top of page

MarjaVerkko on monessa mukana Kivistön suuralueella

 

 

MarjaVerkon ydintoimintaan kuuluvat kuukausittaiset verkostoillat tai teemaillat, kohtaamispaikkatoiminta, siivoustalkoot sekä erilaisten tapahtumien ja tilaisuuksien järjestäminen. MarjaVerkon vuosikertomus 2022 antaa kattavan kuvan toiminnastamme. Haluatko liittyä joukkoomme? Täältä löydät lisätietoa osallistumismahdollisuuksista! Jos olet kiinnostunut osallistumaan yrityksen edustajana, kurkkaa tänne.

Verkosto- ja teemaillat

MarjaVerkko järjestää verkosto- tai teemaillat kuukausittain. Kaikille avoimissa tilaisuuksissa luodaan katsaus alueen asioihin ja MarjaVerkon suunnitelmiin. Verkostoilloissa myös arvioidaan toimintaa ja annetaan palautetta menneistä tapahtumista. Verkostoiltoihin osallistuminen on hyvä tapa muodostaa yleiskuva alueen toimijoista ja päästä mukaan Kivistön suuraluetta koskevaan keskusteluun.

Vapaaehtoistoiminnan eri muodot

 

MarjaVerkko tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia toimia vapaaehtoisena. Voit osallistua juuri niihin toiminnan muotoihin, jotka sinua kiinnostavat eniten. Vapaaehtoisena voit toimia esimerkiksi tapahtumissa, naapurikummitoiminnassa, toiminnan ohjaamisessa ja teemailloissa sekä talkootoiminnassa

Kivistön kyläjuhla

Kivistön kyläjuhla on jo perinteeksi muodostunut iloinen ja yhteisöllinen tapahtuma, jota MarjaVerkko on järjestänyt vuodesta 2009 saakka. Juhla tarjoaa paikallistoimijoille mahdollisuuden esittäytyä asukkaille ja toisilleen. Ohjelmassa on vuosien varrella ollut muun muassa upeita musiikki- ja tanssiesityksiä, jalkapalloturnaus, taikuri ja nukketeatteri. Kyläjuhlaan kuuluu tietysti myös monenlaiset herkut ja ruoka. Kyläjuhla on suurin MarjaVerkon vuosittaisista tapahtumista. 

KYTKE-festari

 

Ensimmäinen Kivistön suuralueen lapsille ja nuorille suunnattu KYTKE-festari järjestettiin keväällä 2015. Tämän jälkeen pääsymaksuton koko perheen festari on järjestetty vuosittain toukokuun loppupuolella. Tapahtumapaikkana on toiminut Kanniston vehreä Kenraalinpuisto. Festarin tavoitteena on tarjota esiintymismahdollisuus vantaalaisten lasten ja nuorten omille yhtyeille, lisäksi mukana on ollut myös useita nimekkäitä artisteja Yasmine Yamajakosta Kengurumeininki Duoon. Festarialueelta löytyy perinteisesti myös paikallisten lapsiperhe- ja nuorisotoimijoiden järjestämiä toimintapisteitä, tarjolla on vuosien varrella ollut muun muassa pomppulinna, kynsistudio, sirkustyöpaja ja futisvetotutka.

Naapurikummitoiminta

 

Naapurikummitoiminta on MarjaVerkon oma alueellinen vertaistukimalli, jossa Kivistön suuralueella jo pitempään asunut asukas toimii kummina uudelle asukkaalle. Monella kynnys erilaiseen ryhmämuotoiseen toimintaan lähtemiseen voi olla korkea, mutta naapurikummitoiminnassa kohtaamiset ovat kahdenkeskisiä ja vapaamuotoisia. Toiminnan tarkoitus on tarjota uusille asukkaille matalan kynnyksen kontakti paikallisyhteisöön. Naapurikummi osaa kertoa esimerkiksi Kivistön palveluista ja harrastusmahdollisuuksista, mutta tavata voi myös ihan muuten vaan vaikka kahvittelun tai leffaillan merkeissä. 

Kivistön joulutori

Kivistön joulutori

 

Asukkaan ideasta lähtenyt Kivistön oma joulutoritapahtuma on järjestetty vuodesta 2015 lähtien. Asukkaiden tarkempien toiveiden kartoituksen pohjalta tori on keskittynyt erityisesti lähi- ja luomuruokaan sekä käsitöihin. Torin yhteydessä on lisäksi ollut mahdollista ottaa osaa monenlaiseen oheisohjelmaan glögitarjoilusta ja taidenäyttelyistä alpakoihin tutustumiseen ja tikkupullan paistoon. Joulupukin vierailu on myös luonnollisesti kuulunut joka vuosi asiaan.

IMG_2897 (1)_edited.jpg

Talvitempaus

 

Vuodesta 2016 saakka järjestetty ystävänpäivän rusettiluistelu / talvitempaus on täydentää MarjaVerkon vuosittaista tapahtumakalenteria. Luistelun tai pihapelien ja ulkoilun ohessa kuuma mehu, kaakao tai makkara maistuu todella hyvältä.

Kivistön_joulukalenteri.jpg

Kivistön joulukalenteri

 

Vuonna 2016 asukkaalla syntyi ajatus Kivistön omasta Facebook -joulukalenterista, jossa päivittäin avautuvat luukut toisivat jouluista iloa alueen asukkaille pienimuotoisten tapahtumien, tarjousten tai arvontojen merkeissä. Vastaavantyyppistä toimintaa on ollut muissa kaupungeissa ja kaupunginosissa. MarjaVerkko auttoi joulukalenterin perustamisessa, visuaalisen ilmeen toteuttamisessa, toimijoiden mukaan houkuttelussa sekä markkinoinnissa. Lopulta järjestämisvastuu siirtyi MarjaVerkolle vuonna 2018 vapaaehtoisen koordinoijan luovuttua tehtävästä. Uutta vapaaehtoista koordinoijaa etsitään, mutta MarjaVerkko on halunnut pitää toivottua ja tykättyä joulukalenteriperinnettä yllä kunnes uusi vapaaehtoinen tehtävään löytyy. 

bottom of page