoiminta käynnistyy Rubiinissa
15.8.2023
 

Iloisia uutisia!

Kivistön kohtaamispaikka aukeaa jälleen keskiviikkona 16.8. klo 9-15 asukastila Rubiinissa (Rubiinikehä 2B). Iso kiitos tästä kuuluu mahtaville Kivistön Martoille ja vapaaehtoisille, jotka rientävät avuksemme. Edelleen otamme kiitollisina vapaaehtoisia mukaan auttamaan kohtaamispaikkaan keskiviikkoisin ja perjantaisin

klo 9-15. Keskiviikkona on tarjolla tuttuun tapaan hävikistä valmistettua kasviskeittoa sekä kahvia ja teetä maksutta.

Perjantaina 18.8. klo 18-20 käynnistyy myös MarjaVerkon vapaaehtoisten järjestämä iltatoiminta lautapeli-illalla. Tervetuloa mukaan molempiin toimintoihin :)

Leffapiknik_2023.jpg

Here We Go Again: Kivistön leffapiknik tulee jälleen!
31.7.2023

Pop Up Kino Helsinki tuo yhteistyössä Vantaan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalveluiden ja MarjaVerkon kanssa ulkoilmaelokuvaillan Kenraalinpuistoon perjantaina 18.8.

Elokuvana nähdään MAMMA MIA! HERE WE GO AGAIN (Yhdysvallat 2018), joka jatkaa Sophien ja hänen äitinsä valovoimaista tarinaa Kalokairin saarella. Musiikillinen romanttinen komedia leiskauttaa Kenraalinpuiston täyteen Abban hittejä, suuria tunteita ja suosikkinäyttelijöitä.

 

Kesto: 1 h 54 min / S / Tekstitys suomeksi Leffapiknik alkaa Kivistön Kenraalinpuistossa noin klo 20. Tule ajoissa sillä parhaat paikat varataan ensimmäiseksi. Elokuva pyörähtää käyntiin auringon laskettua noin klo 21:30 –21:45.

 

Ennen elokuvan alkua voit kuunnella musiikkia ja nauttia ruoka- ja juomatarjoiluista tai syödä omia eväitä. Ulkoilmanäytöksissä viltti tai muu istuin ja lämmin pukeutuminen ovat valttia. Tapahtumat järjestetään säävarauksella. Kohtuuttoman huonon sään sattuessa leffapiknik siirtyy varapäivälle. Omat eväät ovat sallittuja ja lisäksi tapahtumissa on kahvi- ja ruokamyyntiä.

Hyvää kesää! 2023.png

Hyvää kesää!
30.6.2023
 

MarjaVerkko lomailee heinäkuun. Vaikka olemme lomalla, voit ilmoittautua esimerkiksi vapaaehtoiseksi tai hakea paikkaa Kivistön kyläjuhlasta. Palaamme asiaan heti elokuun alussa. 

Etsimme vapaaehtoisia_2023.png

Etsimme vapaaehtoisia
29.6.2023

Olisiko sinusta vapaaehtoiseksi Kivistön kyläjuhlaan tai Kivistön kohtaamispaikkatoimintaan?

MarjaVerkko järjestää kyläjuhlan lauantaina 16.9. ja suuren tapahtuman järjestäminen vaatii aina paljon käsipareja. Voit osallistua juuri sen verran kuin ehdit ja pystyt. Tehtäviä on monenlaisia ja voit itse päättää millä tavoin osallistut. Kyläjuhlan vapaaehtoiseksi voit ilmoittautua täällä.
 

MarjaVerkon kohtaamispaikkatoiminnan jatko syksyllä on edelleen epävarmaa. Jos olet keskiviikkoisin ja/tai perjantaisin kotona päivisin, tykkäät tutustua uusiin ihmisiin ja esimerkiksi kahvin keitto ja pöytien pyyhkiminen sujuu, saatat olla etsimämme henkilö . Ota rohkeasti yhteyttä (elina.olki@marjaverkko.fi)!
 

Etsimme vapaaehtoisia auttamaan koulutien turvaamisessa syksyn ensimmäisille koulupäiville.

Pääsisitkö hyvin lyhytkestoiseen, mutta sitäkin tärkeämpään vapaaehtoistyöhön:

- 10.8. ja/tai 11.8.

- klo 8.30 - 9.00 ja/tai

- klo 12.00 - 12.30

Aurinkokiven tai Keimolanmäen koulun ympäristöön?

Jos ilmoittautuneita on riittävästi, MarjaVerkko toteuttaa suojatiepäivystyksen. Voit ilmoittautua mukaan täällä.

Lupiini.jpg

Haitallisten vieraslajien torjuntatalkoot jatkuvat

22.6.2023

Kesän toiset komealupiinin kitkemistalkoot pidetään tällä kertaa tiistaina 27.6. klo 18 alkaen Keimolanmäessä. Tapaamme Keimolankaarteessa. Tervetuloa mukaan pelastamaan kotimaisia niittykasveja ja pörriäisiä! Lisätiedot saat oheisesta Facebook -tapahtumasta.

MarjaVerkon verkostoilta.png

Kevään viimeinen verkostoilta ke 7.6. klo 18

5.6.2023

MarjaVerkon kevään viimeisessä kaikille avoimessa verkostoillassa keskiviikkona 7.6. klo 18 keskustellaan Kivistön kyläjuhlasta ja syksyn toiminnasta. Lisäksi käydään lyhyt palautekeskustelu KYTKE-festarista. Jos sinua kiinnostaa osallistua koko Kivistön alueen yhteisen kyläjuhlan suunnitteluun ja/tai toteuttamiseen osallistuminen, tule ihmeessä paikan päälle keskustelemaan asiasta kanssamme :)

Etsimme vapaaehtoisia koht.p..jpg

Etsimme vapaaehtoisia kohtaamispaikkatoimintaan!

23.5.2023

Olisitko juuri sinä innokas vapaaehtoisemme? Toisen työntekijämme siirtyessä uusien haasteiden pariin kesäkuussa, etsimme vapaaehtoisia avuksi järjestämään kesäkuun kohtaamispaikkatoimintaa. Ilman vapaaehtoisia kohtaamispaikan järjestäminen ei ole mahdollista.

Apua tarvitaan pe 2.6., pe 16.6. ja ke 21.6. Näistä etenkin keskiviikon keittokeskiviikko on ohjelmana sellainen, jonka järjestämiseksi apukäsiä tarvitaan. Kiinnostaisiko sinua tulla mukaan auttamaan?

Ilmaise kiinnostuksesi kohtaamispaikassa käydessäsi, laittamalla viestiä Elinalle (elina.olki@marjaverkko.fi), tai soittamalla 045 168 9229.

KYTKE-festari_2023_A5_kuva.png

KYTKE-festari lähestyy!

11.5.2023

KYTKE-festari järjestetään 20.5. klo 13-17 Kenraalinpuistossa. Tule mukaan iloiseen ja yhteisölliseen puistokonserttitapahtumaan! 

Etsimme edelleen vapaaehtoisia KYTKE-festarille. Kaikki apukädet ovat meille tarpeen. Kiitos jo etukäteen mukaan lähtemisestä! Voit ilmoittautua mukaan täällä.

MarjaVerkon verkostoilta.png

Toukokuun verkostoillassa värkkäämö -työpaja

8.5.2023

MarjaVerkon verkostoillassa keskiviikkona 10.5. klo 18 pääset tutustumaan loppuvuodesta avautuvan Kivistön kirjaston Värkkäämö-tilan suunnitelmiin kirjaston työntekijöiden opastuksella. Värkkäämö on kaikille avoin tekemisen ja kokeilemisen tila, jossa ihmiset voivat oppia uutta, jakaa muille omaa osaamistaan, kokeilla ja innostua. Värkkäämössä voi käyttää esimerkiksi vinyylileikkuria, 3D-tulostinta, saumuria ja ompelukonetta. Värkkäämö tarjoaa tilan monenlaisille kädentaidoille kuten neulomiselle, askartelulle tai taiteilulle.

Kirjaston tuottaman toiminnan lisäksi myös järjestöt ja vapaaehtoiset voivat järjestää Värkkäämössä kaikille avointa toimintaa. Verkostoillassa on myös mahdollisuus kokeilla Cricut-vinyylileikkurilla ja lämpöprässillä oman kangaspainatuksen tekemistä. Samanlainen leikkuri tulee vapaaseen käyttöön Värkkäämöön. Cricut-leikkurilla voi tehdä yksivärisiä teksti- tai kuvapainatuksia. Otathan mukaan oman puuvillaisen kangaskassin, paidan tms. mihin haluat painatuksen tehdä. Muut materiaalit ja tarvikkeet löytyvät paikan päältä. Opastamme laitteiden käyttöön. Tervetuloa tutustumaan Värkkäämön suunnitelmiin ja ideoimaan yhdessä toimintaa!

MarjaVerkko ry:n sääntömääräinen vuosikokous ti 25.4.

13.4.2023

MarjaVerkon sääntömääräinen vuosikokous pidetään tiistaina 25.4. klo 18 alkaen asukastila Rubiinissa osoitteessa Rubiinikehä 2b, 01700 Vantaa. Ilmoittautumiset osoitteeseen elina.olki@marjaverkko.fi.

Siivoustalkoot_kevät_2023.jpg

Kaikki mukaan pitämään Kivistö siistinä!

12.4.2023

MarjaVerkon järjestämät alueelliset siivoustalkoot järjestetään jälleen lauantaina 22.4. klo 13-15. 

Haastamme alueen asukkaat, seurat, yhdistykset ja yritykset mukaan toimintaan.

Lipunkantajan kentän parkkipaikan luota saa lainata tarvikkeita siivoamista varten. Huomaathan, että roskapihtejä on rajallinen määrä, eli niitä ei välttämättä riitä kaikille halukkaille? Jos sinulta löytyy omat pihdit, ne kannattaa ottaa mukaan. Suosittelemme käyttämään omia kumi- tai puutarhakäsineitä.
Siivoustalkoisiin voit osallistua missä päin tahansa Kivistön suuraluetta siivoamalla katualueita, omaa pihapiiriä, pientareita ja lähiluontoa. MarjaVerkko tarjoaa ja Lions Club Vantaankoski-Vandaforsen grillaa makkaraa ja paistaa lettuja talkoilijoille kiitokseksi. Tervetuloa!

MarjaVerkon verkostoilta.png

Verkostoillassa esillä monta ajankohtaista asiaa

6.4.2023

Keskiviikkona 12.4. illalla pidettävässä MarjaVerkon verkostoillassa asukastila Rubiinissa (Rubiinikehä 2b:ssä) ja etänä Zoomissa päästään kuulemaan Kivistön asemakortteleiden toiminnallisuuden vaiheittaisesta kehittämisestä, kun aluearkkitehti Anna-Riitta Kujala vierailee verkostoillassa. Lisäksi keskustellaan ainakin huhtikuun siivoustalkoista sekä toukokuun KYTKE-festarista.

Saavu paikalle tai ilmoittaudu verkostoiltaan lähettämällä sähköpostiviesti osoitteeseen elina.olki@marjaverkko.fi. Etäkokouslinkki löytyy myös Facebook -tapahtumasta tapahtumapäivänä.

Tervetuloa! Nähdään verkostoillassa.

Vapaaehtoiseksi KYTKE-festarille?

27.3.2023

KYTKE-festari järjestetään 20.5. klo 13-17 Kenraalinpuistossa. KYTKE-festari on jo perinteiseksi muodostunut koko perheen puistokonserttitapahtuma, jossa paikalliset lapset ja nuoret esiintyvät.

Etsimme nyt vapaaehtoisia mukaan järjestämään KYTKE-festaria. Vaihtoehtoja vapaaehtoisuudelle on monenlaisia ja voit osallistua juuri omien aikataulujesi ja kiinnostuksen kohteidesi puitteissa. Voit esimerkiksi tulla auttamaan tapahtuma-alueen pystytyksessä ja/tai purkamisessa, tapahtuman valokuvaamisessa, tai ihmisten opastamisessa. Voit myös olla paikalla koko tapahtuman, tai osan tapahtumaa. Kaikki apukädet ovat meille tarpeen. Kiitos jo etukäteen mukaan lähtemisestä!

https://forms.gle/2jyBGoG5udG8LSur5

MarjaVerkon verkostoilta.png

Verkostoillassa esillä monta ajankohtaista asiaa

27.2.2023

Keskiviikkona 8.3. illalla pidettävässä MarjaVerkon verkostoillassa asukastila Rubiinissa (Rubiinikehä 2b:ssä) ja etänä Zoomissa pääset keskustelemaan monista ajankohtaisista aluetta koskevista asioista. Verkostoillat ovat kaikille avoimia. Tervetuloa mukaan!

KYTKE-festarin suunnittelun käynnistystä ja Talvitempausta

6.2.2023

Keskiviikkona 8.2. illalla pidettävässä MarjaVerkon verkostoillassa asukastila Rubiinissa (Rubiinikehä 2b:ssä) ja etänä Zoomissa käynnistellään kevään KYTKE-festarin suunnittelua ja käydään lyhyesti läpi sunnuntaina 12.2. klo 15-17 järjestettävän Talvitempauksen ohjelmaa. Tervetuloa mukaan!

Tammikuu käynnistyy Kivistön kohtaamispaikkatoiminnalla ja verkostoillalla

5.1.2023

Keskiviikkona 11.1. käynnistyy MarjaVerkon vuoden 2023 toiminta asukastila Rubiinissa, kun Kivistön kohtaamispaikka avaa ovensa klo 9 ja tila on auki klo 15 saakka. MarjaVerkon verkostoilta alkaa Rubiinissa ja etänä Zoomissa klo 18. Verkostoillassa kuullaan mm. Kivistön alueen uudesta seurantaryhmästä sekä lähestyvästä alueen vanhempainillasta / turvallisuusillasta. Tule ottamaan selvää, mistä niissä on kyse.

Lämmin kiitos!

13.12.2022

Iso kiitos kaikille joulutorilla mukana olleille! Joulutoripäivä oli hieno ja sääkin suosi toritapahtumaa. Tonttuja torilta tuntui löytyvän ja löytyipä torilta Joulupukkikin. Toivoisimme palautetta joulutoristamme. Palautteen annolla on meille suuri merkitys. Kiitos jo etukäteen vastaamisesta! https://forms.gle/tasxDxrW9jT6j6b59

Lions Club Vantaankoski-Vandaforsenin sivuilta voi lukea Thorleif Johanssonin kuvauksen Kivistön joulutoripäivästä: https://www.verkkoviestin.fi/lionsvantaankoski/ajankohtaista_/marjaverkon_jarjestama_kiviston_joulutori_heijasti_yhteisollisyytta/

Vapaaehtoiseksi joulutorille.jpg

Vapaaehtoiseksi Kivistön joulutorille?

