top of page

Me tarvitsemme sinua. Liity mukaan MarjaVerkon vapaaehtoisiin! 

 

Aikasi on meille arvokasta. MarjaVerkon toimintaan voit osallistua omien voimavarojesi ja kiinnostuksen kohteidesi mukaan. Kurkkaa alta eri osalistumisen muotoja, tai ole suoraan yhteydessä Elinaan (elina.olki(at)marjaverkko.fi) ja kerro mikä toiminta kiinnostaa sinua erityisesti, niin mietitään yhdessä miten voit tulla parhaiten mukaan. TÄRKEÄÄ: Tarkista roskapostisi, sillä yhteydenottomme on saattanut joutua sinne.

Vapaaehtoisverkostoon

MarjaVerkko tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia vapaaehtoistoimintaan. Vapaaehtoisia apukäsiä kaivataan aina muun muassa suurempien aluetapahtumien yhteydessä ja tämä onkin ollut monelle kätevä tapa tutustua vapaaehtoistoimintaan matalalla kynnyksellä, mutta yhtä hyvin vapaaehtoisena voi vaikkapa vetää kurssia tai kerhoa asukastila Rubiinissa, järjestää retken, osallistua alueellisiin siivoustalkoisiin tai tulla itse mukaan suunnittelemaan tapahtumia ja toimintaa omien vahvuuksien ja kiinnostuksenkohteiden pohjalta.

MarjaVerkon vapaaehtoisiin voit liittyä täällä. Verkoston jäsenenä saat tietoa vapaaehtoismahdollisuuksista. Huomaathan, että liittyminen ei vielä sido sinua mihinkään, vaan voit aina itse päättää tilannekohtaisesti, mihin toimintaan haluat osallistua.

 

 

Naapurikummitoimintaan

 

MarjaVerkko on kehittänyt Kivistön suuralueelle vertaistukitoimintamallin nimeltä Naapurikummi. Naapurikummit ovat Kivistössä jo asuvia asukkaita, joiden tehtävä on helpottaa uusien asukkaiden sopeutumista alueelle.

 

Naapurikummitapaamiset ovat vapaamuotoisia – kummin kanssa voi esimerkiksi kahvitella, tavata lasten kanssa leikkipuistossa tai käydä kokeilemassa uutta urheilulajia paikallisen seuran harjoituksissa. Toiminnan avulla uudet asukkaat löytävät paremmin alueen palvelut ja toiminnan, sekä saavat arvokkaan kontaktin arkielämän tarpeisiin. Naapurikummit tietävät omakohtaisesti, millaista Kivistössä on asua.

 

Voit ilmoittautua naapurikummiksi tai hakea naapurikummia täältä.

 

Työryhmän jäseneksi

 

Työryhmät ovat marjaverkkolaisista koostuvia ideahautomoja ja suunnitteluporukoita, jotka keskittyvät tiettyihin teemoihin, toimintaan tai tapahtumiin. Työryhmät ovat dynaamisia – ne eivät ole vuodesta toiseen pysyviä tai tiettyä aikataulua noudattavia, vaan niitä syntyy aina tietyn tarpeen ympärille. Työryhmissä suunnitellaan mm. MarjaVerkon suurimpia tapahtumia, kuten KYTKE-festaria ja Kivistön kyläjuhlaa. 

Työryhmät kokoustavat fyysisesti tarpeen mukaan. MarjaVerkko tiedottaa ajankohtaisista työryhmistä mm. Facebook-sivullaan. Työryhmät ovat aina kaikille avoimia ja mukaan voi hypätä milloin vain. 

 

Työryhmien ajatuksia ja aikaansaannoksia käydään läpi myös MarjaVerkon kuukausittaisissa kokouksissa.

bottom of page