KYTKE-festari

 

KYTKE-festari on oma tapahtuma Kivistön suuralueen lapsille ja nuorille. Kanniston Kenraalinpuiston loppukeväästä valloittava pääsymaksuton festari on järjestetty vuodesta 2015 lähtien. Festarilla pääsee nauttimaan upeista musiikkiesityksistä ja hauskasta oheisohjelmasta. Lavaohjelmasta vastaavat pitkälti lahjakkaat vantaalaiset lapset ja nuoret omine yhtyeineen, oheisohjelmaa taas ovat järjestäneet lapsiperheiden parissa toimivat yhdistykset ja seurat, Vantaan kaupungin nuorisopalvelut sekä Vantaankosken seurakunta.

  • KYTKE-festarin Instagram

KYTKE-festarin tarina

 

Aloite festarin järjestämiseen tuli Kivistön alueen vanhempainyhdistykseltä, joka toivoi lisää tapahtumia Kivistön lapsille ja nuorille. Ensimmäinen KYTKE-festari järjestettiin Kanniston Kenraalinpuistossa keväällä 2015. Festaria lähdettiin toteuttamaan innokkaan työryhmän voimin.

 

Tapahtuman päärahoittajana toimi kulttuurien välisen vuorovaikutuksen edistämiseen keskittyvän Walter ry:n KYTKE-projekti, josta myös festari sai nimensä. Myös Vantaan kaupungin kulttuuripalvelut ja Laurea-ammattikorkeakoulu olivat tärkeässä roolissa ensimmäisen festarin järjestämisessä.

Ensimmäisellä festarilla esiintyivät mm. Yasmine Yamajako, Haza Hajipoori ja Jeffrey Kam, Volta., Carbine, Ville Heinonen ja Underground Girls.