24.11.2022

Tule mukaan iloiseen joukkoon auttamaan meitä joulutorin järjestelyissä, kuten toritelttojen kasaamisessa, purkamisessa tai esimerkiksi valokuvauksessa. Etsimme taas tapahtumavapaaehtoisia ja pienikin apu on enemmän kuin tarpeen. Voit osallistua vaikka vain tunniksi. Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi nyt täällä: https://forms.gle/BifPb1ZQMRbrqmBk6

9.11..png

Marraskuun verkostoillassa toiminnan kehittämispaja

31.10.2022

Keskiviikkona 9.11. MarjaVerkon kaikille avoimessa verkostoillassa yhtenä aiheena on yhdistyksen toiminnan kehittäminen. Tule mukaan kertomaan oma mielipiteesi siitä, miten voimme kehittää toimintaamme jatkossa. Verkostoilta järjestetään asukastila Rubiinissa ja Zoomissa klo 18 alkaen.

Bauble

Kivistön joulutorin paikkahaku avattu!

21.10.2022

MarjaVerkko on järjestänyt asukkaiden pyynnöstä alkunsa saanutta joulutoria vuodesta 2015 alkaen (lukuun ottamatta koronavuotta 2020). Järjestämme Kivistön joulutorin sunnuntaina 11.12. klo 13-17.

Etsimme nyt myyjiä yhteisölliseen tapahtumaan, jossa paikalliset kädentaitajat sekä lähi- ja luomuruokatuottajat kohtaavat joulumielellä olevia alueen asukkaita. Jos haluat mukaan torille, voit hakea myyntipaikkaa täällä: https://forms.gle/Z9Yp91woQNLqtf7u6

Löydät lomakkeesta myös lisätietoa tapahtumasta

Syksyn 2022 ohjelmistossa_kuva.png

Syksyn ohjelmassa luentovierailuja, työpajoja ja lyhytkursseja

13.10.2022

Tutustu asukastila Rubiinissa järjestettäviin luentovierailuihin, työpajoihin ja lyhytkursseihin MarjaVerkon ja asukastila Rubiinin nettisivuilta löytyvistä tapahtumakalentereista, Facebookista ja Instagramista ja tule mukaan!

MarjaVerkon verkostoilta.png

Verkostoillassa keskustellaan Mosaiikista

4.10.2022

MarjaVerkon lokakuun verkostoillassa keskiviikkona 12.10. klo 18 keskustellaan Kivistöön rakenteilla olevasta kaupunkikulttuurikeskus Mosaiikista. Tule mukaan esittämään mieltä askarruttavia kysymyksiä ja kuulemaan vastauksia asukastila Rubiiniin (Rubiinikehä 2B) tai Zoomiin. Verkostoillat ovat kaikille avoimia.

 

Syksyn 2022 siivoustalkoot.jpg

Pidetään Kivistö siistinä! Tule mukaan talkoisiin

19.9.2022

MarjaVerkon järjestämät alueelliset siivoustalkoot järjestetään jälleen lauantaina 1.10. klo 13-15. 

Haastamme alueen asukkaat, seurat, yhdistykset ja yritykset mukaan toimintaan.

Lipunkantajan kentän parkkipaikan luota saa lainata tarvikkeita siivoamista varten. Huomaathan, että roskapihtejä on rajallinen määrä, eli niitä ei välttämättä riitä kaikille halukkaille? Jos sinulta löytyy omat pihdit, ne kannattaa ottaa mukaan. Suosittelemme käyttämään omia kumi- tai puutarhakäsineitä.
Siivoustalkoisiin voit osallistua missä päin tahansa Kivistön suuraluetta siivoamalla katualueita, omaa pihapiiriä, pientareita ja lähiluontoa.

1.10. on myös valtakunnallinen heijastinpäivä. Jaamme heijastimia valaisemaan tietä syksyn pimentyessä.

Talkoiden jälkeen grilli on kuumana kiitosgrillailun merkeissä kaikille MarjaVerkon vapaaehtoisille ja talkoisiin
osallistuville. Tervetuloa!

FB-Banneri_kyläjuhla 2022.png

Kohta päästään Kivistön kyläjuhlaan!

12.9.2022

MarjaVerkon järjestämä Kivistön kyläjuhla nyt lauantaina 17.9. klo 11-15! Tervetuloa mukaan :). Lisätietoa tapahtumasta nettisivultamme, Facebookista ja Instagramista.

 

Syyskuun verkostoillan teemana Kivistön tulevan asuntokannan muodot ja suunnitelmat

9.9.2022

MarjaVerkon syyskuun verkostoiltaan 14.9. klo 18 voit osallistua tulemalla paikan päälle asukastila Rubiiniin (Rubiinikehä 2B), tai etänä zoomin välityksellä. Ilmoita osallistumisesi sähköpostitse (elina.olki@marjaverkko.fi), tai saavu paikalle. Lähetä kysymyksiä aiheesta anonyymisti ennakkoon kaupungin Asumisasioiden päällikkö Elisa Rannalle täällä. Tule keskustelemaan ajankohtaisista asioista kanssamme!

Iltatoiminta_syksy_2022.jpg

Syksyn iltatoiminta käynnistyi!

30.8.2022

Perjantainen iltatoimintamme tälle syksylle on nyt alkanut. Iltatoimintaa asukastila Rubiinissa perjantaisin klo 18-20 MarjaVerkon mahtavien vapaaehtoisten järjestämänä. Käy osallistumassa tapahtumaan, niin saat muistutukset tapahtumasta ja tutustu ohjelmaan vieressä olevasta kuvasta. Tervetuloa!

https://fb.me/e/1PbKC9Q1r

Cinema

Ulkoilmaelokuvana Mamma Mia!

12.8.2022

Tervetuloa Kenraalinpuistossa järjestettävälle leffapiknikille, jossa illan elokuvana on tällä kertaa musikaalielokuva MammaMia. Elokuva alkaa auringon laskettua n. 21:30. Ota viltti ja evästä matkaan ja tule viettämään mukava ilta ulkoilmaelokuvan parissa!

https://www.facebook.com/events/596827135183857/

MarjaVerkon verkostoilta.png

Verkostoillat pyörähtävät käyntiin ensi viikon keskiviikkona

2.8.2022

MarjaVerkon elokuu käynnistyy 3.8., kun Kivistön kohtaamispaikka aukeaa jälleen asukastila Rubiinissa. Kohtaamispaikka on auki keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 9 - 15. Elokuun kaikille avoin verkostoilta järjestetään 10.8. klo 18. Keskustellaan yhdessä syksyn tapahtumista ja toiminnasta. Verkostoiltaan voit osallistua tulemalla paikan päälle asukastila Rubiiniin (Rubiinikehä 2B), tai etänä zoomin välityksellä. Ilmoita osallistumisesi sähköpostitse (elina.olki@marjaverkko.fi), tai saavu paikalle. Nähdään pian!

lupiinit korissa.jpg

Lupiinitalkoot ja espanjansiruetanatalkoot jatkuvat

28.6.2022


Voit auttaa espanjansiruetanatalkoita joko keräämäällä etanoita oman aikataulusi mukaan ja tuomalla kuolleet etanat etanajäteämpäreihin joita löytyy "vanhan" Kivistön puolelta, Maitorpasta sekä Koivupäästä sekä haravoimalla niittojätettä Maitorpassa kaupungin tekemän Keimolantien varren pientareen niittojen jälkeen (tietoa niittoaikatauluista saat meiltä). Lupiinitalkoot järjestetään nyt vielä torstaina 30.6. klo 18-19 Tikkurilantien varrella lähellä Keimolantien ja Tikkurilantien liikenneympyrää. Ilmoittaudu mukaan laittamalla sähköpostia osoitteeseen elina.olki@marjaverkko.fi tai saavu paikalle!

Pencil

17.9. järjestettävään Kivistön kyläjuhlaan ilmoittautuminen on avattu!

16.6.2022


Tule rakentamaan hauskaa ja yhteisöllistä tapahtumaa kanssamme :)

Tee paikkahakemus toimijana täällä.
 

Kyläjuhlan kaltaisten tapahtumien järjestämiseen tarvitaan paljon apukäsiä. Lähde mukaan iloiseen vapaaehtoisten joukkoon! Tehtäviä on tarjolla laidasta laitaan ja voit osallistua vaikka vain tunniksi kerrallaan.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi täällä.

Idea

Verkostoillassa suunnitellaan muun muassa Kivistön kyläjuhlaa. Tule mukaan!

13.6.2022

Onko sinulla ajatuksia millaista musiikkia, tai esityksiä Kivistössä olisi kiva nähdä, kiinnostako sinua johonkin paikalliseen toimijaan, tai vaikka urheiluseuraan tutustuminen? Järjestämme Kivistön kyläjuhlan 17.9. ja tulevassa verkostoillassa suunnittelemme ja ideoimme tulevaa kyläjuhlaa. Tervetuloa mukaan ideoimaan!

MarjaVerkon kuukausittainen verkostoilta järjestetään tulevana keskiviikkona 15.6. klo 18. Verkostoiltaan voit osallistua tulemalla paikanpäälle asukastila Rubiiniin (Rubiinikehä 2B), tai etänä zoomin välityksellä. Ilmoita osallistumisesi sähköpostitse (elina.olki@marjaverkko.fi), tai saavu paikalle.

Microphone Icon Brown

Kuuntele LC Vantaankoski-Vandaforsenin haastattelu KYTKE-festarista

30.5.2022

Lions Club Vantaankoski-Vandaforsen järjesti ensimmäistä kertaa perinteikkäät nappulakisansa KYTKE-festarin yhteydessä. Voit kuunnella klubin presidentin Kari Ristivehmaan haastattelun KYTKE-festarilta täällä.

KYTKE-festari 2022 tunnelmia.jpg

Anna meille palautetta KYTKE-festarista

24.5.2022

Lämmin kiitos kaikille onnistuneen tapahtuman toteutuksessa mukana olleille!

Tänä vuonna kokeilimme ensimmäistä kertaa festarin yhdistämistä Lions Club Vantaankoski-Vandaforsenin nappulakisojen kanssa ja toimme menoa ja meininkiä samalle alueelle järjestämällä tapahtuman samanaikaisesti Keimolan Kaiun jalkapallojaoston KeiKa-päivän kanssa.

Me MarjaVerkossa koemme, että yhdistäminen kannatti! Osallistujia oli runsaasti ja ihmiset liikkuivat tapahtumien välillä iloisin mielin. Sää onneksi suosi meitä myös.

Otamme teiltä erittäin mielellämme palautetta vastaan tapahtumaan ja sen toteutukseen liittyen.

Vastaamalla anonyymisti tähän KYTKE-festarin palautelomakkeeseen, annatte meille äärimmäisen tärkeää palautetta ja tietoa toimintamme kehittämiseksi jatkossa.

Aikaa lomakkeen täyttäminen vie vain muutaman minuutin.

Kiitos jo etukäteen!

Linkki lomakkeeseen:

https://forms.gle/pHntM49rsx87MEtZ7

KYTKE logo uusi.png

KYTKE-festari tulee taas!

25.4.2022

Rennon letkeä puistokonserttitapahtuma KYTKE-festari tulee taas!
21.5. klo 13–17. Paikkana tuttuun tapaan Kanniston Kenraalinpuisto. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Luvassa on mm.:
Lasten ja nuorten bändejä, lastenmusiikkiesitys, lavaohjelmaa, maksuttomia toimintapisteitä, herkku- ja ruokamyyntiä, yllätyspalkintoja

 

Pop-up ruoka- ja herkkumyyntiä ravintolapäivän hengessä festarialueen välittömässä läheisyydessä. Ei sähköä saatavilla

KIRPPISKATU
Ei osallistumismaksua
Max. 2x2 m. alue / myyjä. Oma viltti tai pöytä mukaan.

Lions Club Vantaankoski-Vandaforsenin NAPPULAJUOKSUKISAT klo 12 - 14.30

 

Lisäksi:
Kenraalinkentällä KeiKa-päivän omia FUDISMATSEJA klo 12 - 17

***
Etsimme vapaaehtoisia mukaan tapahtuman suunnitteluun ja toteutukseen. Voit osallistua vaikka vain tunniksi ja tehtäviä on tarjolla monenlaisia. Tehdään yhdessä tapahtumasta entistäkin hauskempi! Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi täällä: https://forms.gle/3fYQ8GdzkhnCQu6b9

Iltakohtaamispaikkatoiminta.jpg

Vihdoin iltakohtaamispaikkatoimintaa Rubiiniin!

19.4.2022

Alueen asukkaiden toiveesta saadaan vihdoin Kivistön alueen kohtaamispaikka Rubiiniin myös iltatoimintaa, kahdesti kuussa perjantaisin. Avajaisilta on perjantaina 22.4. klo 18.

Tarjolla on pientä suolaista purtavaa. Toiminta on avointa kaikille.

 

Iltatoiminta muodostuu kävijöiden näköiseksi siispä toiminnan sisältöön ja ideoimiseen on mahdollisuus vaikuttaa. Halutessaan voi myös liittyä vapaaehtoisten iltatoiminnan vetäjien joukkoon.

 

Tulehan siis rohkeasti paikalle viettämään perjantai-iltaa rennossa seurassa!

Pääsiäismunajahti 2022.jpg

Pääsiäismunajahti alkakoon!

14.4.2022

Ympäri Kivistön suuraluetta piilotetaan pääsiäiseksi (15.-18.4.) pahvisia laminoituja pääsiäismunia.

Käy etsimässä omasi!

Pääsiäismunalla saat lunastettua oman pääsiäisyllätyksen ke 20.4. klo 9-16 ja pe 22.4. klo 15-16. , pääsiäismunasta löytyvien ohjeiden mukaisesti. Huomioithan, jos löydät useamman pääsiäismunan, jätäthän muillekin etsijöille omansa.

Vastaamme mahdollisiin pääsiäismunajahtikyselyihin pääsiäisen jälkeen ti 19.4. Etsimisen iloa, toivottaa MarjaVerkon väki!

#MarjaVerkko #meidänkivistö #Kivistönpääsiäismunajahti

MarjaVerkko ry:n sääntömääräinen vuosikokous ti 26.4.

8.4.2022

MarjaVerkon sääntömääräinen vuosikokous pidetään tiistaina 26.4. klo 18 alkaen asukastila Rubiinissa osoitteessa Rubiinikehä 2b, 01700 Vantaa. Ilmoittautumiset osoitteeseen elina.olki@marjaverkko.fi.

Teemailta_varautuminen_13.4._Insta_päivitetty.png

Varautumisilta Aurinkokiven koulun ruokalassa ke 13.4. 

7.4.2022

Tiedätkö, miten Vantaan kaupunki on varautunut erilaisiin poikkeusoloihin ja häiriötilanteisiin? Entä pelastuslaitos?

 

Oletko itse varautunut erilaisiin poikkeusoloihin riittävästi? Kotitalouksien varautumisesta on suuri apu yhteiskunnalle ja ennen kaikkea ihmiselle itselleen, joten varautuminen kannattaa. 

 

Tilaisuudessa Vantaan kaupungin turvallisuuspäällikkö Markus Hammarström kertoo meille kaupungin varautumisesta. Pelastuspäällikkö Veikko Liinakoski Seutulan VPK:sta antaa meille katsauksen pelastustoimen varautumisesta ja roolista sekä pelastuslaitoksen ohjeista kuntalaisten omaehtoiseen varautumiseen. Kivistön Martat tuovat paikalle kotivara-esittelypöydän, johon voi tutustua teemaillan aikana. Teemailta järjestetään yhteistyössä Kivistön eläkeläisten kanssa. Tilaisuus on kaikille avoin ja pääsymaksuton. Tervetuloa! 

Poikkeusaikataulu.png

Kohtaamispaikassa poikkeusaikataulu

5.4.2022

Kivistön kohtaamispaikka asukastila Rubiinissa on avoinna poikkeuksellisesti tiistaina 5.4. klo 9-15.

Keskiviikkona aukiolo tavalliseen tapaan 6.4. klo 9-15. Hävikkilounaskeittoa klo 12 ja kävijöiden toiveesta digineuvontaa klo 13.

 

Perjantaina 8.4. olemme kiinni.

Sydanilta_553x800px_Insta.jpg

Sydänilta Kanniston koulun ruokalassa ke 30.3. klo 17-19 

28.3.2022

klo 17-18 Kysy rytmihäiriöistä terveysalan ammattilaiselta

Mittauta pika-EKG

Tutustu sydänyhdistystoimintaan

Tutustu Sydänliiton verkkotoimintaan

Saat opastusta digitaalisten omahoitosivustojen käytössä

klo 18-19 Lääkäriluento: Rinnasta puristaa- onko aihetta huoleen.

Luennoitsijana kardiologi Juha Heikkilä/Sydänsairaala

Vapaa pääsy. Tilaisuudessa vahva kasvomaskisuositus. Tapahtuman järjestäjänä Vantaan Sydän ry

yhteistyössä Sydänsairaala, Marjaverkko, Etelä-Suomen Sydänpiirin Sydänyhdistys 365 hanke

Etana.jpg
lupiinit korissa.jpg

Lumi sulaa ja haitallisten vieraslajien torjuntatalkoot lähestyvät 

21.3.2022

Oletko nähnyt pihallasi tai lähiympäristössäsi espanjansiruetanoita viime vuosina? Ne ovat kotipuutarhojen ja kasvimaiden tuholaisia, jotka lisääntyvät tehokkaasti ja voivat levittää tauteja. Tällä alueella niitä on havaittu enenevässä määrin viime kesinä. Jos emme yhdessä tee töitä espanjansiruetanoiden hävittämiseksi, voi niiden määrä kasvaa entistä häiritsevämmäksi ja esiintymisalue laajentua nykyisestä. Tehokkainta espanjansiruetanan torjunta on keväällä ennen kuin talvehtineet yksilöt ehtivät munia. 

Myös komealupiinia esiintyy Kivistön alueella monin paikoin ja se leviää erittäin tehokkaasti vieden tilaa kotimaisilta niittykasveilta.

ILMOITTAUDU MUKAAN haitallisten vieraslajien torjuntatalkoisiin osoitteessa: https://forms.gle/4CDceDhJpLZ62YJU8  tai laittamalla viesti osoitteeseen elina.olki@marjaverkko.fi. Saat tarkempaa tietoa talkooaikatauluista ja toimintatavoista, kun olet ilmoittautunut mukaan. Voit myös tehdä talkootyötä omatoimisesti tontillasi sinulle sopivana ajankohtana.


Lisätietoa haitallisista vieraslajeista löydät mm. täältä: https://www.marjaverkko.fi/siisti-kivisto

forum_2.png

Tule mukaan kaikille avoimeen verkostoiltaan

8.3.2022

Tervetuloa keskiviikkoiltana klo 18 mukaan keskustelemaan Kivistön alueen asioista, tapahtumista ja toiminnasta, etänä tai paikan päällä asukastila Rubiinissa.

Asialistalla on mm. espanjansiruetana- ja lupiinitalkoita, KYTKE-festaria ja Kivistön juoksutapahtumaa. Osallistumalla voit vaikuttaa!

Linkki Facebook -tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/4626849707404004

Cook

Kohtaamispaikan keväässä luvassa paljon kaikenlaista

3.3.2022

Suosion saavuttaneet kasviskeittokeskiviikot alkavat jälleen! Tarjoamme asukastila Rubiinissa keskiviikkoisin maksuttoman keittolounaan Yhteisen pöydän hävikkiruokatarvikkeista. Tulehan keitolle klo 12! Perjantaisin puolestaan on luvassa kävijöidemme ehdotuksien pohjalta järjestettyä ohjelmaa, kuten bingoa, älypuhelimen käyttöopastusta, karaokea, levyraatia, iltapäiväteet englantilaiseen tyyliin, ötökkähotellien tekoa ja paljon muuta. Kaikille avoin kohtaamispaikka on avoinna keskiviikkoisin ja perjantaisin tavalliseen tapaan klo 9-15.

 

Tule moikkaamaan meitä tai tule viettämään aikaasi Rubiinissa. Meillä on aina kahvia / teetä ja juttuseuraa tarjolla. Jos olet uusi asukas Kivistön alueella niin meiltä voit kysyä alueen asioista. Tarjoamme myös naapurikummitoimintaa.

Vapari_iltakohtaamisp_1.png
Vapari_iltakohtaamisp_2.png

Ystävänpäivän talvitempaus - tule mukaan!

2.2.2022

Hip hurraa! Kivistön alueen talvitempaus lähestyy! Linkki tapahtumaan: https://fb.me/e/5GdVCJRMK

Lunta on tuprunnut taivaan täydeltä, juuri sopivasti talvista tapahtumaa varten. Myös poikkeusolosuhteiden puolesta näyttää erittäin lupaavalta että tapahtuma pystytään järjestämään. Tule yhteiseen talviriehaan!

Etsimme tapahtuma-avustajia talvitempauksen toteuttamiseen. Vapaaehtoistyön kesto 2h. Ilmoittaudu mukaan iloiseen joukkoon täällä

 

 

Lähtisitkö vapaaehtoiseksi?

24.1.2022

​MarjaVerkon kohtaamispaikkatoimintaa on toivottu tapahtuvan myös ilta-aikaan. Etsimme nyt vapaaehtoisia vetäjiä tähän mukavaan yhteisölliseen toimintaan. Iltatoiminta tapahtuisi kerran kuukaudessa. Ajankohtaa ja kohtaamispaikkatoiminnan sisältöä voidaan ideoida ja suunnitella yhdessä vetäjien kanssa.

Toivottavasti kiinnostuit ja haluat kuulla lisää!

 

Ota rohkeasti yhteyttä MarjaVerkon Millaan: toimisto@marjaverkko.fi tai soittamalla 0415471156.

Ystävänpäivän talvitempaus 2022_FB (1).png
thank-you-2490552_640.png

Palautettasi kaivataan

20.12.2021

​ Keräämme nyt palautetta MarjaVerkon syksyn 2021 toiminnasta ja olemme erittäin kiitollisia, jos ehdit vastaamaan anonyymiin kyselyymme. Vastaaminen vie vain pari minuuttia, mutta palaute on meille erittäin arvokasta. Lämmin kiitos jo etukäteen vastauksestasi! Kyselylinkkiä saa myös erittäin mielellään jakaa eteenpäin, jotta saisimme mahdollisimman paljon palautetta toiminnastamme. Kysely löytyy täältä.

MarjaVerkon TOiminnan Kehittämispaja & Pikkujoulut.png

Joulukuun 8.12. verkostoillassa vuorossa MarjaVerkon toiminnan kehittäminen sekä pikkujoulun viettoa :)

3.12.2021

Osallistuthan ainoastaan täysin terveenä. Tapahtumaan voi myös osallistua etänä Zoomin välityksellä. Ilmoittautumiset verkostoiltaan sähköpostitse (elina.olki@marjaverkko.fi). Tervetuloa vaikuttamaan ja viettämään mukava ilta asukastila Rubiinissa tai etänä 8.12. klo 18 alkaen.

Kivistön jouluvalot_IG.png

Kivistön jouluvalot syttyvät keskiviikkona 1.12. illalla

17.11.2021

Kivistön jouluvalot syttyvät!

MarjaVerkko on järjestänyt yhteistyössä alueellisten toimijoiden kanssa jouluvaloja Kivistön Safiiri- ja Topaasiaukiolle tuomaan iloa ja valoa ihan jokaiselle. Parasta on, että valot jäävät paikoilleen myös tuleviksi vuosiksi.

Valot vihitään käyttöön keskiviikkona 1.12.2021 klo 18.30 - 19.00 kaupunkikulttuurin toimialan apulaiskaupunginjohtaja Riikka Åstrandin avustuksella. Pienimuotoisessa avajaisseremoniassa Safiiriaukiolla esiintyy The Voice Of Finlandista ja MarjaVerkon KYTKE-festarilta tuttu laulaja Alex Ikonen. Tule nauttimaan musiikista ja valosta kanssamme!

MarjaVerkko kiittää kaikkia mukana olevia yhteistyötahoja

Neulegraffiti_Rubiini.jpg

Neulegraffititeokset on nyt ripustettu Kivistöön tuomaan iloa ja väriä

1.11.2021

Nyt kannattaa suunnata kävelylle Kivistössä, sillä voit törmätä koristeltuihin puihin! Niitä löytyy ainakin Lipunkantajanraitilta, Rubiinikehältä ja Ruusukvartsinkadulta :). Iso kiitos kaikille projektiin osallistuneille.

IG Uudet valtuutetut (1).png

Verkostoillassa ti 9.11. Kivistön alueen uusien valtuutettujen esittäytyminen

26.10.2021

Tule mukaan marraskuun kaikille avoimeen verkostoiltaan kuulemaan kun Kivistön alueen uudet valtuutetut esittäytyvät meille Aurinkokiven koulun ruokalassa tiistaina 9.11. klo 18 alkaen. Voit esittää tilaisuudessa valtuutetuille kysymyksiä Kivistön alueen ja Vantaan asioista ja voit myös lähettää kysymyksiä anonyymisti ennakkoon täällä.

Keskustelemme verkostoilloissa aina myös muista ajankohtaisista Kivistön alueeseen liittyvistä asioista. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Verkostoillan tapahtumalinkki: https://www.facebook.com/events/333550348132587/

Neulegraffitikuva.jpg

Neulegraffitiprojekti etenee, ilmoittaudu mukaan palojen yhdistämiseen ja ripustustalkoisiin

21.10.2021

Neulegraffitipalojen yhdistämisen aika lähestyy. Valmista materiaalia on tuotu Rubiiniin iloksemme jo mukava määrä. Vielä on aikaa tehdä paloja ja materiaalia lokakuun ajan. Jos sinulla on paloja tekeillä tai valmiina, niin otamme siitä mielellään tiedon vastaan sähköpostitse.

Palojen yhdistämiseen tarvitsemme avuksi käsipareja kohtaamispaikka Rubiiniin ke 27.10. ja pe 29.10. klo 9-15.

Valmiin kokonaisuuden puihin ripustamiseen tarvitaan talkooväkeä la 30.10. klo 13-15.

 

Molempiin talkoisiin voi ilmoittautua:

toimisto@marjaverkko.fi tai

0415471156 Milla

Neulegraffiteilla on tarkoitus piristää alueen katukuvaa ja asukkaiden viihtyvyyttä.

kuvauskurssikuva.jpg

19.10. maksuttomalla ulkokuvauskurssilla on vielä paikkoja vapaana!

14.10.2021

Tule kuvaamaan syksyisiä maisemia ja auringonlaskua kivistöläisen Marko Linturin opastuksella tiistaina 19.10. klo 17:00. Teemme kävelyretken Kivistön ympäristössä etsien ja kuvaten syksyistä luontoa. Ilmoittaudu mukaan heti lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: elina.olki@marjaverkko.fi. Säävaraus

https://www.facebook.com/events/194737942579731

FB kulttuuritoiminta.png

Verkostoillassa 13.10. teemana Kivistön kulttuuritoiminta ja sen kehittäminen

10.10.2021

Tule mukaan keskiviikon kaikille avoimeen verkostoiltaan kuulemaan ja keskustelemaan Kivistön kulttuuritoiminnasta meidän ja Vantaan kaupungin kulttuurijohtaja Annukka Larkion sekä kulttuuripäällikkö Reeli Karimäen kanssa.

Keskustelemme verkostoilloissa aina myös muista ajankohtaisista Kivistön alueeseen liittyvistä asioista. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Christmas Tree

Kivistön joulutori tulee taas! 

4.10.2021

Kivistön joulutorin myyntipaikkahaku on nyt avattu! MarjaVerkko suunnittelee järjestävänsä Kivistön joulutorin sunnuntaina 12.12. ja mahdollisesti myös lauantaina 11.12., jos löytyy tarpeeksi halukkaita myyjiä molemmille päiville. Joulutori järjestetään Kivistön juna-aseman läheisyydessä. Hae myyntipaikkaa täältä: https://forms.gle/TWvRFwpyEpTp52ddA

 

Rakennetaan yhdessä tunnelmallinen ja iloinen tapahtuma Kivistöön

Etsimme aina tapahtumiimme myös vapaaehtoisia auttamaan tapahtuman toteutuksessa ja suunnittelussa. Olisiko sinulla kiinnostusta ja muutama tunti aikaa toimia joulutorin vapaaehtoisena? Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi täällä: https://forms.gle/YpuhtVGTZzUjTzaHA

Save the date - post it.png

Ilmoittaudu mukaan syksyn lyhytkursseille 

23.9.2021

MarjaVerkon lyhytkursseille ilmoittaudutaan ennakkoon sähköpostitse osoitteeseen elina.olki@marjaverkko.fi 

Ma 27.9. klo 17:30 Ulkokuvauskurssi

Tervetuloa kuvaamaan syksyisiä maisemia ja auringonlaskua kivistöläisen Marko Linturin opastuksella. Teemme kävelyretken Kivistön ympäristössä etsien ja kuvaten syksyistä luontoa. Säävaraus

https://www.facebook.com/events/4065415683526959

Ti 28.9. klo 18.30 TÄYNNÄ: Lyhytkurssi: Jäämistösuunnittelu

Millaisia keinoja perittävällä ja perillisillä on vaikuttaa perinnön jakautumiseen? Millaiset ratkaisut ovat verotuksellisesti järkeviä? Entä miten voit parhaiten turvata oman ja läheistesi tulevaisuuden?

Kurssin ohjaa MarjaVerkon yhteistyökumppani asianajotoimisto Petri Holopainen Oy:stä Petri Holopainen sekä lakimies Emma Mähönen. Ilmoittautumiset ennakkoon maanantaihin 20.9. mennessä.

https://www.facebook.com/events/199440455552603

La 9.10. klo 14:00 Karjalanpiirakkakurssi

Tule harjoittelemaan karjalanpiirakoiden tekoa, tai vahvistamaan vanhoja jo opittuja taitojasi karjalanpiirakoiden teossa. Kurssin vetäjä tulee Kivistön Martoista. Sitovat ilmoittautumiset 1.10. mennessä.

https://www.facebook.com/events/950891332339199

Ti 12.10. klo 17:00 Toinen ulkokuvauskurssi

Sitovat ilmoittautumiset 1.10. mennessä. Kurssi järjestetään, jos ilmoittautuneita on riittävästi. Säävaraus

https://www.facebook.com/events/194737942579731

Lisätietoa muista kursseista seuraa pian!

Siivoustalkoot_syksy_2021.png

Tule mukaan siivoustalkoisiin! 

20.9.2021

Pidetään yhdessä Kivistö siistinä! Osallistu siivoustalkoisiin lauantaina 2.10. klo 13-15. Haastamme alueen asukkaat, seurat, yhdistykset ja yritykset mukaan. Lipunkantajan kentän parkkipaikan luota saa lainata tarvikkeita siivoamista varten. Huomaathan, että roskapihtejä on rajallinen määrä, eli niitä ei välttämättä riitä kaikille halukkaille. Jos sinulta löytyy omat pihdit, ne kannattaa ottaa mukaan. Siivoustalkoisiin voit osallistua missä päin tahansa Kivistön suuraluetta siivoamalla katualueita, omaa pihapiiriä, pientareita ja lähiluontoa.

Talkooväelle tarjoilut siivoustalkoiden lopuksi Lipunkantajan kentän parkkipaikan läheisyydessä klo 15-16. Tule silloin tapaamaan muita alueen asukkaita Kaikkien Kivistö -naapurustotreffeille ja nauttimaan pienestä suolaisesta ja makeasta!

Verkostoilta_15.9..png

Verkostoillassa 15.9. luontoasiaa: ulkoilureitit ja haitalliset vieraslajit

6.9.2021

Tunnetko Kivistön ulkoilureitit?

Kiinnostavatko Isosuon pitkospuut?

Entäpä haitallisten vieraslajien torjuntatalkoot?

Tule mukaan ensi viikon keskiviikon (15.9.) kaikille avoimeen verkostoiltaan kuulemaan ja keskustelemaan mm.:

  • Kivistön alueen ulkoilureiteistä reittien tavoitesuunnitelmaa valmistelleen maisema-arkkitehti Petra Tammiston kanssa sekä

  • MarjaVerkon järjestämien haitallisten vieraslajien torjuntatalkoiden tuloksista ja ensi vuoden suunnitelmista meidän sekä ympäristökeskuksen ympäristösuunnittelija Sonja Lahtisen kanssa.

Keskustelemme verkostoilloissa aina myös muista ajankohtaisista Kivistön alueeseen liittyvistä asioista. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Rubiini_logo.png

Kivistön kohtaamispaikka nyt keskiviikkoisin ja perjantaisin!

30.8.2021

Kivistön kohtaamispaikka on nyt auki keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 9-15 asukastila Rubiinissa (Rubiinikehä 2B). Pidämme yhdessä huolta turvaetäisyyksistä ja noudatamme koronarajoituksia ja suosituksia. Tilassa on kirjojen vaihtokaappi ja tarjolla on kahvia ja teetä, sekä keskusteluseuraa. Kohtaamispaikassa voit myös osallistua mm. puistolenkkeihin, neulegraffitin tekoon sekä erilaisiin työpajoihin. Lämpimästi tervetuloa!

Leffapiknik_20.8.2021_1.jpg

Leffapiknikissä oli tunnelmaa!

23.8.2021

Kenraalinpuistossa saatiin nauttia tunnelmallisesta leffapiknikistä kauniissa, mutta viileässä säässä perjantaina 20.8. illalla. Porukkaa oli paikalla juuri sopivasti, jotta riittävien etäisyyksien säilyttäminen oli mahdollista. Lämmin kiitos kaikille osallistujille, Vantaan kulttuuripalveluille ja tietysti Pop Up Kino Helsingille upeasta leffaillasta!

Huomiokyltti.png

TÄRKEÄ TIEDOTE: Kivistön kyläjuhla siirretään ensi vuoteen

12.8.2021

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt Espoota, Helsinkiä, Kauniaisia ja Vantaata koskevan päätöksen, minkä myötä kokoontumisrajoituksia kiristetään 20.8.2021-12.9.2021. Näiden rajoitusten vuoksi MarjaVerkko ei voi valitettavasti järjestää ajankohtaan 4.9. suunniteltua Kivistön kyläjuhlaa. Linkki avin tiedotteeseen: https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69915796 

 

Olemme tästä hyvin harmissamme sekä pahoillamme. Vaikka koronapandemian aiheuttama epävarmuus on ollut läsnä, olemme tehneet koko ajan työtä tapahtuman eteen. Niin harmillinen, kuin tilanne onkin, turvallisuus tulee asettaa ensisijaiseksi ja näin toimitaan myös MarjaVerkossa. Toivomme, että koronavirus saadaan kuriin, jotta me voimme kokoontua turvallisin mielin niin Kivistön kyläjuhlassa 2022 kuin muuallakin.

Kohtaamispaikka instaan_ennakko_v1.jpg

Kivistön kohtaamispaikka auki jälleen!

9.8.2021

Kivistön kohtaamispaikka on nyt auki keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 9-15. Pidämme yhdessä huolta turvaetäisyyksistä ja noudatamme koronarajoituksia ja suosituksia. Tilassa on kirjojen vaihtokaappi ja tarjolla on kahvia ja teetä. Lämpimästi tervetuloa!

lupiinit korissa.jpg

Tule keräämään kaunis kimppu kotiin ja auta samalla lähiluontoa

17.6.2021

MarjaVerkon haitallisten vieraslajien torjuntatalkoot jatkuvat komealupiinitalkoilla. Talkoot käynnistettiin maanantaina 14.6. illalla ja niitä jatketaan ainakin lauantaina 19.6. klo 10 Maitorpassa Keimolantien varrella klo 10 alkaen, sekä ma 21.6. ja tiistaina 22.6. klo 18. Tule mukaan iloiseen talkooporukkaan ja voit samalla kerätä itsellesi kauniin kimpun kotiin vietäväksi halutessasi! Lisätietoa talkootoiminnasta saat Elinalta osoitteesta elina.olki@marjaverkko.fi

 

Myös espanjansiruetanatalkoot jatkuvat läpi kesän aina syksyyn saakka. Kumpaakin talkoilua on mahdollista tehdä omatoimisesti ja oman aikataulun ja jaksamisen mukaan. Ota yhteyttä niin kerromme lisää :) 

ehdotus1.JPG

Maksutonta oikeudellista neuvontaa tarjolla asukastila Rubiinissa

10.6.2021

Kaipaatko neuvontaa johonkin juridiseen kysymykseen liittyen? Oletko epävarma, miten asiassasi kannattaisi edetä? Oletko pohtinut kääntymistä asianajajan puoleen?

Asianajotoimisto Petri Holopainen Oy on aloittanut yhteistyön MarjaVerkon kanssa ja tarjoaa maksutonta oikeudellista neuvontaa Kivistön suuralueen asukkaille tiistaina 15.6. klo 18-19.30 asukastila Rubiinissa. Voit varata ennakkoon 15 min. neuvonta-ajan tai voit myös saapua paikalle ilman ajanvarausta, mutta silloin tulee varautua odottamiseen. Ajat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Lisätietoa saat oheisesta tapahtumasta: https://www.facebook.com/events/806887296925823

Kahvikupit.jpg

Kohdataan Kivistössä, vihdoin!

1.6.2021

Tätä on odotettu!

Koronarajoituksia pikkuhiljaa puretaan, joten vihdoin voimme kohdata kasvotusten. Tervetuloa maksuttomalle ulkokahville tai teelle perjantaina 4.6., 11.6. ja 18.6. klo 12-14 asukastila Rubiinin edustalle osoitteeseen Rubiinikehä 2B :)

Save the Date

Kiitokset etanatalkooväelle

31.5.2021

MarjaVerkko kiittää ahkeria espanjansiruetanatalkoilijoita grillaamalla makkaraa ja paistamalla muurinpohjalettuja talkooväelle Maitorpan päiväkodin pihalla tiistaina 1.6. klo 18.30 alkaen. Sen jälkeen jatketaan vielä talkoilla klo 19. Ilouutisena voimme kertoa, että etanatalkoita jatketaan omatoimisesti koko kesän, sillä saamme pitää etanajätesaavit aina syksyyn saakka! Tämä auttaa todella paljon ongelman leviämisen ehkäisemisessä. Jos kaipaat lisätietoa talkootoiminnasta, ota meihin yhteyttä!

Drum

Kivistön kyläjuhla tulee taas - toivottavasti!

14.5.2021

MarjaVerkko suunnittelee järjestävänsä Kivistön kyläjuhlan jälleen syyskuussa 4.9. klo 11-14 Aurinkokivessä ja sen lähiympäristössä, jos vain suurten tapahtumien järjestäminen on sallittua ja turvallista silloin. Ilmoittaudu mukaan vapaaehtoiseksi järjestämään koko suuralueen yhteistä juhlaa täällä: 

https://forms.gle/HpsDm2HbcqMN46NJ9

Ilmoittautumaan toimijana pääset täällä: https://forms.gle/xH2h2GwuGLyxofTH7

MarjaVerkon verkostoilta_taide.png

Tule keskustelemaan taiteesta, kädentaidoista ja kyläjuhlasta 

6.5.2021

Keskiviikkona 12.5. klo 18 alkaen MarjaVerkon etäverkostoillassa keskustellaan Kivistön taideyhteisöstä, taiteesta, kädentaidoista ja suunnitteilla olevasta Kivistön kyläjuhlasta. Tule mukaan! 

Etana.jpg
Espanjansiruetanat_ämpäri 2.jpg

Tule mukaan haitallisen vieraslajin, espanjansiruetanan, torjuntatalkoisiin! 

28.4.2021

Oletko nähnyt pihallasi tai lähiympäristössäsi espanjansiruetanoita viime vuosina? Ne ovat kotipuutarhojen ja kasvimaiden tuholaisia, jotka lisääntyvät tehokkaasti ja voivat levittää tauteja. Tällä alueella niitä on havaittu enenevässä määrin viime kesinä. Jos emme yhdessä tee töitä espanjansiruetanoiden hävittämiseksi, voi niiden määrä kasvaa entistä häiritsevämmäksi ja esiintymisalue laajentua nykyisestä. Tehokkainta espanjansiruetanan torjunta on keväällä ennen kuin talvehtineet yksilöt ehtivät munia. 

 

JÄRJESTÄMME TALKOITA lauantaista 8.5. ALKAEN

ILMOITTAUDU MUKAAN espanjansiruetanan torjuntatalkoisiin osoitteessa: https://forms.gle/4CDceDhJpLZ62YJU8  tai laittamalla viesti osoitteeseen elina.olki@marjaverkko.fi. Saat tarkempaa tietoa talkooaikatauluista ja toimintatavoista, kun olet ilmoittautunut mukaan. Voit myös tehdä talkootyötä omatoimisesti tontillasi sinulle sopivana ajankohtana.


Huomioimme tapahtuman järjestämisessä sen hetkiset koronarajoitukset ja ohjeistukset. Huomioidaan talkoillessa turvavälit ja talkoillaan yksin / yhdessä oman lähipiirin kanssa kokoontumisrajoituksia noudattaen. Lisätietoa espanjansiruetanasta löydät täältä: https://www.marjaverkko.fi/siisti-kivisto

Siivoustalkoot_kevät 2021.png

Tule mukaan siivoustalkoisiin! 

9.4.2021

Tule mukaan tekemään Kivistön suuralueesta entistäkin siistimpi paikka osallistumalla siivoustalkoisiin lauantaina 17.4. klo 13-15. Haastamme alueen asukkaat, seurat, yhdistykset ja yritykset mukaan. Lipunkantajan kentän parkkipaikan luota saa lainata tarvikkeita siivoamista varten. Huomaathan, että roskapihtejä on rajallinen määrä, eli niitä ei välttämättä riitä kaikille halukkaille. Jos sinulta löytyy omat pihdit, ne kannattaa ottaa mukaan. Siivoustalkoisiin voit osallistua missä päin tahansa Kivistön suuraluetta siivoamalla katualueita, omaa pihapiiriä, pientareita ja lähiluontoa.


Huomioimme tapahtuman järjestämisessä sen hetkiset koronarajoitukset ja ohjeistukset. Suosittelemme maskin käyttöä noutaessasi siivoustarvikkeita. Huomioidaan siivotessa turvavälit ja siivotaan yksin/ yhdessä oman lähipiirin kanssa kokoontumisrajoituksia noudattaen.

Roskien keräyspisteitä ovat:

​- Lipunkantajan kierrätyspiste
- Kivistön juna-aseman keskimmäisen asemapömpelin pyörätelineiden luona (Hämeenlinnanväylän pääty)
- Kanniston koulun kierrätyspiste
- Alepaa vastapäätä olevan Kioskin tontin pohjoisreuna
- Miekkatien ja Kenraalintien risteys
- Koivupään kenttä ja muuntaja
- (Mahdollisesti Keimolanmäki vielä)

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous ke 14.4. klo 18 

6.4.2021

MarjaVerkon sääntömääräinen vuosikokous järjestetään keskiviikkona 14.4.21 etänä Zoomissa (ja asukastila Rubiinissa). Vuosikokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntömääräiset asiat sekä päätetään sääntömuutosehdotuksen hyväksynnästä. Sääntömuutosten tavoitteena on selkiyttää sääntöjä ja helpottaa etäosallistumista. Kokoukseen ilmoittautumiset sähköpostitse osoitteeseen: elina.olki@marjaverkko.fi. Kokousasiakirjoja voi tiedustella ilmoittautumisen yhteydessä Elinalta.

Pääsiäismunajahtikuva.png

Lähde mukaan pääsiäismunajahtiin 27.-28.3. 

24.3.2021

Pääsiäinen on tulossa. Ympäri Kivistön suuraluetta on piilotettu tulevana viikonloppuna pahvisia laminoituja pääsiäismunia. Käy etsimässä omasi. MarjaVerkko järjestää tulevana viikonloppuna pääsiäismunajahdin, jossa voit löytää oman pääsiäismunan. Pääsiäismunalla saat lunastettua 30.3. oman pääsiäisyllätyksen, pääsiäismunasta löytyvien ohjeiden mukaisesti. Etsimisen iloa!

Ostoskärryt.jpg

Luvassa keskustelua Kivistön palvelukeskittymän suunnitelmista 

18.3.2021

Tiistaina 6.4. klo 18 järjestettävän MarjaVerkon verkostoillan teemana on Kivistön palvelukeskittymän suunnitelmat. Mukana keskustelemassa kanssamme on Lehto Groupin Kenneth Nyman. Voit lähettää ennakkoon kysymyksiä aiheesta täällä

First Prize Badge

Oletko SINÄ etsimämme osaaja?

5.3.2021

Haemme järjestökoordinaattoria perhevapaan sijaisuuteen. Järjestökoordinaattorina osallistut alueellisen toiminnan ja tapahtumien suunnitteluun ja toteuttamiseen, innostat ihmisiä mukaan yhdistyksen toimintaan, olet mukana yhdistyksen vapaaehtoistoiminnan kehittämisessä, sekä hoidat osan viestinnän ja markkinoinnin tehtävistä. Työsuhde on määräaikainen n. 9 kuukauden perhevapaan sijaisuus. Työ on kokopäivätyö. Aloitusajankohta on neuvoteltavissa. 

Kiinnostuitko tehtävästä? Lähetä viesti osoitteeseen elina.olki@marjaverkko.fi perjantaihin 12.3. mennessä, niin saat lisätietoa tehtävästä. Merkitse otsikkokenttään: ”Järjestökoordinaattori”.

Haitallisten vieraslajien torjuntailta_k

Tule mukaan haitallisten vieraslajien torjunta -teemailtaan ti 9.3. klo 18

1.3.2021

MarjaVerkon maaliskuun etäverkostoillan teemana on haitallisten vieraslajien torjunta. Tilaisuus on kaikille avoin ja järjestetään verkon välityksellä Zoomissa. Mukana kanssamme keskustelemassa on Pekka Markkula Lions Clubista. Hän on työnsä puolesta ollut tekemisissä haitallisten vieraslajien torjunnan kanssa. Lisätietoa ja linkin löydät verkostoillan Facebook -tapahtumasta.

Talvihaaste.jpg

Osallistu talvihaasteeseen!

14.2.2021

Talvihaaste on talviliikuntaa ja ulkoilua yhdistävä haaste, jonka tarkoituksena on saada kivistöläisiä liikkumaan erilaisten talvisten puuhien parissa. Vaihtoehtoja liikkumiselle on useampia, valitse itsellesi mieluisimmat tavat ulkoilla ja osallistua.

MarjaVerkko on viime vuosina järjestänyt ystävänpäivän aikoihin rusettiluistelu -tapahtuman, ja lumettomina vuosina talvitempauksen, jonka tarkoituksena on ollut kerätä kivistöläisiä liikkumaan yhdessä. Vallitsevan korona -tilanteen vuoksi perinteistä tapahtumaa ei pystytä järjestämään, joten keksimme tälle vuodelle talvihaasteen tuomaan talviliikunnan iloa kivistöläisille.

Haasteeseen voit osallistua suorittamalla talvisia tehtäviä. Jaa kuva siitä, millä toiminnalla osallistut #meidänkivistö #Kivistöntalvihaaste & #marjaverkko Instagramissa, tai julkaisemalla kuva Facebook -tapahtumassamme. Arvomme osallistujien kesken leffalippu- ja herkkupaketin. Kuvassa voit olla esimerkiksi luistelemassa, hiihtämässä, tai voit jakaa kuvan esimerkiksi valmiista lumiukosta. Mitä useamman tehtävän teet ja kuvan jaat, sitä paremmat voittomahdollisuudet sinulla on! 

Ulkokahvit.jpg

Perjantain ulkokahvittelut jatkuvat 5.2., 12.2. ja 19.2.

4.2.2021

Tule kahvittelemaan Lipunkantajankentän parkkipaikan läheisyyteen perjantaina klo 12-13.  Kahvittelu järjestetään nyt kun Kivistön kohtaamispaikkaa ei ole mahdollista pitää asukastila Rubiinissa perjantaisin. Pidetään huolta turvaetäisyyksistä ja hyvästä käsihygieniasta. Nähdään perjantaina!

MarjaVerkon verkostoilta_10.2. (3).png

Tule etäverkostoiltaan keskustelemaan pysäköinnistä

1.2.2021

MarjaVerkon helmikuun verkostoilta pidetään keskiviikkona 10.2. klo 18 alkaen etänä Zoomin välityksellä. Verkostoillan teemana on alueella runsaasti keskustelua herättävä pysäköintitilanne. Keskusteluun osallistuvat Vantaan kaupungilta suunnittelupäällikkö Markus Holm (Kadut ja puistot -palvelualue) sekä Kivistön aluearkkitehti Anna-Riitta Kujala. Voit lähettää heille ennakkoon pysäköintiin liittyviä kysymyksiä anonyymisti täällä.

Pyydämme osallistujia ilmoittautumaan ennakkoon verkostoiltaan lähettämällä sähköpostiviesti maanantaihin 8.2. mennessä osoitteeseen: elina.olki@marjaverkko.fi. Etäkokouslinkki tulee myös verkostoillan Facebook -tapahtumaan. Tervetuloa linjoille keskustelemaan kanssamme!

Cup of Coffee

Tule mukaan perjantain ulkokahvitteluille

28.1.2021

Tervetuloa ulkokahveille Lipunkantajankentän parkkipaikalle! MarjaVerkko tarjoaa kahvit perjantaina 29.1. klo 12-13. Voit tulla hakemaan itsellesi heijastimen, keskustelemaan, tai vaikka kysymään mieltä askarruttavia asioita Kivistöstä. Olemme paikalla puistossa säävarauksella. Kahvittelu järjestetään nyt kun Kivistön kohtaamispaikkaa ei ole mahdollista pitää asukastila Rubiinissa perjantaisin. Pidetään huolta turvaetäisyyksistä ja hyvästä käsihygieniasta. Nähdään perjantaina!

https://www.facebook.com/events/804410883488190

Vapaaehtoistyö Kivistössä_ryhmän kuva.pn

Vapaaehtoistyö Kivistössä

25.1.2021

MarjaVerkko on perustanut Facebookiin Vapaaehtoistyö Kivistössä -ryhmän, jonka on tarkoitus toimia Kivistön suuralueen vapaaehtoistyön tekijöiden ja tarjoajien kohtaamispaikkana.

- Kiinnostaako sinua toimia vapaaehtoisena?

- Onko sinulla tarjota vapaaehtoistyötä?

Ryhmän tarkoituksena on tuoda alueella tarjolla oleva vapaaehtoistyö helposti vapaaehtoistyötä etsivien löydettäväksi kootusti samaan paikkaan. Liity mukaan ja löydä itsellesi sopivia tapoja osallistua alueelliseen toimintaan. Ryhmän löydät täältä: https://www.facebook.com/groups/366800854614466

Täällä näet vapaaehtoistyön torilla esitellyt materiaalit.

Cup of Coffee

Tule mukaan perjantain ulkokahvitteluille

18.1.2021

Tervetuloa ulkokahveille Lipunkantajankentän parkkipaikalle! MarjaVerkko tarjoaa kahvit perjantaina 22.1. sekä 29.1. klo 12-13. Voit tulla hakemaan itsellesi heijastimen, keskustelemaan, tai vaikka kysymään mieltä askarruttavia asioita Kivistöstä. Olemme paikalla puistossa säävarauksella. Kahvittelu järjestetään nyt kun Kivistön kohtaamispaikkaa ei ole mahdollista pitää asukastila Rubiinissa perjantaisin. Nähdään perjantaina!

https://www.facebook.com/events/804410876821524

Tervetuloa vuoden 2021 ensimmäiseen etäverkostoiltaan!

8.1.2021

Ensi viikon kesiviikkona 13.1. on taas MarjaVerkon verkostoillan vuoro. Tule keskustelemaan MarjaVerkkoon ja Kivistöön liittyvistä teemoista. Verkostoilta järjestetään Zoomissa klo 18 alkaen. Ilmoittautumiset mielellään ennakkoon sähköpostitse osoitteeseen: elina.olki@marjaverkko.fi

Facebook -tapahtuma: https://www.facebook.com/events/234217911385954

Asukastila Rubiinin ovet pysyvät kiinni

5.1.2021

MarjaVerkon hallinnoima asukastila Rubiini (Rubiinikehä 2b) pysyy kiinni koronaviruksen takia ainakin 31.1.  saakka ryhmän ohjeistuksen mukaisesti. Kiitämme ymmärryksestänne. Toivottavasti tapaamme pian, kunhan se on turvallista!

Green party hat

Tule linjoille MarjaVerkon etäpikkujoulukokoukseen 16.12.

10.12.2020

MarjaVerkon viimeinen vuoden 2020 verkostokokous on tällä kertaa etäpikkujoulukokous. Se pidetään Zoomissa keskiviikkona 16.12. klo 18 alkaen. Kokouksemme ovat kaikille avoimia, joten ilmoittaudu mukaan lähettämällä ilmoittautumissähköposti osoitteeseen elina.olki@marjaverkko.fi.

Kivistön joulutori peruttu

2.12.2020

Valitettavasti tiukentuneiden koronarajoitusten ja pahentuneen epidemiatilanteen vuoksi jouduimme perumaan vuoden 2020 joulutorin. Kiitämme lämpimästi kaikkia mukaan ilmoittautuneita ja toivomme, että olette mukana tekemässä vuoden 2021 joulutorista entistä paremman. Pysytään terveinä!

Valoaita.jpg
Valoaita_banderolli.jpg

Valoa ja iloa kivistöäisille

1.12.2020

MarjaVerkko on yhteistyössä paikallisten yritysten ja yhteisöjen kanssa järjestänyt Kivistöön jouluvalot. Jouluvalot löydätte Keimolantien varresta työmaa-aidasta, joka löytyy Kivistön juna-aseman ja Syväkiventien välillä. Tervetuloa katselemaan joulun tunnelmaa tuovia valoja tästä päivästä eteenpäin joulukuun aikana. 

Kiitos kaikille mukana oleville toimijoille:

MarjaVerkko

Lions Club Vantaankoski-Vandaforsen

K-market Kivistö

Ravintola il Classico

Sansa Spa

Verhoomo Ulla Lehto

FitnessGym

Kivistön Martat

Keimolan omakotiyhdistys

Kivistön kirkko, Vantaankosken seurakunta

T2H

Luja

Cramo

Kivistön Facebook -joulukalenteri tuo myös iloa päivittäin avautuvilla luukuilla joulun odotukseen. Ota sivu seurantaan: https://www.facebook.com/kivistonjoulukalenteri/

Vapaaehtoistyön tori.jpg

Vapaaehtoistoimintaa lähistöllä?

19.11.2020

MarjaVerkko järjestää maanantaina 30.11. klo 18 asukastila etänä Zoomin kautta Vapaaehtoistyön torin, jonka tarkoituksena on yhdistää Kivistön suuralueen ja sen lähiympäristön vapaaehtoistyötä tarjoavat ja etsivät ihmiset.

Vapaaehtoistyön torilla pääset tutustumaan erilaisiin vapaaehtoistyötä tarjoaviin toimijoihin, kuten MarjaVerkkoon, Kartanopartioon ja seurakuntaan. Lisäksi saat tietoa esimerkiksi Attendon ja SOS-lapsikylän vapaaehtoistehtävistä alueella. Lämpimästi tervetuloa mukaan linjoille!

Tervetuloa toiminnan kehittämispajaan

16.11.2020

MarjaVerkon marraskuun kaikille avoin verkostokokous keskiviikkona 18.11. on todella lyhyt ja ytimekäs (18-18.30), sillä samassa yhteydessä pidämme toiminnan kehittämispajan klo 18.30 alkaen. Koronapandemian vuoksi tilaisuuksiin on ennakkoilmoittautuminen ja suosittelemme vahvasti etäosallistumista Zoomin välityksellä. Lisätietoa ja ilmoittautumiset osoitteeseen elina.olki@marjaverkko.fi.

Palautetta turvallisuusilloista

9.11.2020

Kiitos kaikille Kivistön ja Keimolanmäen turvallisuusiltoihin osallistuneille. Toivoisimme teiltä tapahtumasta palautetta. Kyselyyn vastaaminen vie vain muutaman minuutin. Palautetta voitte käydä antamassa täällä.

Jos teille jäi teemoihin liittyen kysymyksiä, tai kysymyksiä nousee näin arjessa tilaisuuden jälkeenkin, voitte aina olla meihin yhteydessä. Yhteyttä voitte ottaa https://www.marjaverkko.fi/otayhteytta, tai laittamalla viestiä esimerkiksi MarjaVerkolle sosiaalisessa mediassa, tai sähköpostitse osoitteeseen elina.olki@marjaverkko.fi

Tapahtumassa mainitut linkit ja yhteystiedot löydätte https://www.marjaverkko.fi/turvallisuusillat

Kivistön_turvallisuusilta_banner.png
Keimolanmäen_turvallisuusilta_banner.pn

Keskustellaan yhdessä turvallisuudesta

15.10.2020

 

MarjaVerkko ry ja Vantaan kaupunki järjestävät kaksi keskusteluiltaa Kivistön suuralueella. Tilaisuuksissa keskustellaan voimakkaasti kasvavan alueen hyvinvointiin ja turvallisuuteen liittyvistä asioista. 

 

Kivistön turvallisuusilta: Ma 2.11. klo 19-21 Aurinkokiven koulun ruokalassa (Aurinkokivenkuja 1)

Keimolanmäen turvallisuusilta: Ti 3.11. klo 19-21 Keimolanmäen päiväkodin ruokalassa (Ajolenkki 8)

 

Mukana keskustelemassa ja vastaamassa kasvavan alueen turvallisuuteen liittyviin kysymyksiin ovat poliisin edustaja, Vantaan kaupungin turvallisuusasiantuntijat, nuorisotyön edustaja, koulujen johto sekä päihde- ja mielenterveyspalveluiden edustaja. Tilaisuuksiin on kutsuttu mukaan myös alueella sosiaalipalveluja tarjoavien toimijoiden edustajia. 

 

Tilaisuudet järjestetään ns. hybriditilaisuuksina, eli voit tulla paikalle tai osallistua etänä Microsoft Liven välityksellä. Lisätietoa turvallisuusilloista löydät täältä.

 

Koronapandemian vuoksi tilaisuuksiin otetaan rajallinen määrä osallistujia. Ilmoittaudu mukaan lähettämällä tieto kumpaan tilaisuuteen osallistut osoitteeseen: eena.kero@marjaverkko.fi

 

Voit lähettää asiantuntijoille ennakkoon kysymyksiä täällä: 

Kivistön turvallisuusilta: https://forms.gle/RQaVtsnNXXGWXfgn6

Keimolanmäen turvallisuusilta: https://forms.gle/XnPTbyqmtwds6Lx5A

Saavuthan paikalle vain terveenä? Maskisuositus. Pidetään yhdessä huolta turvaetäisyyksistä ja hyvästä käsihygieniasta.

Lokakuun ohjelmaa.png

Lokakuun ohjelmaa

12.10.2020

21.10. MarjaVerkon verkostokokous klo 18-20 teemalla llmastoahdistuksesta eroon. Asiantuntijoina paikalla osallistumassa keskusteluun Sitran kiertotalousasiantuntija Lotta Toivonen sekä Tunne ry:n toiminnanjohtaja Taneli Saari. Keskustelemme ilmastonmuutoksesta, sen aiheuttamasta turhautumisesta ja ahdistuksesta sekä siitä, mitä voi tehdä lievittääkseen ahdistustaan (jos ahdistusta kokee). Monet lapset ja nuoretkin kokevat ahdistusta ilmastonmuutoksesta, joten vanhemmillekin tämä on hyödyllinen keskustelun aihe.

23.10. Kivistön kohtaamispaikassa vaatteiden tuunaus- ja korjauspaja klo 10-12

26.10. Pikkuleipien pursotuskurssi klo 18-20:30

28.10. Marjaverkko ja Monihelin Katto-toiminta järjestävät yhdessä Koti Suomessa -asumisinfotilaisuuden klo 17.30-19. asukastila Rubiinissa. Tilaisuudessa saat tietoa asumisen perusasioista Suomessa. 

30.10. järjestetään Kivistön kohtaamispaikassa CV-paja klo 10-12

Siisti Kivistö on meidän yhteinen juttumme

8.9.2020

MarjaVerkon syyskuun verkostokokouksen teemana on Siisti Kivistö. MarjaVerkon kokouksiin on mahdollista osallistua myös etänä. Lisätietoa  ja ilmoittautumisohjeet löydät täältä. Siivousteemaan liittyen järjestämme jälleen alueelliset siivoustalkoot lauantaina 3.10. klo 13-15. Haastamme kaikki mukaan talkoisiin! Talkoiden jälkeen järjestämme Kaikkien Kivistö -naapurustotreffit asukastila Rubiinissa klo 15-17. Tarjolla on pientä purtavaa ja rentoa yhdessäoloa. Saavuthan paikalle vain terveenä? Pidetään yhdessä huolta turvaetäisyyksistä ja hyvästä käsihygieniasta.

Kivistön kyläjuhla peruttu

17.8.2020

Vallitsevista olosuhteista johtuen olemme päättäneet olla järjestämättä Kivistön kyläjuhlaa tänä vuonna. Suuren tapahtuman järjestäminen ei tunnu vastuulliselta, turvalliselta eikä järkevältä kun tartuntojen ja joukkoaltistumisten määrä on ollut kasvussa erityisesti Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä. Kiitämme lämpimästi kaikkia kyläjuhlaan mukaan ilmoittautuneita ja toivomme, että olette mukana tapahtumassamme jälleen ensi vuonna. Tehdään yhdessä vuoden 2021 kyläjuhlasta entistäkin parempi tapahtuma!   

Cinema

Musaleffayö valtaa Kenraalinpuiston perjantaina 21.8.!

4.8.2020

Elokuun pimeneviä iltoja piristää Saturday Night Fever -elokuvanäytös. Piknik-henkiseen ulkoilmaesitykseen on vapaa pääsy ja se on avoin kaikille, mutta osallistuthan vain terveenä! Elokuva pyörähtää käyntiin auringon laskettua klo 21.15 jälkeen. Leffasta nautitaan nurmikolla istuen, joten pakkaa piknik-huopa ja eväät sekä käteistä mukaan. Kivistön Martat myyvät kahvia, limua, mehua, irtokarkkipusseja sekä suolaisia ja makeita leivonnaisia. Roskattomuus on osa tunnelmaa.

Tapahtuma järjestetään säävarauksella! Korona-tilanteesta riippuen tilaisuuksiin saatetaan edellyttää ennakkoilmoittautumista. Mikäli tähän päädytään, liput jaetaan elokuussa ilmoittautumisjärjestyksessä. Mahdollisesta ennakkoilmoittautumisesta tiedotetaan Pop Up Kino Helsingin uutiskirjeessä ja Facebook-tapahtumassa elokuun alussa. Uutiskirjeen voit tilata osoitteessa www.popupkino.fi

Pop Up Kino Helsinki järjestää tapahtuman ja Vantaan kaupunki tukee tapahtuman järjestämistä. Järjestelyissä on mukana myös MarjaVerkko.

Elokuva esitetään suomenkielisillä tekstityksillä
Pituus: 1t 58min
Ikäraja: K-12

You are Invited

MarjaVerkon syksy on ohjelmaa täynnä!

3.7.2020

Elokuusta alkaen asukastila Rubiinissa (Rubiinikehä 2B) on keskiviikkoisin jälleen Coworking Kivistö -yhteisöllinen työtila, jonne voi tulla työskentelemään tai opiskelemaan klo 9-15.

Perjantaisin puolestaan Rubiinissa on kaikille avoin Kivistön kohtaamispaikka klo 9-15. Kohtaamispaikassa tulee olemaan työpajoja tai ohjattua toimintaa klo 10-12. Työpajat ja toiminta on suunniteltu kyselyssä eniten kannatusta saaneiden vaihtoehtojen ja ehdotusten perusteella. Luvassa on mm. kädentaitopajoja, hyvinvointiteemoja, yhteiskokkailua ja ruokailua ja CV paja.

Lisäksi kalenterissa on tuttuun tapaan isompia tapahtumia, kaikille avoimia verkostokokouksia ja teemailtoja sekä lyhytkursseja. Seuraa siis tiedotuksia toiminnasta täällä nettisivullamme, Facebookissa ja Instagramissa 🧐

Contract

Ilmoittautuminen kyläjuhlaan auki

18.6.2020

Järjestämme Kivistön kyläjuhlan kokonaan ulkona lauantaina 5.9.2020 klo 11-14 Aurinkokiven koulun pihalla, Lipunkantajanraitilla sekä Lipunkantajan kentällä, jos se on sallittua syyskuussa. Perumme tapahtuman tarvittaessa.

Paikallisyritykset, sivutoimiset käsityöläiset, yhdistykset, seurat, esiintyvät taiteilijat ja muut toimijat: ilmoittautuminen kyläjuhlaan on auki! Ilmoittaudu mukaan täällä.

Tapahtuman järjestämiseen tarvitaan paljon käsipareja. Otamme erittäin kiitollisena kaiken avun vastaan! Ilmoittaudu mukaan tapahtumavapaaehtoiseksi iloiseen joukkoon täällä.

Tervetuloa keskustelemaan mm. yhteisöllisyyden kehittämisestä

10.6.2020

Olit sitten asukas, taloyhtiön hallituksen tai asukastoimikunnan jäsen, isännöitsijä, kiinteistöhuollon edustaja, paikallisyrittäjä tai vaikkapa yhdistyksen tai urheiluseuran edustaja, tule mukaan asukastila Rubiiniin (Rubiinikehä 2B) torstaina 11.6. klo 18 keskustelemaan siitä, mitä voimme yhdessä tehdä alueen hyvinvoinnin ja yhteisöllisyyden kehittämisen eteen.

Kivistön_kohtaamispaikka_tapahtumabanner

Kivistön kohtaamispaikka auki 12.6. & 26.6.

2.6.2020

Iloksemme ilmoitamme, että Kivistön kohtaamispaikka on auki asukastila Rubiinissa (Rubiinikehä 2B, 01700 Vantaa) perjantaina 12.6. ja 26.6. klo 9-15. Tule käyttämään kirjojen vaihtokaappia, keskustelemaan syksyn kohtaamispaikkatoiminnasta, kyselemään MarjaVerkon toiminnasta tai Kivistön suuralueen asioista. Muistathan, että paikalle voi tulla vain täysin oireettomana.

Roskakävely.jpg

Tule mukaan etäroskakävelyyn la 23.5. klo 14

20.5.2020

Sääennuste näyttää lupaavalta tulevalle lauantaille 23.5., joten pue päällesi jotain punaista, kuten hattu, huivi tai takki ja lähde etäroskakävelylle klo 14. Turvavälit huomioiden tietysti. Tehdään yhdessä siistimpi Kivistö!

 

Ota mukaan muovipussi ja hansikkaat käteen. Jos sinulla on noukkijat / roskapihdit, niin ne tietysti myös.

Tervetuloa MarjaVerkko ry:n sääntömääräiseen vuosikokoukseen 3.6. klo 18.15

15.5.2020

Kokouksen asialistan löydät täältä. Vuosikokous pidetään poikkeuksellisesti Aurinkokiven koulun ruokalassa (Aurinkokivenkuja 1. 01700 Vantaa), jotta kokouksessa saadaan pidettyä riittävästi etäisyyttä osallistujien välillä.

Alueen kehityksestä ja yhteisöllisyydestä kiinnostunut, ilmoittaudu mukaan

12.5.2020

Olit sitten asukas, taloyhtiön hallituksen tai asukastoimikunnan jäsen, isännöitsijä, kiinteistöhuollon edustaja, paikallisyrittäjä tai vaikkapa yhdistyksen tai urheiluseuran edustaja, tule mukaan keskustelemaan siitä, mitä voimme yhdessä tehdä alueen hyvinvoinnin eteen.

Normaaliolosuhteissa MarjaVerkon kaikille avoimet verkostokokoukset ovat olemassa tätä tarkoitusta varten, mutta nyt kun fyysisiä tapaamisia ei voida vielä järjestää, niin tartutaan toimeen ja tehdään jotain muuta. Jos kiinnostuit, ilmoittaudu mukaan täällä. Kiitos aktiivisuudestasi!

Zero Waste vinkit.png

Siisti Kivistö on meidän kaikkien juttu!

6.5.2020

MarjaVerkon alueelliset siivoustalkoot tältä keväältä jouduttiin siirtämään koronaviruksen aiheuttamien rajoitusten vuoksi, mutta mikäänhän ei estä meitä siivoamasta ympäristöämme omatoimisesti 🙂.

Suomessa syntyneen Roska päivässä -liikkeen http://www.roskapaivassa.net/ 20 -vuotisjuhlavuoden kunniaksi MarjaVerkko haastaa sinut keräämään päivittäin vähintään yhden roskan. Zero Waste Finland ry puolestaan on tehnyt hyvät ohjeet turvalliseen ja hygieeniseen roskien keräämiseen poikkeusaikana (katso kuva vasemmalla).

Lähde mukaan tekemään Siistiä Kivistön suuraluetta kanssamme! Voit myös haastaa mukaan ystäväsi, naapurisi tai tuttavasi. Jokainen pienikin teko on tärkeä ♻️

Asukastila Rubiinin ovet pysyvät kiinni

5.5.2020

MarjaVerkon hallinnoima asukastila Rubiini (Rubiinikehä 2b) pysyy kiinni koronaviruksen takia ainakin 31.5.  saakka hallituksen ohjeistuksen mukaisesti. Kiitämme ymmärryksestänne. Toivottavasti tapaamme pian, kunhan se on turvallista!

Tukea tarjolla

7.4.2020

MarjaVerkko tarjoaa apua ja tukea tässä poikkeuksellisessa tilanteessa omien resurssiensa puitteissa. Meidät saa kiinni Facebookin kautta, sähköpostitse osoitteesta elina.olki@marjaverkko.fi tai puhelimitse klo 9-20 numerosta 045 168 9229. Yhdessä selviämme tästä! Voit myös ehdottaa meille erilaisia yhteistyömuotoja auttamistoimintaan Kivistön suuralueella.  

Toimintaa ja tapahtumia peruttu ja siirretty, asukastila suljettu

17.3.2020

MarjaVerkon hallinnoima asukastila Rubiini (Rubiinikehä 2b) on suljettu koronaviruksen takia ainakin 13.5. (päivitetty) saakka hallituksen ohjeistuksen mukaisesti. Tilannetta seurataan tarkasti ja tilan avaamisesta uudestaan päätetään myöhemmin. Valtaosa MarjaVerkon toiminnasta on siirretty (lyhytkurssit, pajat, vuosikokous) tai peruttu (puistokonserttitapahtuma KYTKE-festari, Kivistön kohtaamispaikka). 

Lähiluontoilta.jpg

Lähiluontoilta ja paljon muuta!

26.2.2020

Keskiviikkona 11.3. klo 18 asukastila Rubiinissa keskustellaan lähiluonnosta. Tunnetko sinä lähiympäristösi ulkoilureitit, maastot ja luonnonsuojelualueet? Haluaisitko tietää niistä enemmän? Paikalla on mm. Vantaan kaupungilta liikunta- ja urheilualueiden suunnitteluinsinööri, Kiemolan Kaiusta hiihto- ja suunnistusjaoston edustaja sekä luonnonsuojelualueet tunteva kaupungin ympäristösuunnittelija Jarmo Honkanen. Tilaisuudessa on kahvi- ja teetarjoilu. Vapaa pääsy. Tervetuloa mukaan!

Keväälle on luvassa myös useita lyhytkursseja asukastila Rubiinissa, alueelliset siivoustalkoot sekä tietysti iloinen puistokonserttitapahtuma KYTKE-festari. Lisätietoa löydät mm. tapahtumakalenterista sekä MarjaVerkon Facebook -sivulta.

Talvitempaus Lipunkantajankentällä 13.2. klo 18

10.2.2020

Torstaina 13.2. klo 18 ulkoillaan, pelataan ja leikitään Lipunkantajankentällä (Lipputie 9, 01700 Vantaa). Sääolosuhteiden vuoksi Rusettiluistelu jouduttiin perumaan, mutta talvitelmapuksessa ohjelmassa on sählyä, tarkkuusheittoa, temppurata, petanquea, mölkkyä, turbokeihäs sekä perheen pienimmille kolmipyörällä ajoa. Lipunkantajankentän ulkoliikuntapaikkaan voi tulla tutustumaan ja koripallokorikin alueelta löytyy. Tule mukaan ulkoilemaan. Kentän laidalla myynnissä kuumaa mehua, kaakaota, grillimakkaraa ja hernekeittoa. Vapaa pääsy!

Järjestäjinä MarjaVerkko, Keimolan Omakotiyhdistys sekä Seutulan Kyläyhdistys

Tapahtumien_Kivistö_banneri.jpg

Tapahtumien Kivistö teemana MarjaVerkon verkostokokouksessa 12.2.

4.2.2020

MarjaVerkon hallinnoimassa asukastila Rubiinissa (Rubiinikehä 2b, 01700 Vantaa) keskustellaan keskiviikkona 12.2. klo 18 alkaen Kivistön suuralueella vuosittain järjestettävistä kaikille avoimista tapahtumista. Tule kertomaan millaisia tapahtumia sinä toivoisit alueelle tulevaisuudessa ja mitä voisit olla mukana toteuttamassa. Maksuton kahvitarjoilu.

Kirjojen vaihtokaappi.jpg

Kirjojen vaihtokaappi käyttöön asukastila Rubiinissa

31.1.2020

MarjaVerkon hallinnoimassa asukastila Rubiinissa (Rubiinikehä 2b, 01700 Vantaa) on nyt otettu kirjojen vaihtokaappi käyttöön. Kaappiin voi tuoda itselleen tarpeettomaksi jääneitä kirjoja (maltillisesti, sillä tilaa on rajallisesti) ja sieltä voi ottaa mukaan itseä kiinnostavaa luettavaa. Vaihtokaappia voi käyttää aina silloin, kun tilassa on kaikille avointa toimintaa, kuten perjantaisin Kivistön kohtaamispaikan yhteydessä klo 9-15. Tervetuloa tutustumaan :)

FB _Kyläjuhla_2024_.png

Kivistön kyläjuhla järjestetään lauantaina 14.9. klo 11-15

10.6.2024

Kyläjuhlahumu valtaa Aurinkokiven ja Aurinkokiven ympäristön jälleen lauantaina 14.9. klo 11-15! Tuttuun tapaan Aurinkokiven koululaisilla on lauantaikoulupäivä klo 9-12, joten tapahtuman ensimmäisen tunnin aikana mukana on reilu 1000 koululaista.

Luvassa on tuttuun tapaan maksuttomia toimintapisteitä, esittely- myynti- ja markkinointipisteitä, ruokaa ja herkkuja sekä lavaohjelmaa. Toimintaa on ulkona ja sisällä. Kyläjuhlan yhteydessä Aurinkokiven koululaisilla on lauantaikoulupäivä klo 9-12, joten tapahtuman ensimmäisen tunnin aikana paikalla on n. 1000 koululaista.

Kyläjuhlan paikkahakemuslomake löytyy täältä: https://forms.gle/eKKsW8nqemWHTbEc7

Kiinnostaako sinua osallistua oman kaupunginosan tapahtuman suunnitteluun ja toteutukseen? Vapaaehtoiset ovat olennainen osa MarjaVerkon tapahtumia. Ilmoittaudu mukaan vaikka vain tunniksi iloisen ja yhteisöllisen tapahtuman toteuttamiseen täällä: https://forms.gle/gJSb6Gvx96QGt11b9

Verkostoilta_uusi.png

Tervetuloa kesäkuun verkostoiltaan Mosaiikkiin ke 5.6.!

27.5.2024

MarjaVerkon kaikille avoin verkostoilta järjestetään ensi viikon keskiviikkona 5.6. klo 18 kaupunkikulttuurikeskus Mosaiikissa, kauppakeskus Kiviksen toisessa kerroksessa (Vantaankoskentie 69). Asialistalla on tällä kertaa useita ajankohtaisia aiheita. Tule mukaan keskustelemaan alueen asioista sekä MarjaVerkon suunnitelmista ja toiminnasta. Tarjolla on kahvia ja teetä. 

MarjaVerkon perustaja palkittiin Vantaan päivänä

21.5.2024

MarjaVerkon perustajalle ja hallituksen puheenjohtaja John Simonille myönnettiin Vantaa-mitali Vantaan päivänä 15.5. tunnustuksena hänen ansioistaan Vantaan kaupungin hyväksi ja erityisesti hänen toiminnastaan Kivistön alueen asukastoiminnan edistäjänä.

Vantaalla asuessaan John on mm. perustanut Uomarinteen ala-asteen tietokonekerhon 80-luvulla, tehnyt vapaaehtoistyötä jääkiekkoseura EVUssa, toiminut koripalloseura Pussihukkien puheenjohtajana n. 18 vuoden ajan, järjestänyt Back to the 60's konsertteja Myyrmäki-hallissa, edistänyt tapahtuma-areena Energia Areenan rakentamista Myyrmäkeen sekä perustanut MarjaVerkko ry:n, jonka puheenjohtajana hän on toiminut yhdistyksen alusta saakka.

Vantaa-mitali myönnettiin myös Vantaan hiihtoseura ry:n Seppo Rädylle.

MarjaVerkko onnittelee molempia mitalin saaneita ansiokkaasta työstä Vantaan kaupungin hyväksi

https://www.vantaa.fi/…/vantaa-mitalit-john-simonille-ja…

KYTKE-festari 2024_FB.jpg

KYTKE-festari nyt lauantaina 18.5.!

13.5.2024

Kenraalinpuistossa järjestettävä kaikille avoin ja ilmainen puistokonserttitapahtuma lauantaina 18.5. klo 13-17, jossa on esiintyjinä erityisesti vantaalaisia lapsia ja nuoria. Lisäksi festarilla on luvassa on maksuttomia toimintapisteitä lapsille, ruoka- ja herkkumyyjiä, nappulajuoksukisat klo 13-15, maksuton kirppiskatu (max. 2x2 m / myyjä, oma viltti tai pöytä mukaan), sekä viereisellä Kenraalinkentällä Keimolan Kaiku -urheiluseuran jalkapallojaoston KeiKa-päivä, jossa eri ikäisillä joukkueilla on ottelutapahtumia. Varaa päivä 18.5. kalenteristasi ja osallistu yhteisölliseen tapahtumaamme!

Ota mukaan piknik viltti tai retkituoli ja tule nauttimaan mukavasta ja leppoisasta festaritunnelmasta.

Vapaaehtoiset ovat olennainen osa KYTKE-festaria. Lähde mukaan iloisen paikallistapahtuman toteuttamiseen. Pienikin hetki aikaasi on valtavan iso apu tapahtuman toteutumisen kannalta.
Voit ilmoittautua tapahtuman vapaaehtoiseksi täällä:
https://forms.gle/8oExSqtfUcyd4AWu8

Kirjailta 2 b.png
Kirjailta 1 b (1).png

Tule mukaan toukokuun kirjallisuusteemaiseen verkostoiltaan Mosaiikkiin 

30.4.2024

MarjaVerkon toukokuun verkostoilta järjestetään tällä kertaa kaupunkikulttuurikeskus Mosaiikissa, Mosaiikkisalissa (Vantaankoskentie 69, 2 krs.) keskiviikkona 8.5. klo 18 alkaen. Asialistan löydät täältä. Ilmoittaudu mukaan laittamalla viestiä osoitteeseen elina.olki@marjaverkko.fi tai saavu paikalle.

Verkostoilta on tällä kertaa kirjallisuusteemainen. Luvassa on keskustelua kahden vantaalaisen kirjailijan - John Simonin ja Vaula Norrenan - kanssa maahanmuuttajatarinoista. Molemmilla tarinoilla on myös linkki Kivistöön. Lisäksi verkostoillassa keskustellaan tuttuun tapaan muista ajankohtaisista aiheista sekä MarjaVerkon toiminnasta. Tarjolla on kahvia ja teetä. Lämpimästi tervetuloa mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan! Ota mukaan myös naapurisi tai kaverisi. Kuvat: Vaula Norrena

IG_Siivoustalkoot 14.4.24.png

Siivoustalkoot sunnuntaina 14.4.!

4.4.2024

MarjaVerkon järjestämät Kivistön siivoustalkoot siirtyvät sunnuntaille 14.4. klo 13-15 lumen ja sateisen sään vuoksi. MarjaVerkko tarjoaa ja Lions Club Vantaankoski-Vandaforsen grillaa makkaraa talkoilijoille kiitokseksi. Tervetuloa!

IG_Siivoustalkoot 7.4.24.png

Tule mukaan siivoustalkoisiin!

26.3.2024

MarjaVerkon järjestämät Kivistön siivoustalkoot järjestetään sunnuntaina 7.4. klo 13-15. 

Haastamme alueen asukkaat, seurat, yhdistykset ja yritykset mukaan toimintaan. Topaasiaukiolta saa lainata tarvikkeita siivoamista varten. Huomaathan, että roskapihtejä on rajallinen määrä, eli niitä ei välttämättä riitä kaikille halukkaille? Jos sinulta löytyy omat pihdit, ne kannattaa ottaa mukaan. Suosittelemme käyttämään omia kumi- tai puutarhakäsineitä.


Siivoustalkoisiin voit osallistua missä päin tahansa Kivistön suuraluetta siivoamalla katualueita, omaa pihapiiriä, pientareita ja lähiluontoa. MarjaVerkko tarjoaa ja Lions Club Vantaankoski-Vandaforsen grillaa makkaraa ja paistaa lettuja talkoilijoille kiitokseksi. Tervetuloa!

NAP-harrastus-julisteet.png

Vihdoin: Nuorten aikuisten olkkaritoiminta Kivistöön!

25.3.2024

Tiistaina 2.4.2024 aukeaa Kivistön oma Nuorten aikuisten olohuone Kivistön nuorisotilassa. Olkkaritoiminnan järjestää MarjaVerkko yhteistyössä Vantaan kaupungin nuorten aikuisten palveluiden kanssa. Lisäksi mukana on n. kerran kuussa Vantaan Etsivä nuorisotyö. Olohuone on auki 18 - 29-vuotiaille Kivistön nuorisotilassa, kauppakeskus Kiviksen toisessa kerroksessa, tiistaisin klo 17-20. Tervetuloa! 

MarjaVerkko ry:n sääntömääräinen vuosikokous

15.3.2024

Tervetuloa MarjaVerkko ry:n sääntömääräiseen vuosikokoukseen keskiviikkona 10.4.2024 klo 18 alkaen.

Kokouspaikkana toimii asukastila Rubiini (Rubiinikehä 2b, 01700 Vantaa).

Vuosikokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntömääräiset asiat. Vuosikokouksen asialistan löydät täältä. Lisätietoa ja ilmoittautumiset osoitteeseen: elina.olki@marjaverkko.fi.

Kahvi- ja teetarjoilu, tervetuloa!

Kivistön kohtaamispaikassa muisti-info Aivoviikolla ke 13.3. klo 13-14

8.3.2024

Keskiviikkona 13.3. Kivistön kohtaamispaikassa on Aivoviikon kunniaksi muisti-info klo 13-14. Kohtaamispaikka on tuttuun tapaan auki keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 9-15. Tervetuloa! 

Verkostoilta_uusi.png

Maaliskuun verkostoillassa keskustellaan mm. Kivistön keskustan ja asema-alueen turvallisuudesta ja viihtyisyydestä 

5.3.2024

MarjaVerkon kaikille avoin verkostoilta järjestetään ensi viikon keskiviikkona 13.3. klo 18 asukastila Rubiinissa (Rubiinikehä 2B). Tule mukaan keskustelemaan alueen asioista sekä MarjaVerkon suunnitelmista ja toiminnasta. Tarjolla on kahvia ja teetä. 

Laskiaistiistain Rusettiluistelu 13.2._kansikuva.png

Laskiaistiistain Rusettiluistelutapahtuma

6.2.2024

Kenraalinpuiston kentällä (Kanniston koulun edessä) järjestetään 13.2. laskiaistiistain kaikille avoin ja pääsymaksuton rusettiluistelutapahtuma. Tervetuloa mukaan iloiseen ja yhteisölliseen luistelutapahtumaan.

 

Pienen kävelymatkan päässä on myös Kenraalinpuiston pulkkamäki, jossa voi laskea mäkeä.

Paikallinen pitopalvelu Ruokaräätäli myy tapahtumassa hernekeittoa, laskiaispullia, kaakaota ja kuumaa mehua (myös vegaanivaihtoehdot).

Kypärät päähän pienimmille, ei mailoja. Tapahtuma järjestetään SÄÄVARAUKSELLA, joten seuraathan Facebook -tapahtumasivun tiedotuksia.

Etsimme tuntityöntekijää!.png

Työpaikkailmoitus: Nuorten aikuisten olohuone -toiminnan ohjaaja

25.1.2024

MarjaVerkko etsii tuntityöntekijää nuorten aikuisten olohuone -toiminnan ohjaajaksi. Oletko sinä etsimämme henkilö? Onko sinulla kokemusta nuorten aikuisten parissa työskentelystä sekä kyky kohdata eri taustoista tulevia ihmisiä? Tutustu työpaikkailmoitukseen ja hae paikkaa 14.2.2024 mennessä!

Verkostoilta_uusi.png

Vuoden ensimmäinen verkostoilta keskiviikkona 17.1.

15.1.2024

MarjaVerkon kaikille avoimet verkostoillat käynnistyvät tämän viikon keskiviikkona 17.1. klo 18 asukastila Rubiinissa (Rubiinikehä 2B). Tule mukaan keskustelemaan alueen asioista ja MarjaVerkon suunnitelmista ja toiminnasta vuodelle 2024. Tarjolla on kahvia ja teetä. 

Joulutori 2023_IG_Engl.png

Kivistön oma joulutori Topaasiaukiolla 17.12.

5.12.2023

Topaasiaukio täyttyy jouluisesta tunnelmasta sunnuntaina 17.12. klo 12-16. Joulutorilta löytyy mm. käsitöitä, lahja- ja kodin tuotteita, leivonnaisia sekä ruokaa ja herkkuja paikan päällä nautittavaksi ja kotiin vietäväksi. Oheisohjelmaa löytyy sekä torilta että vieressä sijaitsevasta kaupunkikulttuurikeskus Mosaiikista (kauppakeskus Kivis, 2 krs.). Torilla voit tavata Joulupukin sekä Ali-Ollin Alpakkatilan alpakat ja kanit (paikalla klo 12-15). Jouluisia lauluja torilla laulavat ja laulattavat sekä Aurinkokiven koulun musiikkiluokkien oppilaat että Kivistön seurakunnan kuoro.

Kivistön joulukalenteri 2023_FB kansikuva.png

Kivistön Facebook -joulukalenteri käynnistyy
30.11.2023

MarjaVerkon koordinoima Kivistön Facebook -joulukalenteri on tällä taas.

Vuonna 2016 asukkaalla syntyi ajatus Kivistön omasta Facebook -joulukalenterista, jossa päivittäin avautuvat luukut toisivat jouluista iloa alueen asukkaille pienimuotoisten tapahtumien, vinkkien, tarjousten tai arvontojen merkeissä. Vastaavantyyppistä toimintaa on ollut muissa kaupungeissa ja kaupunginosissa.

 

MarjaVerkko auttoi joulukalenterin perustamisessa, visuaalisen ilmeen toteuttamisessa, toimijoiden mukaan houkuttelussa sekä markkinoinnissa. Lopulta järjestämisvastuu siirtyi MarjaVerkolle vuonna 2018 vapaaehtoisen koordinoijan luovuttua tehtävästä. Tänä vuonna joulukalenterin toteuttaa MarjaVerkon vapaaehtoinen joulutonttu . Ota siis joulutunnelmaa tuova kalenteri seurantaan osoitteessa: https://www.facebook.com/kivistonjoulukalenteri

MarjaVerkon verkostoilta.png

Osallistuvan budjetin ideointityöpaja 15.11. verkostoillassa
2.11.2023

MarjaVerkon marraskuun verkostoillassa keskiviikkona 15.11. klo 18 alkaen asukastila Rubiinissa pidetään Vantaan kaupungin Vastaavan osallisuusasiantuntijan Mari Lehtoruusun vetämänä tunnin kestoinen Osallistuvan budjetoinnin ideatyöpaja.

Osallistuvassa budjetoinnissa asukkaat päättävät kaupungin rahojen käytöstä. Budjetti 1,2 miljoonaa euroa jakaantuu Vantaan seitsemälle suuralueelle asukasluvun mukaan. Kivistön suuralueella on käytössä 90 000 €. Marraskuussa kerätään asukkaiden ideoita osallistuvaan budjetointiin. Tule mukaan ideoimaan!

Työpajan jälkeen verkostoillassa käydään lyhyesti läpi muut ajankohtaiset asiat.

https://www.facebook.com/events/248979047624480/248979050957813/

Jos et pääse MarjaVerkon verkostoillan ideatyöpajaan, voit myös osallistua torstaina 16.11. Katrinebergin kartanolla klo 17.30 alkavaan järjestettävään ideatyöpajaan: https://www.facebook.com/events/690976159761492/

tai:

Kaupunkikulttuurikeskus Mosaiikissa (kauppakeskus Kivis, 2 krs.) tiistaina 21.11 klo 13-15.

- klo 13-14 Kaupunkikulttuurikeskus Mosaiikin monitoimitiloihin tutustuminen ja kahvitarjoilu

- klo 14-15 Ideapaja

Jätä ideasi 1.-30.11.2023 välillä verkossa osoitteessa www.vantaa.fi/osbu

Kivistön kohtaamispaikan ohjelmaan pieniä muutoksia
30.10.2023

Kivistön kohtaamispaikan ohjelmaan tuli pieniä muutoksia. Muutokset näkee kohtaamispaikan Facebook -tapahtumasta löytyvästä ohjelmasta sekä nettisivulta.

27.10. Halloween.jpg

Iltatoiminnassa Halloween disco pe 27.10.!
23.10.2023


 

Kivistön kohtaamispaikka syyslomalla ke 18.10. & pe 20.10.
16.10.2023
 

Kohtaamispaikka on kiinni syysloman vuoksi tällä viikolla. Kohtaamispaikka aukeaa jälleen ensi viikon keskiviikkona 25.10.

vanhempainilta.png

Alueellinen vanhempainilta 11.10.
9.10.2023

Aurinkokiven koulu, Kanniston koulu, Seutulan koulu ja Keimolanmäen koulu järjestävät yhteistyössä Vantaan Nuorisopalveluiden, kaupunkiturvallisuuden tiimin, Vantaankosken seurakunnan / Kivistön kirkon, KiVa ry:n ja MarjaVerkon kanssa yhteisen vanhempainillan 10–17 v. lasten ja nuorten huoltajille ke 11.10.2023 klo 18.00–20.00.

 

Paikkana toimii Aurinkokiven koulun aulatila. Tilaisuus on kaikille avoin. Vanhempainilta on jatkoa viime tammikuussa järjestettyyn alueelliseen vanhempainiltaan, joka sai alkukimmokkeen Kivistön alueella viime vuoden loppukesän ja alkusyksyn aikana sattuneista nuorten väkivallanteoista. Toivomme vanhempainillan osaltaan lisäävän tietoisuutta alueen ilmiöistä sekä siitä, miten niihin yhteistyöllä voidaan vaikuttaa.

Tehdään Kivistöstä yhdessä turvallisempi ja viihtyisämpi paikka kasvaa ja elää!

Yhteistyöterveisin,
Kivistön alueen alueverkosto

Siivoustalkoot 7.10._IG.png

Syksy ja siivoustalkoot ovat täällä

28.9.2023

MarjaVerkon järjestämät alueelliset siivoustalkoot järjestetään jälleen lauantaina 7.10. klo 13-15. 

Haastamme alueen asukkaat, seurat, yhdistykset ja yritykset mukaan toimintaan.

Lipunkantajan kentän parkkipaikalta saa lainata tarvikkeita siivoamista varten. Huomaathan, että roskapihtejä on rajallinen määrä, eli niitä ei välttämättä riitä kaikille halukkaille? Jos sinulta löytyy omat pihdit, ne kannattaa ottaa mukaan. Suosittelemme käyttämään omia kumi- tai puutarhakäsineitä.
Siivoustalkoisiin voit osallistua missä päin tahansa Kivistön suuraluetta siivoamalla katualueita, omaa pihapiiriä, pientareita ja lähiluontoa. MarjaVerkko tarjoaa ja Lions Club Vantaankoski-Vandaforsen grillaa makkaraa ja paistaa lettuja talkoilijoille kiitokseksi. Tervetuloa!

Kivistön kohtaamispaikka aukeaa.png
18.8. Lautapelit IG.jpg

Kivistön kohtaamispaikka ja iltatoiminta käynnistyy Rubiinissa
15.8.2023
 

Iloisia uutisia!

Kivistön kohtaamispaikka aukeaa jälleen keskiviikkona 16.8. klo 9-15 asukastila Rubiinissa (Rubiinikehä 2B). Iso kiitos tästä kuuluu mahtaville Kivistön Martoille ja vapaaehtoisille, jotka rientävät avuksemme. Edelleen otamme kiitollisina vapaaehtoisia mukaan auttamaan kohtaamispaikkaan keskiviikkoisin ja perjantaisin

klo 9-15. Keskiviikkona on tarjolla tuttuun tapaan hävikistä valmistettua kasviskeittoa sekä kahvia ja teetä maksutta.

Perjantaina 18.8. klo 18-20 käynnistyy myös MarjaVerkon vapaaehtoisten järjestämä iltatoiminta lautapeli-illalla. Tervetuloa mukaan molempiin toimintoihin :)

Leffapiknik_2023.jpg

Here We Go Again: Kivistön leffapiknik tulee jälleen!
31.7.2023

Pop Up Kino Helsinki tuo yhteistyössä Vantaan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalveluiden ja MarjaVerkon kanssa ulkoilmaelokuvaillan Kenraalinpuistoon perjantaina 18.8.

Elokuvana nähdään MAMMA MIA! HERE WE GO AGAIN (Yhdysvallat 2018), joka jatkaa Sophien ja hänen äitinsä valovoimaista tarinaa Kalokairin saarella. Musiikillinen romanttinen komedia leiskauttaa Kenraalinpuiston täyteen Abban hittejä, suuria tunteita ja suosikkinäyttelijöitä.

 

Kesto: 1 h 54 min / S / Tekstitys suomeksi Leffapiknik alkaa Kivistön Kenraalinpuistossa noin klo 20. Tule ajoissa sillä parhaat paikat varataan ensimmäiseksi. Elokuva pyörähtää käyntiin auringon laskettua noin klo 21:30 –21:45.

 

Ennen elokuvan alkua voit kuunnella musiikkia ja nauttia ruoka- ja juomatarjoiluista tai syödä omia eväitä. Ulkoilmanäytöksissä viltti tai muu istuin ja lämmin pukeutuminen ovat valttia. Tapahtumat järjestetään säävarauksella. Kohtuuttoman huonon sään sattuessa leffapiknik siirtyy varapäivälle. Omat eväät ovat sallittuja ja lisäksi tapahtumissa on kahvi- ja ruokamyyntiä.

Hyvää kesää! 2023.png

Hyvää kesää!
30.6.2023
 

MarjaVerkko lomailee heinäkuun. Vaikka olemme lomalla, voit ilmoittautua esimerkiksi vapaaehtoiseksi tai hakea paikkaa Kivistön kyläjuhlasta. Palaamme asiaan heti elokuun alussa. 

Etsimme vapaaehtoisia_2023.png

Etsimme vapaaehtoisia
29.6.2023

Olisiko sinusta vapaaehtoiseksi Kivistön kyläjuhlaan tai Kivistön kohtaamispaikkatoimintaan?

MarjaVerkko järjestää kyläjuhlan lauantaina 16.9. ja suuren tapahtuman järjestäminen vaatii aina paljon käsipareja. Voit osallistua juuri sen verran kuin ehdit ja pystyt. Tehtäviä on monenlaisia ja voit itse päättää millä tavoin osallistut. Kyläjuhlan vapaaehtoiseksi voit ilmoittautua täällä.
 

MarjaVerkon kohtaamispaikkatoiminnan jatko syksyllä on edelleen epävarmaa. Jos olet keskiviikkoisin ja/tai perjantaisin kotona päivisin, tykkäät tutustua uusiin ihmisiin ja esimerkiksi kahvin keitto ja pöytien pyyhkiminen sujuu, saatat olla etsimämme henkilö . Ota rohkeasti yhteyttä (elina.olki@marjaverkko.fi)!
 

Etsimme vapaaehtoisia auttamaan koulutien turvaamisessa syksyn ensimmäisille koulupäiville.

Pääsisitkö hyvin lyhytkestoiseen, mutta sitäkin tärkeämpään vapaaehtoistyöhön:

- 10.8. ja/tai 11.8.

- klo 8.30 - 9.00 ja/tai

- klo 12.00 - 12.30

Aurinkokiven tai Keimolanmäen koulun ympäristöön?

Jos ilmoittautuneita on riittävästi, MarjaVerkko toteuttaa suojatiepäivystyksen. Voit ilmoittautua mukaan täällä.

Lupiini.jpg

Haitallisten vieraslajien torjuntatalkoot jatkuvat

22.6.2023

Kesän toiset komealupiinin kitkemistalkoot pidetään tällä kertaa tiistaina 27.6. klo 18 alkaen Keimolanmäessä. Tapaamme Keimolankaarteessa. Tervetuloa mukaan pelastamaan kotimaisia niittykasveja ja pörriäisiä! Lisätiedot saat oheisesta Facebook -tapahtumasta.

MarjaVerkon verkostoilta.png

Kevään viimeinen verkostoilta ke 7.6. klo 18

5.6.2023

MarjaVerkon kevään viimeisessä kaikille avoimessa verkostoillassa keskiviikkona 7.6. klo 18 keskustellaan Kivistön kyläjuhlasta ja syksyn toiminnasta. Lisäksi käydään lyhyt palautekeskustelu KYTKE-festarista. Jos sinua kiinnostaa osallistua koko Kivistön alueen yhteisen kyläjuhlan suunnitteluun ja/tai toteuttamiseen osallistuminen, tule ihmeessä paikan päälle keskustelemaan asiasta kanssamme :)

Etsimme vapaaehtoisia koht.p..jpg

Etsimme vapaaehtoisia kohtaamispaikkatoimintaan!

23.5.2023

Olisitko juuri sinä innokas vapaaehtoisemme? Toisen työntekijämme siirtyessä uusien haasteiden pariin kesäkuussa, etsimme vapaaehtoisia avuksi järjestämään kesäkuun kohtaamispaikkatoimintaa. Ilman vapaaehtoisia kohtaamispaikan järjestäminen ei ole mahdollista.

Apua tarvitaan pe 2.6., pe 16.6. ja ke 21.6. Näistä etenkin keskiviikon keittokeskiviikko on ohjelmana sellainen, jonka järjestämiseksi apukäsiä tarvitaan. Kiinnostaisiko sinua tulla mukaan auttamaan?

Ilmaise kiinnostuksesi kohtaamispaikassa käydessäsi, laittamalla viestiä Elinalle (elina.olki@marjaverkko.fi), tai soittamalla 045 168 9229.

KYTKE-festari_2023_A5_kuva.png

KYTKE-festari lähestyy!

11.5.2023

KYTKE-festari järjestetään 20.5. klo 13-17 Kenraalinpuistossa. Tule mukaan iloiseen ja yhteisölliseen puistokonserttitapahtumaan! 

Etsimme edelleen vapaaehtoisia KYTKE-festarille. Kaikki apukädet ovat meille tarpeen. Kiitos jo etukäteen mukaan lähtemisestä! Voit ilmoittautua mukaan täällä.

MarjaVerkon verkostoilta.png

Toukokuun verkostoillassa värkkäämö -työpaja

8.5.2023

MarjaVerkon verkostoillassa keskiviikkona 10.5. klo 18 pääset tutustumaan loppuvuodesta avautuvan Kivistön kirjaston Värkkäämö-tilan suunnitelmiin kirjaston työntekijöiden opastuksella. Värkkäämö on kaikille avoin tekemisen ja kokeilemisen tila, jossa ihmiset voivat oppia uutta, jakaa muille omaa osaamistaan, kokeilla ja innostua. Värkkäämössä voi käyttää esimerkiksi vinyylileikkuria, 3D-tulostinta, saumuria ja ompelukonetta. Värkkäämö tarjoaa tilan monenlaisille kädentaidoille kuten neulomiselle, askartelulle tai taiteilulle.

Kirjaston tuottaman toiminnan lisäksi myös järjestöt ja vapaaehtoiset voivat järjestää Värkkäämössä kaikille avointa toimintaa. Verkostoillassa on myös mahdollisuus kokeilla Cricut-vinyylileikkurilla ja lämpöprässillä oman kangaspainatuksen tekemistä. Samanlainen leikkuri tulee vapaaseen käyttöön Värkkäämöön. Cricut-leikkurilla voi tehdä yksivärisiä teksti- tai kuvapainatuksia. Otathan mukaan oman puuvillaisen kangaskassin, paidan tms. mihin haluat painatuksen tehdä. Muut materiaalit ja tarvikkeet löytyvät paikan päältä. Opastamme laitteiden käyttöön. Tervetuloa tutustumaan Värkkäämön suunnitelmiin ja ideoimaan yhdessä toimintaa!

MarjaVerkko ry:n sääntömääräinen vuosikokous ti 25.4.

13.4.2023